skip to Main Content
Mladinci brez uvrstitve v finale

Ponedeljek 13.3 je prinesel povratno tekmo polfinala državnega prvenstva U-18.

Zmaji so odpotovali na Jesenice. V prvi tekmi pred dnevi so bili Jeseničani boljši nasprotnik, a so Ljubljančani z dobro igro v obrambi iztržili relativno (glede na potek srečanja) dober rezultat in izgubili z 2:0.

Zapisali smo že, da so Jeseničani v tem trenutku verjetno boljša ekipa in da v selekciji U-18 oni krojijo vrh slovenskega hokeja. Bežni pogled na lestvico rednega dela tega sicer ne pokaže, saj so v rednem delu prav Ljubljančani zasedli prvo mesto, Jeseničani pa četrto. A to je posledica napornega urnika gostov (večina igralcev igra tudi v EBYSL tekmovanju), ki so v rednem delu nemalokrat zato nastopili v zelo okrnjeni postavi.

Vseeno smo pričakovali, da se bo četa Ildarja Rahmatullina v končnici hrabro postavila nasproti dobrim nasprotnikom.

Če smo v prvi tekmi videli vsaj delček tega, pa to žal ne drži za drugo tekmo. Jeseničani so potrdili, da so v tem trenutku pač boljša ekipa..

V prvi tretjini je tekma še nekako spominjala na tekmo pred dnevi v Ljubljani. Domačini so bili več pri ploščku, več napadali, a obramba gostov z občasnimi protinapadi je vzdržala. Tretjina se je tako končala brez zadetkov.

V drugi tretjini pa je od 23.minute naprej ladja Ljubljančanov pričela toniti. Začelo se je z izključitvijo našega igralca, kar so po minuti igre z igralcem več izkoristili domači in po dobljenem zadetku enostavno ni bilo več energije, moči in možnosti za povratek. Tekma se je končala z visokim porazom 8:0.

Čestitke ekipi Jesenic, ki je povsem zasluženo in zanesljivo dobila polfinalni obračun z Zmaji (Jeseničani so v zelo dobri formi, saj se je ekipa uvrstila tudi v polfinale končnice EBYSL, kjer so na prvi tekmi v gosteh že premagali ekipo Salzburga z 2:1…). V finalu se bodo Jeseničani pomerili z ekipo Triglava, ki je v včerajšnji tekmi še drugič premagala ekipo Slavije (4:1). Olimpiji pa preostane tekma za tretjo mesto. Tekma za tretje mesto bo v ponedeljek 20.marca v Tivoliju. Nasprotnik je ekipa HK Slavija Junior. Za tretje mesto se v letošnji končnici igra zgolj ena tekma, tako da bomo končno razvrstitev Zmajev v prvenstvu poznali že v ponedeljek. Verjamemo, da bomo v ponedeljek v Tivoliju videli popolnoma drug obraz Zmajev in da bomo potrdili dobre igre iz rednega dela prvenstva.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje in razvrstitev v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top