skip to Main Content
Mladi Zmaji v dresih HDD Bleda in HK Celja prav tako končali sezono

Torek 4.4 je prinesel še zadnje tekme Državnih prvenstev za sezono 2016/17.

Na sporedu so bile še tretje tekme končnice za končni razpored in sicer sta se za končno 3.mesto v kategoriji Mlajših dečkov (U-12) pomerili ekipi HD Mladi Jesenice ter HK Slavija Junior. Za končno 7.mesto v isti kategoriji pa ekipi HK Celja in HDD Bleda.

Avtor: Uroš Cerjak

Slednja tekma je bila za nas še posebej zanimiva, saj vemo, da v obeh ekipah nastopajo nekateri naši Malčki ter člani Mlajših dečkov. Obe ekipi sta v letošnji sezoni sodile med manj izkušene ekipe, kjer je bilo pohvalno že samo dejstvo, da sta se kluba uspela organizirati in sestaviti selekcijo za tekmovanje v državnem prvenstvu. Igralci so tekmovanje izkoristili predvsem za nabiranje koristnih izkušenj za tekmovanja v višjih kategorijah in ravno to je bil tudi glavni cilj strokovnega vodstva Olimpije. Pri ekipi HK Celje so tekom sezone iz vrst Olimpije nastopili igralci letnika 2007, torej igralci, ki bodo šele v naslednji sezoni vstopili v “svet igranja na celo igrišče”. V ekipi HDD Bled pa so iz vrst Olimpije nastopili predvsem nekateri igralci letnika 2006 (torej igralci, ki že imajo “pravico” nastopa na celotnem igrišču, a je strokovno vodstvo Olimpije ocenilo, da bodo zaradi prezasedenosti letnikov 2005 ter 2006, več koristnih izkušenj in priložnosti dobili z igranjem v drugem klubu.

Podrobnejša analiza “učinkov” letošnje prakse z dvojnimi licencami igralcev teh letnikov bo sicer strokovno vodstvo izvedlo v nadaljevanju, iz navijaškega in športnega vidika pa lahko sezono za te fante ocenimo kot zelo dobro. Fantje so se na tekmah naigrali in ne glede na to, da so na koncu rezultatsko gledano ti dve ekipi malce zaostali za ostalimi ekipami v prvenstvu, pa so to vseeno odlične izkušnje, ki jih bodo vsi po vrsti s pridom izkoristili v nadaljevanju svojih mladih karier. Nenazadnje je strokovno vodstvo že tekom sezone dva igralca iz te skupine povabilo, da se priključita “matični” ekipi Olimpija U-12.

Obe ekipi sta v končnici najprej v četrtfinalu pričakovano izgubili proti ekipam z vrha lestvice (HDD Bled proti kasnejšemu prvaku Olimpiji, HK Celje pa proti kasnejšemu finalistu, ekipi HK MK Bled). V izločilnih tekmah za razvrstitev od 5. do 8. mesta sta bili ekipi bistveno bolj konkurenčni svojima nasprotnikoma, a sta vseeno morali priznati premoč. Ekipa HDD Bled je izgubila proti ekipi Triglava, Celjani pa so izgubili proti ekipi iz Maribora. Tako sta se ekipi znašla v končnem medsebojnem obračunu za 7.mesto. V prvi tekmi so bili najprej boljši Celjani. Končni rezultat je bil 10:5. Sledila je druga tekma pred dnevi na Bledu, kjer so Blejčani s svojo borbenostjo nastopili bistveno bolje in redni del srečanja se je končal z rezultatom 4:4. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov. Pri tem so bili boljši domačini, ki so zadeli vse 3 kazenske strele in dvoboj se je nadaljeval s 3 tekmo, ki je bila včeraj odigrana v Celju. Dvoboj so ponovno bolje pričeli igralci iz Bleda, saj so povedli z 1:0. Celjani so sicer nato izenačili, a je do konca druge tretjine igra Bleda potekala zelo dobro in njihovo vodstvo je pred začetkom zadnje tretjine znašalo že 4:1. A Celjani so bili vseeno odločeni, da zmaga in končno 7.mesto ostaneta doma. Takoj v začetku tretjine so z dvema hitrima zadetkoma izid znižali na 4:3 in tekma je bila v nadaljevanju povsem odprta. V tej odprti igri, pa so se bistveno bolje znašli igralci v rumenih dresih, ki so zmagali s končnim rezultatom 9:4.

Avtor: FB profil HDD Bled

Čestitke obema ekipama za borbeno igro v zaključku prvenstva, s čimer je bil dvoboj za 7.mesto zelo zanimiv in razburljiv.

Na koncu še povejmo, da je v tekmi za končno 3.mesto zmagala ekipa Jesenic. Ta dvoboj je bil prav tako zelo izenačen. Že na prvem srečanju so igralci Slavije slavili šele po izvajanju kazenskih strelov. Na drugi tekmi v Zalogu so igralci iz Jesenic s tesno zmago 3:1 prednost domačega igrišča vrnili nazaj na Jesenice. Včeraj pa smo videli nov izenačen dvoboj, ki se je tako kot prvo srečanje po rednem delu končal z rezultatom 2:2. Tokrat pa so bili pri izvajanju kazenskih strelov uspešnejši domačini in na koncu je 3.mesto v državnem prvenstvu pripadalo ekipi HD Mladi Jesenice.

Za ekipo HDD Bled so tekom sezone igrali naslednji igralci Olimpije:

Za ekipo HK Celje so tekom sezone igrali naslednji igralci Olimpije:

IgralecPoložajLetnik
BRODNIK NalIgralec2003
KAVČIČ LanVratar2004
KRAMAR MaksIgralec2004
MATIČIČ MihaIgralec2004
OKORN MatevžIgralec2003
PETRONIJEVIČ LEPŠA TayIgralec2004
SEČEN TimIgralec2003
SOJER TomIgralec2003
SOPOTNIK Just AlojzIgralec2004
TURŠIČ AleksejIgralec2004
VAHEN MartinIgralec2004
ZUPANČIČ JakobVratar2004
ŠUBIC GašperIgralec2003
ŽIBERT JoštIgralec2004

Zapisal: Vladimir Ban

Razpored in razplet v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top