skip to Main Content
Mladi člani so ponovno tekmo zaključili s kazenskimi streli

V soboto 25.9 je bila na sporedu nova tekma v tekmovanju IHL. Naši mladi člani so se odpravili v Celje.

Glede na izenačenost letošnjega IHL prvenstva je naše čakala nova izenačena in zanimiva tekma. In res je bilo tako…

Začetek je bil sicer za naše igralce bistveno bolj vzpodbuden. Že v 3. minuti je Martin Črepinšek v mrežo pospravil plošček, ki ga je pred tem odbil domač vratar (podajalec je bil Tay Petronijevič Lepša).  Dve minuti kasneje pa je Tian Hebar lepo podal do Gregorja Žežlja, ki je v dvoboju 1-na-1 lepo premagal domačega vratarja. In tu še ni bilo konec naših zadetkov. V 14. minuti je Martin Vahen izkoristil igro z igralcem več. Podajalca sta bila Blaž Stipanič in Tay Petronijevič Lepša.

Od tu naprej pa se je našim malce ustavilo. Domači igralci so prevzeli pobudo še pred koncem tretjine in izid je bil pred prvim odmorom že znižan na 3:1. Tako kot se je končala prva tretjina, se je nadaljevala tudi druga tretjina. V tem delu igre so imeli domači več od igre in izid je bil v 27. minuti že poravnan na 3:3. Tik pred koncem tretjine, pa so domači izkoristili še napako naših v igri z igralcem več. Z igralcem manj na ledu so torej domači povedli s 4:3.

Na srečo pa so se naši igralci pred zadnjo tretjino le zbrali in v tem delu igre ponovno prevzeli pobudo. Dolgo časa je sicer semafor kazal na vodstvo domačih, nato pa je v 58. minuti končno prišlo do izenačujočega zadetka. Podala sta Žiga Svete in Tay Petronijevič Lepša, zadel pa je Martin Črepinšek. Izid je bil izenačen 4:4 in tak je ostal do konca rednega dela tekme.

Sledil je podaljšek, ki pa nekih posebnih priložnosti ni prinesel. In tako so naši zmaji že drugič zapored prišli do zaključka tekme z izvajanjem kazenskih strelov.

V prvi seriji so bili uspešni gostje. Druga serija zadetkov ni prinesla. Ko so v tretji seriji gostje povišali na 2:0, je že kazalo na hitri konec izvajanja kazenskih strelov. A ni bilo čisto tako. V četrti seriji je zadel Gregor Žeželj in izid je bil znižan na 2:1. V zadnji seriji so gostje najprej zgrešili, nato pa je zadnji strel v 5. seriji domač vratar našemu strelcu ubranil in zmaga po kazenskih strelih je na koncu vseeno ostala doma.

Naši fantje tekmovanje nadaljujejo naslednjo soboto, ko bodo gostovali na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v IHL prvenstvu spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top