skip to Main Content
Mladinci doživeli drugi zaporedni poraz

Petek 27.1 je prinesel zaostalo tekmo Mladincev v državnem prvenstvu selekcij U-18. V goste so prišli igralci iz Kranja.

HK Triglav trenutno sicer zasedaj zadnje mesto na prvenstveni lestvici, a tekme v mladinski kategoriji so vedno zelo izenačene, hkrati pa Ljubljančane delno še vedno pestijo odsotnosti zaradi bolezni.

Tokrat je imel Ildar Rahmatullin znova na razpolago samo 13 igralcev (ter 2 vratarja). Vseeno so Ljubljančani v tekmo vstopali kot favorit.

Vendar se tekma ni razvijala čisto v tej smeri. Na začetku tekme so sicer Ljubljančani močno pritisnili na vrata gostov, a začetni pritisk ni obrodil sadov in po nekaj izključitvah so gostje ujeli ritem ter postopoma prevzeli pobudo. Vsaj v strelih na vrata so bili uspešnejši, saj je imel Val Usnik več dela, kot na drugi strani njegov kolega. Gostje so tako sredi prve tretjine tudi prišli v vodstvo in tega vodstva do konca tretjine niso več izpustili iz rok.

Druga tretjina se je začela (in tudi potekala) podobno kot prva. Gostje so večkrat pritisnili na gol domačih, Zeleni pa so svoje priložnosti iskali v protinapadih. Ljubljančani so s takšni igro vseeno držali ravnotežje in v 27. minuti smo videli izenačenje. Igralci Olimpije so napadali na gostujoča vrata, gostje so se trudili plošček spraviti iz svoje obrambne tretjine, a jim to ni uspelo. Mihael Hoffman je plošček prestregel na poti iz tretjine ter ga podal Urhu Iliču ob ogrado v višini vrat. Ob tem se je pred vrati lepo odkrival Mark Stražišar. Urh Ilič je nato z močno in natančno podajo pred vrati lepo zaposlil Marka Stražišarja, ki je zanesljivo zadel za izenačenje. Zadetek si lahko tudi ogledate na spodnjem posnetku. V nadaljevanju tretjine so sicer gostje nadaljevali s svojimi napadi, a rezultat je ostal izenačen.

Na žalost so malo številčni Ljubljančani v svoji borbi vseeno prevečkrat dopustili gostom strel na vrata (v celotni tekmi so gostje sprožili celo 52 strelov – igralci Olimpije le 27), tako da je zadetek gostov nekako visel v zraku. Borbenost Zelenih je zaustavljala napade gostov vse do 50 minute, ko so ti uspeli ponovno priti do vodstva. To vodstvo pa so nato obdržati vse do konca, tako da je zmaga tokrat odšla v Kranj.

Te dni Ljubljančani igrajo zaostale tekme, drugih tekem v prvenstvu za to selekcijo pa ni na razporedu. Tako je Olimpija kljub porazu ohranila vodilno mesto med Slovenskimi ekipami, a prostora za nove poraze skorajda ni več. Razlika med “vodilno” Olimpijo in še vedno zadnje uvrščenim Triglavom sedaj znaša le še 7 točk. Do konca rednega dela prvenstva pa bomo videli še 4 tekme. V vsakem primeru je že jasno, da bomo zaradi izenačenosti ekip, ne glede na razpored po rednem delu gledali zelo zanimivo in napeto končnico.

Naslednja tekma Ljubljančanov na sporedu je šele 14.februarja, ko se Zeleni odpravljajo na Jesenice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top