skip to Main Content
Mladi zmaji so v IHL osvojili točko pri branilcu naslova

V soboto 30. oktobra je bil na sporedu nov krog v tekmovanju IHL. Naši mladi zmaji, ki nastopajo v članski konkurenci, so se odpravili v Kranj.

Pred tedni so Kranjčani že gostovali v Tivoliju in takrat so igralci ekipe Triglav visoko 7:1 premagali naše mlade zmaje. Ti so bili odločeni, da bo danes drugače in res je bilo.

Igra se je začela dokaj izenačeno. Občasno so celo naši imeli kakšno priložnost več. A prvi so zadeli domači. V 6. minuti je domači napadalec lepo izkoristil podajo pred vrata in rezultat je bil 1:0. A to vodstvo ni trajalo dolgo. Že v naslednji minuti je v napadalni tretjini Jošt Žibert ukradel plošček, ustrelil na vrata in izid je bil izenačen.

Igra se je tu še dodatno razživela. In v takšni igri so bili naši bolj uspešni. V 14. minuti je Martin Črepinšek prišel do ploščka v naši tretjini. Podal je do Gregorja Žežlja, ki je potegnil naprej. Pred vrati pa je Gregor podal na drugo stran do Jošta Žiberta, ki je s svojim drugim zadetkom zmaje popeljal v vodstvo 2:1.

V drugi tretjini so pobudo prevzeli domači. Več časa se je igralo pred našimi vrati, nato pa so v igri z igralcem več domači v 27. minuti izid izenačili. V drugi tretjini so domači nastreljali naše zmaje z razmerjem 18:7 (razmerje strelov je bilo v prvi tretjini 14:13 v korist zmajev). A rezultat je ostal nespremenjen vse do konca tretjine.

Podobno igro smo gledali tudi v zadnji tretjini. Več strelov na gol so imeli domači (12:5), a Luka Kolin je bil zanesljiv. Tako, da je rezultat 2:2 ostal vse do konca rednega dela igre. Igra v podaljšku je bila kar živahna. Obe ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, a na koncu so odločali kazenski streli. Pri kazenskih strelih pa sta bila od igralcev bistveno bolj zanesljiva vratarja. V 2. seriji so zadeli domači, to pa je bil v petih serijah tudi edini zadetek in zmaga po kazenskih strelih je ostala doma.

Nova tekma naše mladince čaka že naslednji teden, ko se odpravljajo na Jesenice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v IHL tekmovanju spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top