skip to Main Content
Mladi člani so v IHL tekmovanju zabeležili novo zmago

V sredo 22. septembra je bila na vrsti nova tekma naših članov (mladincev) v ligi IHL. Tokrat so se naši odpravili v Maribor. To je bila tudi prva prava letošnja tekma za ekipo Maribor. Maribor je sicer nastopil že v letošnjem pokalu, kjer je že v prvem krogu zanesljivo izpadel. A takratna ekipa je bila glede na današnjo bistveno bolj zdesetkana, tako da je naše mlade zmaje v Mariboru čakala težka tekma.

In res je bilo tako. Že v prvem delu smo gledali dokaj izenačeno tekmo. Maribor je bil učinkovitejši, kar se tiče dejanskih strelov na gol in zahvaljajoč zadetku tik pred koncem tretjine, je bil učinkovitejši tudi po rezultatu. A vodstvo domačih 1:0 seveda tekme v tem delu še ni odločilo.

V drugi tretjini se je podobna igra nadaljevala, so pa imeli domači več od igre, saj so se izključitve na naši strani kar vrstile ena za drugo. A to se ni pokazalo na rezultatu. Celo obratno. V 26. minuti je Mark Čepon izkoristil priložnost in v igri z igralcem manj zadel ter izid izenačil. Vendar so domači, tako kot v prvi tretjini, tudi tokrat zadeli ob koncu tretjine in na zadnji odmor sta ekipi odšli z vodstvom domačih 2:1.

Na koncu se je izkazalo, da to niti ni bil zadnji odmor. Zasluge za to, pa ima Martin Črepinšek, ki je v 47. minuti zadel in po podaji Gregorja Žežlja ter Taya Petronijevič Lepše izid izenačil. Tak izid je ostal vse do konca tekme, tako da so bili na vrsti podaljški.

V podaljških nekih posebnih dogodkov, razen nekaj strelov na oboje vrat ni bilo, tako da je sledilo izvajanje kazenskih strelov.

Tu pa je bila naša mlada ekipa bolj zbrana od domačih. V prvi seriji zadetkov ni bilo. V drugi seriji je bil natančen Nik Sečen. Tretja serija prav tako ni prinesla zadetkov. Dokončno pa se je zadeva odločila v četrti seriji. Mariborčani so najprej zgrešili kazenski strel, nato pa je zadel Gregor Žeželj in tekma je bila končana.

Naslednja tekma za naše mlade člane je že v soboto, ko se odpravijo v Celje.

 

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Podrobnejšo statistiko s tekme si lahko preberete na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v članski ligi IHL spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top