skip to Main Content
Mladinci brez nabojev izgubili vodstvo na lestvici

V nedeljo 20.11 je bil na sporedu nov krog državnega prvenstva selekcij U-18. Zmaji so se kot vodilni na lestvici odpravili na gostovanje na Jesenice. Načrt zelenih je bil jasen: nova zmaga in ohranitev vodstva na lestvici.

Vendar se s tem načrtom očitno niso strinjali gostitelji, ki so se četi Olimpije s trenerjem Ildarom Rahmatulinom dobro postavili po robu.

Avtor: FB Mladi Jesenice

Avtor: Facebook HK Mladi Jesenice

Prva tretjina je ponudila lep hokej. Obe ekipi sta močno krenili v tekmo in videli smo veliko strelov in priložnosti. Za odtenek so bili boljši gostje, posebej proti konci tretjine, ko je moral na klop za izključene Timotej Erič. Mreži sta zahvaljujoč dobrim obrambam obeh vratarjev ostali nedotaknjeni.

Podobna igra se je nadaljevala v drugem delu. V 24.minuti je zaradi nešportne poteze sledila kazen Lovra Lapornika, ki je malce načela koncentracijo zelenih in gostje so postopoma prevzemali pobudo. To je pripeljalo do vodstva domačih v 26.minuti. Za domače je po podaji Finžgarja zadel Jakupovič. Po zadetku so igralci Olimpije krenili odločneje v igro, a do izenačenja še niso uspeli priti. Hkrati pa je to ponudilo dodatno priložnost hitrim Jeseničanom, ki so z nekaj nevarnimi proti napadi skorajda povišali vodstvo, a vratar zelenih Val Usnik je bil vedno na mestu. Do konca tretjine so mreže ostale nedotaknjene.

Igra se je v tretjem delu igre nadaljevala tako kot se je v drugem delu tudi končala. Igralci Olimpije so držali tempo z domačimi, vendar zbranost vseeno ni bila na nivoju derbija in streli gostov niso našli poti do gola domačih, na drugi strani pa je bilo vse preveč napak v obrambi zaradi katerih so igralci Jesenic vedno znova prihajali do nevarnih strelov na gol odličnega vratarja Vala Usnika.

Prišla je 48.minuta, ko je bila mreža domačih končno načeta. Po podaji Urha iliča in Marka Sojerja je zadel Marcel Lavriša. Po zadetku so sicer (predvsem po zaslugi nove izključitve na strani Ljubljančanov) prevzeli gostje, a so bili igralci zelenih vseeno v nadaljevanju bolj nevarni. Vendar boljših zadnjih 10 minut ni moglo nadomestiti preveč ležernosti v igri pred tem in časa za zmago je zmanjkalo.

Avtor: FB Mladi Jesenice

Avtor: Facebook HK Mladi Jesenice

Sledil je podaljšek, v katerem pa so domači zadeli že v prvem strelu na gol (strelec Mravlje, po podaji Zora in Mašiča). Nekaj smole pri tem zadetku so imeli tudi igralci Olimpije, saj se je pred tem v napadu napadalcu zmajev zlomila palica, a to nikakor ne zmanjšuje zasluženo zmago domačih.

Gledali smo sicer dokaj lepo in borbeno igro, a vseeno ostaja grenak priokus, da so zmaji tokrat preveč ležerno krenili v tekmo, kar se je na koncu moralo poznati tudi na rezultatu. Trener Ildar Rahmatulin s prikazanim ni mogel biti zadovoljen. Osvojena je sicer nova točka, ki ohranja Olimpijo pri vrhu lestvice. Vrh lestvice sedaj zaseda ekipa Crvene zvezde, ki si je v napeti končnici v zadnjih trenutkih tekme priborila zmago na Bledu. Prvenstvo bo še dolgo in še nič ni izgubljenega, a ekipa bo v naslednjem kolu gostila odlično ekipo Slavije Junior, ko bo potrebno prikazati bistveno boljšo igro in pristop, sicer se lahko zgodi, da bodo tekmeci na vrhu lestvice pričeli nevarno bežati pred Olimpijo.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top