skip to Main Content
Mestni derbi v tekmovanju EBYSL pripadel Založanom

Nedelja 12.2 je po krajšem reprezentančnem premoru prinesla nadaljevanje tekmovanja v ligi EBYSL.

Za ekipo Olimpije se redni del tekmovanja počasi končuje. Žal so možnosti za končnico že izgubljene, tako da se za ekipo U-20 z rednim delom končuje tudi sezona. Je pa razpored poskrbel, da bo konec rednega dela za Zmaje še kako zanimiv. V zadnjih 5 tekmah se namreč kar 4-krat pomerimo z mestnim rivalom, ekipo HK Slavije Junior.

Tokrat je bila na sporedu prvi dvoboj. Tekma je bila odigrana v Zalogu.

Ekipa Olimpije je nastopila v dokaj celoviti postavi. Manjkala sta sicer Timotej Erič in Nik Sitar, vendar sta na drugi strani v ekipo zopet nastopila Aljaž Chvatal in Tilen Spreizter.

Tekmo sta ekipi pričeli kar malce zadržano. V prvih minutah smo videli raztrgano igro z veliko prekinitvami. Igralci Olimpije so sicer sprožili nekaj strelov na gol, a prave nevarnosti za zadetek ni bilo. Podobna igra z občasnimi streli na gol se je nadaljevala tekom celotne prve tretjine. Na strani Olimpije je morebiti imel še najlepšo priložnost sredi tretjine Marcel Lavriša, ki najprej v hitrem protinapadu ni uspel premagati domačega vratarja, nato pa je še v isti minuti po strelu Nejca Penčurja z modra črte prišel do odbitka, ki pa prav tako ni našel pot v mrežo. Na drugi strani se je sreča nasmehnila domačim. V 18.minuti so se Zmaji borili ob ogradi obrambne tretjine domačih. Plošček je nazadnje le zapustil ogrado, a so ga na palice dobili domači hokejisti, ki so po hitrem protinapadu uspeli odbitek spraviti v mrežo in rezultat je bil 1:0. Kot da bi zadetek malce prebudil igralce, so po vodstvu domačih obe ekipi prikazali hitrejšo igro. Videli smo nekaj nevarnih strelov na obeh straneh, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Hitrejša igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. V prvi polovici tretjine so bili za odtenek nevarnejši domači, a je odlični Tilen Spreitzer vse strele suvereno obranil. Večja borbenost se je pokazala tudi v 31.minuti, ko sta si pred golom Olimpije v 31.minuti v lase skočila Matjaž Šubic in domači napadalec. To so bile na tekmi tudi prve kazenske minute v tekmi. Hitra igra 4-na-4 se je v 32.minuti, po izključitvi Aljaža Chvatala spremenila celo v igro 4-na-3. Domači igralci so seveda pritisnili na gol Zmajev, a igralci Olimpije so uspešno obranili manjko igralca na ledu. V 37.minuti so po izključitvi domačega igralca, v igro 5-na-4 prešli tudi Zmaji. Vendar priložnosti niso izkoristili. Še več. Proti koncu dvominutne kazni domačih, je sledila nova izključitev na strani Olimpije in zaključek tretjine je v igri 5-na-4 pripadal domačim. Rezultat pa je ostal nespremenjen.

Zadnjo tretjino so bistveno bolj napadalno pričeli igralci Olimpije. V 42.minuti smo tako videli prekršek domačega obrambnega igralca. Sledil je 2 minutni pritisk Olimpije, ki pa pravih priložnosti za izenačenje ni prinesel. Napadi Olimpije so malce pojenjali v 45.minuti, ko je na klop za kaznovane odšel Nejc Pančur. Izključitev igralca Olimpije spremembe rezultata ni prinesla in Zmaji so ponovno prevzeli pobudo. Več so bili pri ploščku, a pravih strelov na gol ni bilo. Nekaj več nevarnosti za gol domačih smo nato videli v novi 2-minutni premoči Olimpije, ko je bil v 49.minuti ponovno izključen igralec Slavije. Pritisk igralcev Olimpije pa ponovno ni prinesel izenačenja. Tudi, ko se je domači igralec vrnil na led, se je pritisk Zmajev nadaljeval. V zadnji tretjini so tako kar z 18:5 nastreljali domače igralce. A streli gostov so bili premalo natančni za danes zanesljivega domačega vratarja.

Na koncu srečanja je po minuti odmora strateg Olimpije Andrej Brodnik poizkusil tudi v igri brez vratarja. Igralci Olimpije so sprožili še zadnji pritisk na vrata domačih. Videli smo nekaj nevarnih strelov. 10 sekund pred koncem srečanja je bil izključen še dodatni igralec domačih, tako da so na koncu igralci Olimpije zaigrali celo v igri 6-na-4, a vrata domačih so ostala zaklenjena.

Po zmagi Slavije, Olimpija ostaja na lestvici na 4.mestu v svoji skupini oz. 13.mestu v skupni razvrstitvi. Do konca prvenstva igralce Olimpije čakajo še 4 tekme. Najprej v sredo v Tivoliju proti odlični ekipi z Dunaja, nato pa še 3 tekme z današnjim tekmecem iz Zaloga. Dve od tega bosta v Tivoliju, ena pa v Zalogu. Tekme bodo še kako zanimive, saj je ne glede na nezmožnost uvrstitve v končnico, cilj Ljubljančanov, da zadržijo 4. mesto v svoji skupini in da v skupni razvrstitvi morebiti prehitijo še kakšno ekipo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top