skip to Main Content
Mitja Šivic: “Fantje so pustili srce na ledu.”

Zmaji so odigrali prvo domačo tekmo v novi sezoni in morali priznati poraz proti tekmecu iz Celovca. Neučinkoviti so bili predvsem v igri z igralcem več.

Zeleno-beli so tekmo začeli zelo dobro in bili v prvi tretjini boljši nasprotnik. Povedli so v 10. minuti z lepim golom Chrisa Dodera, ki je pred golom danskega vratarja Sebastiana Dahma preigral kar tri tekmece. Večkrat je dobro posredoval Žan Us. A so tik pred koncem tretjine za izenačenje poskrbeli gostje.

Druga tretjina se je začela s hitrim golom gostov, ki so nekoliko prevzeli pobudo. Zmaji niso izkoristili igre z igralcem več, odbiti plošček pa so prestregli gostje, ki so v protinapadu povečali vodstvo za dva gola. Z zadnji tretjini je potem za znižanje prednosti gostov zadel Nik Simšič. A tudi v nadaljevanju zeleno-beli niso izkoristili igre z igralcem več, ni jim uspelo niti unovčiti prednosti dveh igralcev. Tri minute pred koncem tekme so domači poskušali tudi z igro brez vratarja, so se pa srčno borili do konca.

”Srečali smo se z zelo dobro ekipo, ki je zelo disciplinirana, obenem smo zadeli še štiri vratnice. Vztrajali smo do konca, tudi v zadnji tretjini smo poskušali in imeli priložnosti. Vesel sem načina, kako so se fantje borili do konca. Pustili so srce na ledu, bilo je zelo izenačeno. Nekaj časa je bil momentum na naši strani, nekaj časa na njihovi. Iz takšnih tekem se moramo veliko naučiti,” je pot tekmi povedal Mitja Šivic.

Nik Simšič je strelec drugega zadetka za Olimpijo, je po tekmi povedal, da so odločale malenkosti v duelih. ”Ne smemo si privoščiti takih napak, kot smo jih naredili na koncu in na začetku tretjine. To sta bili dve prelomnici, ki sta nas kaznovali. Nato plošček ni želel v gol. Poskušali smo po najboljših močeh, a nam je morda na koncu zmanjkalo malo športne sreče. Popraviti bomo morali igro z igralcem več. Priložnosti smo imeli, a zmanjkala nam je končna poteza,” je povedal napadalec zmajev.

V sredo, 28. septembra, zmaje čaka finale Pokala Slovenije na Jesenicah.

Naslednji krog lige ICE jih čaka v petek z gostovanjem na Dunaju, naslednja domača tekma pa je v nedeljo 2. oktobra, ob 17.30 proti Fehervarju.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top