skip to Main Content
Mladi zmaji so uspešno zaključili gostovanje v Italiji

V času od petka 5. aprila do nedelje 7. aprila so se naši mladi hokejisti ekipe U-10 odpravili v Italijo – mestece Brixen.

Foto: Igor Košir

Za selekcijo je bil to zaključni turnir sezone. Takšni turnirji so za igralce in trenerje na eni strani zelo koristni, saj se mngokrat ravno na takšnih turnirjih ekipe naučijo največ, na drugi strani pa takšni turnirji in potovanja predstavljajo lepo priložnost, da se igralci in trenerji med seboj še dodatno povežejo in da doživijo nekaj, kar bodo imeli v spominu za dalj časa. Tudi turnir v Brixenu je bil takšen….

Prvi dan potovanja je bila na sporedu prijateljska tekma z domačo ekipo . Tekma se je odigrala na celotno igrišče, kar je vse skupaj naredilo še bolj zanimivo. Našim igralcem je takšna izkušnja prišla zelo prav, posebej v luči priprav na prihajajoče sezone, kjer bodo tovrstne tekme postale vsakodnevna stalnica. Naši igralci so se na tekmi zelo dobro izkazali.

Naslednja dva dneva pa sta bila namenjena turnirju na katerem je sodelovao 8 ekip. Turnir se je odigral na 1/3 igrišča. Prvi dan je našo ekipo čakalo 5 tekem, naslednji dan pa 4. Prvih 7 tekem je bilo namenjeno razigravanju v skupini, kjer je vsaka ekipa odigrala tekmo z vsako drugo ekipo, nato pa sta bili na koncu na vrsti še dve tekmi za končne razvrstitve.  Turni je bil zelo kakovosten, saj so bile praktično vse tekme zelo izenačene in borbene. Izenačenost tekmecev je tisto, kar turnirjem daje dodatno zanimivost in dodatno korist. Pohvaliti moramo naše igralce, ki so z dobriimi rezultati poskrbeli, da se je naša ekipa uvrstila v zaključni del za končna mesta. Na koncu je ekipa osvojila 4. mesto.

Foto: Valentin Areh

Ekipo je na turnirju vodil trener Andraž Praprotnik. Pohvaliti moramo dobro organizacijo turnirja, za dobro počutje naših mladih zmajev pa je poskrbelo tudi vreme. Urnik je našim fantom omogočal, da so poleg hokeja izkoristili čas tudi za dodatno druženje v raznih športnih aktivnostih in ogledih bližnjih parkov.

Ekipa se je, skupaj s spremstvom in starši na koncu utrujena, a zadovoljnja vrnila domov. To je bil že drugi obisk Brixna v dveh letih in prav možno je, da se bodo mladi zmaji v takšni ali drugačni zasedbi tja vrnili tudi naslednje leto. Brixen je sicer dom Italijanske ekipe Falcons, ki nastopa v 2. Italijanski ligi.

S tem turnirjem je sezona za najmlaše hokejiste praktično končana. Na vrsti bo še nekaj treningov v naslednjih tednih, nato pa sledi slovo od ledenih ploskev.

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev na turnirju si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji najmljaših selekcij spremljate na naslednjih povezavah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top