skip to Main Content
Mladinci Jesenic zapuščajo Tivoli s prvim porazom v sezoni

Sreda 18.10 je prinesla novo tekmo Državnega prvenstva selekcije U-18.

V Tivoli so prispeli igralci z Jesenic. Ekipa Jesenic v letošnji sezoni prikazuje odlične igre, saj je ekipa na 8 odigranih srečanjih kar 8-krat zmagala. Ekipo Ildarja Rahmatullina je torej čakalo zanimivo in težko prvenstveno srečanje.

Tekma se ni začela tako kot smo si želeli. Že v 2.minuti smo videli prvo izključitev na domači strani, kar so gostje hitro izkoristili in povedli z 1:0. Na srečo pa zadetek Zmaje ni preveč zmedel, saj so nadaljevali z napadalno igro. Takšna igra se jim je obrestovala, saj so v 6.minuti domači dobili priložnost v igri z igralcem več, a žal niso bili dovolj učinkoviti. Pritisk na vrata gostov v času številčne prednosti je sicer bil ustvarjen, a kaj dosti več od nevarnega strela Tihona Gavrilova, gostje niso dopustili.

Odprta igra brez pravih priložnosti se je nato nadaljevala do 10.minute, ko je bil najprej zaradi držanja izključitev Tihon Gavrilov, takoj za tem pa zaradi spotikanja še Urh Ilič. Skoraj polni dve minuti je sledilo obleganje Ljubljanskih vrat z dvema igralcema manj v polju. Gostje so pritiskali, Zmaji pa se branili. Po zaslugi borbenosti, nekaj sreče ter seveda vratarja Vala Usnika je mreža domačih v naslednjih minutah ostala nedotaknjena in sledile so Ljubljanske minute. Najprej se je v 13.minuti lepa priložnost ponudila Tihonu Gavrilovu, v naslednjem napadu pa je nevarno streljal še Blaž Stipanič.

Nato pa sta v 14.minuti lep protinapad uprizorila Žiga Mehle in Mark Sojer. Žiga je prodrl po levi strani, lepo podal v sredino do Marka. Mark je sprožil strel na vrata, a je vratar strel ubranil, odbitek pa je Žiga pospravil v mrežo za izenačenje na 1:1.

Borbena igra domačih se je nadaljevala vse do 16.minute, ko smo videli nevaren protinapad Blaža Stipaniča, ki pa na koncu ni uspel sprožiti dovolj nevaren strel, da bi bil lahko vratar gostov premagan. Igra se je nato umirila in že ko smo mislili, da so akcije v prvi tretjini končane, je bil pred pričetkom zadnje minute zaradi udarca s palico izključen Urh Ilič, tako da smo do konca gledali še pritisk gostov, a izid prve tretjine je ostal nespremenjen.

Druga tretjina se je tako pričela s prednostjo gostov v igri z igralcem več na ledu, a pravih priložnosti si tokrat niso uspeli ustvariti. Igra je brez posebnosti trajala še nekaj minut, nato pa so gostje postopoma povečevali pritisk na domača vrata in videli smo nekaj lepih priložnosti na strani gostov. A v 27.minuti so domači igralci pohiteli v protinapad, kjer gostom ni preostalo drugega, kot da naredijo prekršek za izključitev. Še preden pa so gostje uspeli priti do ploščka, da bi sodnik prekinil srečanje, je bil v naletu Zmajev storjen še drug prekršek. Ko so gostje vseeno prišli do ploščka, sta torej kar dva igralca morala sesti na klop za kaznovane.

Domači igralci so seveda pritisnili na vrata gostov. Po kratki kombinaciji se je najprej priložnost ponudila Urhu Iliču, ki je z višine bulija lepo ustrelil, a je strel zaustavila vratnica. Vendar je plošček ostal v posesti domačih. Blaž Stipanič ga je podal do Žige Kebra, ki je sprožil strel z modre črte. Plošček se je v gneči pred vrati odbil in gostujoči vratar je bil brez možnosti, da bi preprečil novo vodstvo domačih.

