skip to Main Content
Misli zmajev so že uprte v večni derbi

Ljubljana, 23. 10. 2017 – Za hokejisti HK SŽ Olimpija je aktiven konec tedna. V soboto so gostovali v Zell am See, v nedeljo pa igrali na domačem ledu. Zabeležili so zmago in poraz, misli pa so usmerjene k sredinem večnem derbiju.

V sobotni tekmi v gosteh pri EK Zeller Eisbären so hokejisti Olimpije ves čas dominirali v igri in narekovali tempo. V prvi tretjini so povedli z golom razlike. Igra je kasneje prinesla več zadetkov in končni rezultat je bil 5:2 v prid zmajev, za katere so zadeli Matic Kralj, Miha Zajc, Andrej Hebar, Miha Pesjak in Črt Snoj. Robert Kristan v vratih pa je ubranil 92 % strelov.

Nedeljski večer so zmaji preživeli na domačem ledu v Tivoliju, kjer so se pomerili z ekipo FBI VEU Feldkirch. Avstrijci so nekdanji evropski in večkratni avstrijski prvaki. Gre za ekipo, s katero sta velike uspehe in lovorike osvojila tudi Nik Zupančič in Tomaž Vnuk.

Upe Ljubljančanov je spodbudil Miha Zajc, ki je zadel za vodstvo v prvi tretjini, a po drugi tretjini je bil rezultat že 3:1 v prid gostov. V zadnji tretjini so zmaji skušali ujeti goste, a so se jim z zadetkom Kristjana Čepona približali le na gol razlike. Zadnjih 80 sekund tekme so bili Ljubljančani na ledu brez vratarja Kristana z igralcem več, a jim ni uspelo izenačiti.

»Najbolj boli, da smo premagali sami sebe, ne poraz sam«, je po tekmi povedal Andrej Hebar.  »Tekmo smo začeli po planu, a smo jo zaradi individualnih napakah zgubili tekmo. Nekako smo delali enake napake kot na začetku sezone, ne naredimo tistega, kar smo se dogovorili in to najbolj boli. Težko prenesem tak poraz, ker vem, da smo bili boljši tekmec. To tekmo je treba pozabiti, se regenerirati in se pripraviti na sredin derbi«, je še dodal Hebar.

Kristjan Čepon, strelec drugega gola za HK SŽ Olimpija je povedal, da si bodo igralci po tekmi s Feldkirchom vzeli dan počitka in čas za regeneracijo ter se pripravili na večni derbi z Jesenicami na domačem tivolskem ledu. »Na derbiju si želimo dobre igre celo tekmo, takšne, kot je bila druga tretjina na Jesenicah. Seveda gremo na tri točke

Trener Andrej Brodnik ni bil povsem zadovoljen za izkupičkom vikenda, saj so njegovi varovanci zmagali v gosteh, doma pa izgubili. »Zadnjih deset minut proti Feldkirchu smo odigrali tako, kot je treba, vmes pa smo malo zaspali. Naivno smo dobili vse gole, pasivni smo bili v razmišljanju in igri«, je strnil zadnjo domačo tekmo.

A zdaj je v mislih že pri naslednji tekmi. »V petih dneh imamo tri tekme. Tudi derbi bo hitro tu, naš cilj je zmaga. Vsekakor si želimo tudi podpore s tribun, šestega igralca, in upamo, da nas pride s tribun spodbujat čim več ljubiteljev hokeja. Želimo si, da bi bil derbi spet en lep hokejski praznik

Sicer pa je bilo v nedeljo zvečer vzdušje v dvorani Tivoli odlično. »Lepo je videti, da se ljudje vračajo v Tivoli. Vidi se, da so v klubu postavili novo zgodbo, da so stvari transparentne in urejene. Trudimo se pa vsi, tako igralci kot vodstvo, saj le tako lahko nastane uspešna zgodba«, je še povedal Andrej Hebar.

 

P.P.

 

Statistiko s sobotne tekme proti ekipi EK Zeller si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z nedeljske tekme proti ekipi FBI Feldkirch si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo z nedeljske tekme proti ekipi FBI Feldkirch si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne nedeljske tekme proti ekipi FBI Feldkirch si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top