skip to Main Content
Mladinci koledarsko leto zaključili z novo zmago

Te dni je bil na sporedu še zadnji krog Državnega prvenstva Mladincev (U-18) v letošnjem koledarskem letu.

Zmaji so se odpravili na Bled. Tekma bi sicer morala biti odigrana že v četrtek 28.12 v Tivoliju, a je bila na željo Blejčanov prestavljena na petek na Bled, saj so Blejčani v preteklih dveh dneh odigrali dve težki zaostali tekmi s Crveno Zvezdo. Ekipi se na prvenstveni lestivici borita za 3.mesto. Trenutno so pri tem uspešnejši Ljubljančani saj imajo pred Blejčani 6 točk prednosti (s tem, da imajo Blejšani 1 tekmo manj odigrano)

Tekma je bila zanimiva že od samega začetka. Na začetku sta si ekipi “izmenjali” prekrške za izključitev, a nobena ekipa ni izkoristila igro z igralcem več. Je pa nato Olimpija v 13.minuti izkoristila naslednjo priložnost v igri z igralcem več. Domači igralci so sicer dobili sodniški met ob začetku kazni, a še preden so uspeli plošček spraviti iz svoje obrambne tretjine, so ga v posesti že imeli Ljubljančani. Sledilo je nekaj podaj. Na koncu pa sta Urh Ilič in Luka Ogrinc plošek podala do Marcela Lavriše, ki je z višine bulija zadel za prvo vostvo Zmajev. A premoč Ljubljančanov v prvi tretjini ni bila kronana z vodstvom, saj so borbeni domačini proti koncu tretjine v 19.minuti izid izenačili. 1:1 je bil torej končni rezultat prve tretjine.

Druga tretjina je minila brez zadetkov, a z veliko priložnostmi v igri z igralcem več. Najprej so morali prvo kazen v tretjini “oddelati” Ljubljančani. V 28.minuti je nato sledil nov prekršek Zmajev, kjer je bil dosojen celo kazenski strel. Vratar gostov Jakob Zupančič je bil uspešen in rezultat je ostal nespremenjen. Sledila je izključitev na strani Bleda, ki prav tako ni prinesla spremembe rezultata. A ko sta bili ekipi ponovno v polnih postavah, sta sledili dve zaporedni izključitvi na strani gostov in nekaj časa so Blejčani napadali celo z dvema igralcema več na ledu. A vse te pritiske in napade je borbena obramba Ljubljančanov z Jakobom Zupančičem v vratih (to je bila celo prva igra mladega vratarja v selekciji U-18 – sicer pa je na današnji tekmi v selekciji U-18 debatiral tudi Nik Pratneker Hatič) odbila vse napade in na koncu druge tretjine je bil rezultat še vedno 1:1.

V zadnji tretjini so Zmaji nadaljevali z dobro igro in to se jim je obrestevalo v 43.minuti. Blejčani so bili v protinapadu, a podaja v sredino je bila malce nenatančna in namesto nevarne situacije za Ljubljančane je sledil hiter protinapad Ljubljančanov. Zmaji so se nato nekaj časa borili pred vrati domačih, na koncu pa je bil v gneči pred vrati najbolj spreten Žiga Keber (podajalec je bil Miha Žitko). Olimpija je tako povedla z 2:1. Takoj za tem je sledila še izključitev na strani domačih igralcev in Zmaji so dobili priložnost, da “pobegnejo” na še višjo razliko, a tega žal niso izkoristili. To se jim je skoraj maščevalo, saj je v 53.minuti sledila nova izključitev na strani Ljubljančanov. To kazen so Zmaji izdržali, vendar pritiski domačih niso pojenjali. A obramba gostov je vse napade pravočasno zaustavila. Tekma je bila dokončno odločena 36 sekund pred koncem. Domači igralci so napadali, gostje pa so se branili. Plošček si je v obrambni tretjini priboril Marcel Lavriša in ga lepo podal do Blaža Stipaniča, ki je krenil v protinapad po levi. V napadalni tretjini je lepo podal na drugo stran igrišča do Urha Iliča, ta pa je močno ustrelil. Sicer je že kazalo, da je domači vratar plošček ubranil, a ta se je nekako vseeno skotalil v vrata in Ljubljančani so se lahko veselili višjega vodstva in končne zmage s 3:1.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Fantje so prikazali dobro igro. Koledarsko leto smo zaključili z zmago za kar sem jim iskreno čestital. Na tekmo smo se odpravili v malce spremenjeni-pomlajeni sestavi, a vseeno smo osvojili nove pomembne točke“.

Na preostalih tekmah kroga so Jeseničani s 7:1 premagali Slavijo, Crvena Zvezda je s 4:2 premagala Zagreb, tekma med Mariborom in Triglavom pa ni bila odigrana. Sicer pa je v prešnjih dneh potekalo še nekaj zaostalih tekem iz prejšnjih krogov. Tako so Blejčani odigrali kar dve tekmi z ekipo Crvene Zvezde. Na prvi so zmagali z 2:1, na drugi pa so bili boljši Beograjčani s 6:2.

Na prvenstveni lestvici tako še vedno dokaj prepričljivo vodijo Jeseničani. Kranjčani in Olimpija imata na drugem mestu enako število točk, vendar imajo Kranjčani dve manj odigrani tekmi. Bled pa je še vedno četrti, a mu za petami vedno bolj sledi ekipa Crvene Zvezda.

Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo 4.1, ko Ljubljančani odpotujejo v Zagreb.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top