Zadetek je goste kar malce zmedel, tako da je iniciativa ostala na strani domačih. V 34.minuti je imel lepo priložnost Luka Šinkovec, ki je z back-endom lepo ustrelil, a je gostujoči vratar plošček še lepše odbil. Sledila sta nevarna strela Žige Kebra, a rezultat je ostal nespremenjen. Igra se je nato ponovno umirila do zadnjih minut, ko so iniciativo zopet prevzeli gostje, vendar je obramba domačih z Valom Usnikom na čelu poskrbela, da je izid 2:1 ostal tudi končni izid druge tretjine.

Iniciativo so gostje prenesli tudi v začetek zadnje tretjine. Posledično so bili domači igralci v 42.minuti prisiljeni v nov prekršek za izključitev. Gostje so napadli Ljubljanska vrata. Val Usnik je ubranil nekaj nevarnih strelov, nato pa je eden izmed odbitkov prišel do Jeseniškega napadalca, ki je iz neposredne bližine izid izenačil na 2:2.

Priložnost za novo vodstvo so imeli domači igralci že čez nekaj minut, ko so oni imeli igralca več na ledu, a tega žal niso izkoristili. Sta pa nato v 47.minuti lep protinapad uprizorila Urh Ilič ter Marcel Lavriša. V napadalno tretjino je najprej zadrsal Marcel, lepo podal do Urha, ta pa je plošček nesebično vrnil Marcelu, ki je zadel za 3:2.

Gostje se seveda niso predali in v 50.minuti so izvedli lep protinapad, vendar je Val Usnik strel odlično ubranil, plošček pa je prišel do Tihona Gavrilova, ki je zadrsal v protinapad in neubranljivo zadel v levi zgornji kot gostujočega vratarja za vodstvo s 4:2.

Kmalu zatem smo na strani gostov videli novo izključitev in kazalo je že, da se tehtnica na tekmi dokončno preveša na stran domačih, a temu (še) ni bilo tako. Ljubljanski napadalci so sicer v igri z igralcem več večino časa preživeli v napadalni tretjini, a nevarnega strela niso sprožili. So pa nato, ob vrnitvi gostujočega igralca s klopi za kaznovane, gostje uprizorili hiter napad in lepo zadeli za znižanje vodstva na 4:3.

Na srečo se je nalet gostov ustavil že pol minute po zadetku, ko je bil v 55.minuti zaradi naleta na ogrado izključen gostujoči igralec. Ljubljančani so bili tokrat v napadu bolj zbrani in po kombiniranju v napadalni tretjini sta Blaž Stipanič in Urh Ilič plošček spravila do Marcela Lavriše, ki je neoviran z višine bulija z leve strani premagal gostujočega vratarja. Zmaji so tako povedli s 5:3.

Goste je prejet zadetek malce potrl, vendar so zbrali svoje vrste in v zadnjih minutah ponovno silovito pritisnili na Ljubljanska vrata. Napadali so s šestimi igralci v polju, brez vratarja. Val Usnik je bil kar nekajkrat na preizkušnji, a domača mreža je ostala nedotaknjena. Sledila je prekinitev igre minuto pred koncem, nakar je gostujoči trener vzel tudi minuto odmora. A to gostom ni pomagalo, saj se je po izvajanju bulija do ploščka prikopala domača ekipa. Mark Sojer ga je dobil na sredini igrišča in uspešno zadel prazno mrežo gostov.

Gostje so po prejetem zadetku priznali poraz in njihov vratar se je vrnil v igro. Ni pa bil to končni rezultat srečanja. V zadnjih sekundah je Žiga Mehle podal plošček Blažu Stipaniču, ki je sam krenil v napad po levi strani. Gostujoči branilci so ga dobro zaprli, tako da strela ni mogel več sprožiti. Zato je plošček iz skrajno leve strani podal pred vrata. Tam sicer domačih napadalcev sploh ni bilo, je pa bil tam gostujoči branilec od katerega se je plošček nesrečno odbil v mrežo. 7:3 je bil tako tudi končni rezultat srečanja.

S to zmago so se Ljubljančani utrdili na 3.mestu prvenstvene lestvice, gostje pa ostajajo vodilni. Preostale tekme kroga bodo odigrane v četrtek 19.10. Zmaji nadaljujejo prvenstvo že to nedeljo s potovanjem v Beograd.

 

Posnetek celotnega srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top