skip to Main Content
Mladinci dobili derbi v Tivoliju

Nedelja 14.januarja je prinesla nov krog v tekmovanju mladincev (U-18).

V Tivoli so prispeli Jeseničani. Jeseničani so na prvenstveni lestvici še vedno na vrhu, Zmaji pa se borijo za najvišja mesta, tako da smo upravičeno pričakovali težko in dobro tekmo. In to smo tudi dobili.

Prvi strel na tekmi so sprožili domači napadalci. Pisala se je 2.minuta srečanja. Vendar je ta strel bolj prebudil goste, kot pa kaj drugega, tako da so ti v nadaljevanju uprizorili kar nekaj nevarnih situacij pred Valom Usnikom. A kdor ga ne da, ga dobi in tudi tokrat se je to izkazalo za resnično. V 10.minuti si je plošček v obrambni tretjini priboril Urh Ilič. Podal je do Ravil Galeeva, ki je sprožil strel skoraj iz sredina igrišča. Strel je bil močan, a vseeno je bila razdalja prevelika za zadetek. A borbeni Ravil je zadrsal do odbitka in ga lepo podal do Marka Sojerja, ki je sprožil strel z leve strani z višine bulija. Strel sicer ni bil zelo močan, a je bil dovolj pretkan, da je presenetil gostujočega vratarja in Zmaji so se lahko veselili prvega vodstva.

Zadetek je napade gostov malce umiril, A gostje so ostali nevarni v protinapadih. V enem izmed takšnih protinapadov Ravil Galeevu ni preostalo drugega, kot da stori prekršek za izključitev. Vendar je domača obramba ubranila nalete gostov in igra se je nadaljevala v polnih postavah. V 16.minuti je sledila nova lepa priložnost za Zmaje. Gregor Žeželj je lepo prodrl za vrati in podal v sredino. Strel Urha Iliča je vratar ubranil, vendar se je plošček odbil do Luke Ogrinca, ki je sprožil strel iz neposredne bližine. Ta pa je na poti do vrat zadel gostujočega vratarja v glavo in rezultat je ostal nespremenjen.

V 18.minuti sledi nov hiter protinapad gostov in tudi tokrat Zmajem ni preostalo drugega, kot da prodor prekinejo s prekrškom za izključitev. Na klop je odšel Tom Sojer. Ljubljančani so zadrževali pritisk gostov, vse do 16 sekund pred koncem, ko je sledil natančen strel z modre črte in izid je bil izenačen. 1:1 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Drugo tretjino so ponovno napadalno pričeli gostje. Prva resna priložnost je sledila že v 22.minuti. Napadi in nevarnosti so si sledile vse do 27.minute, ko v protinapad zadrsajo Zmaji. Prvi strel na vrata je sprožil Nal Brodnik. Ta strel je vratar še ubranil, nato pa je pridrsal Blaž Stipanič in poslal plošček v nebranjeno mrežo. Zadetek je Ljubljančanom prinesel vodstvo, veliko pa v igri ni spremenil. Gostje so še vedno napadali in Val Usnik je občasno moral zares izvrstno posredovati, da se njegova mreža ni zatresla. V takšni igri pa je v 32.minuti sledil nov protinapad Zmajev. Tokrat je napadal Blaž Stipanič, ki je v napadalni tretjini lepo našel Urha Iliča v sredini, ki je neubranljivo zadel za visoko vodstvo 3:1. Ta zadetek, pa je nalet gostov vseeno malce zaustavil, tako da ti v nadaljevanju tretjine vseeno niso bilo tako nevarni.

V 36.minuti imajo domači napadalci novo izvrstno priložnost v protinapadu, a tokrat je bil vratar uspešnejši od prodirajočega Gregorja Žežlja. Mreži do konca tretjine ostaneta nedotaknjeni in 3:1 je bil končni rezultat druge tretjine.

Zadnjo tretjino gostje ponovno napadejo. Vendar tokrat brez izrazitih priložnosti. Igra je postala malce bolj zanimiva šele v 45.minuti, ko je sodnik najprej dosodil obojestranko izključitev, nedolgo zatem pa še dodatno izključitev gostujočega igralca. Zmaji so tako zaigrali v igri 4-na-3, vendar to, razen nekaj nevarnih strelov, ni prineslo spremembe rezultata. Prva prava priložnost se je gostom ponudila šele v 51.minuti. V hitrem protinapadu je najprej Val Usnik odlično ubranil strel prodirajočemu napadalcu, nato pa je Urban Pipan v zadnjem trenutku drugemu napadalcu preprečil, da ni prišel do odbitega ploščka, ki bi ga lahko verjetno brez težav potisnil v prazno mrežo. So pa nato gostje v naslednji minuti prišli do prednosti v igri z igralcem več. Zmaji so se nekaj časa uspešno branili, nato pa so gostje uprizorili lepo kombinacijo in izid je bil znižan na 3:2.

A igralci Olimpije so nadaljevali z dobro igro. V 56.minuti je v protinapad lepo zadrsal Blaž Stipanič in gostom ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek za izključitev. Zmaji sicer tega niso izkoristili, so pa “ukradli” novih nekaj minut časa gostom za preobrat. Minuto pred koncem pa sodnik dosodi prekršek Ljubljanskega igralca v obrambni tretjini. Gostje hkrati iz vrat potegnejo še svojega vratarja in igra se je nadaljevala s 6-na-4. Sledilo je nekaj nevarnih strelov. Sekunde so minevale zelo počasi. Gostje so dobili sodniški met, sledila je kombinacija, strel in obramba Vala Usnika. In takšna situacija se je nekajkrat ponovila. Nato pa so Zmaji pol minute pred koncem vseeno uspeli priti do ploščka. Sledil je dolg strel na prazna vrata. Plošček vrat sicer ni zadel, so pa do njega prišli napadalci v Zelenih dresih. Gostom ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek za izključitev. Igra se je s tem umirila in Zmaji so mirno pripeljali zadnje sekunde igre do konca.

Na edini preostali tekmi kroga je Slavija premagala Maribor z 8:3.

Olimpija se je s to zmago prebila na 2.mesto prvenstvene lestvice, res pa je, da ima ob dveh točkah prednosti, kar tri tekme več odigrane kot pa Triglav, ki sledi Zmaje na 3.mestu.

Tekmovanje se nadaljuje naslednji vikend, ko igralci Olimpije v nedeljo 21.januarja gostijo pri Slaviji.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top