skip to Main Content
Mestni derbi v selekciji dečkov tokrat prepričljivo v korist naših zmajev

Nedelja 9. decembra je prinesla nov krog v državnem prvenstvu dečkov (u-14).

Zadnje čase nas selekcija dečkov razveseljuje z odličnimi predstavami. Kar malce so nas že razvadili z zmagami in nekako se kaže, kot da letos ni ekipe, ki bi se lahko našim zmajem ustrezno zoprstavila. Temu je morebiti res tako, a tokrat je bilo na vrsti gostovanje pri Slaviji. Ne gre sicer za to, da bi ekipa Slavije Junior v letošnji sezoni posebej blestela. Po rezultatih se celo nahaja spodnjem delu lestvice. A gre za mestnega rivala, s katerim so naši igralci v letošnji sezoni že prekrižali palice. Tekmo so pred tedni v Tivoliju sicer zmagali igralci Olimpije, a rezultat 6:4 je bil dokaj izenačen. Vse to je morebiti obetalo novo zanimivo tekmo v Zalogu.

Ravno zato je ekipa pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka v tekmo vstopila resno in odločno. To se je našim igralcem takoj obrestovalo. Začelo se sicer ni najbolje, saj je bil v 4. minuti že prvič izključen naš igralec. A kmalu se je pokazalo, da to ne bo nobena ovira za naše igralce. V igri z igralcem manj so zadeli in v 5. minuti je Olimpija vodila z rezultatom 1:0. To vodstvo pa je bilo nato v 9. minuti še povišano. 2:0 je bil tudi končen izid prvega dela srečanja. V tem delu so so naši zmaji nosili pobudo. V strelih na nasprotnikova vrata so prevladovali z razmerjem 18:5.

Premoč so naši igralci prenesli tudi v naslednji dve tretjini. Druga tretjina je bila sicer ponovno malce manj učinkovita, čeprav so zmaji v tej tretjini na domača vrata sprožili kar 20 strelov (Slavija je sprožila 7 strelov). Zadetkov vse do 35. minute ni bilo. Takrat pa so domači igralci uspeli izkoristiti igro z igralcem več in razultat je bil znižan na 2:1. A pobuda na strani Olimpije je bila vseeno previsoka in tekma se ni pričela preobračati. Že v naslednji minuti je bilo vodstvo zmajev zopet povišano na 3:1. S tem rezultatom se je druga tretjina nato tudi končala.

V zadnji tretjini so v uvodu domači dobili priložnost v igri z igralcem več. A tako kot na začetku srečanja, to tudi tokrat ni zaustavilo napade zmajev. Dosegli so svoj drugi zadetek na tekmi v igri z igralcem manj na ledu in svoje vodstvo povišali na 4:1. A kmalu zatem so igralci Olimpije naredili nov prekršek in z novo izključitvijo so se domači igralci znašli na ledu z dvema igralcema več. To pa so znali izkoristiti in v 44. minuti je bil rezultat znižan na 4:2. Moči domače ekipa pa so tu počasi opešale in od tu naprej so ponovno prevladovali gostje iz Tivolija. Videli smo še tri zadetke, tako da se je tekma končala z dokaj visoko zmago 7:2.

Na preostalih srečanjih je Bled premagal Celje z 9:6, Triglav Maribor s 5:3, že pred dnevi pa je bil KAC s 6:5 v podaljšku boljši od Jesenic. Zmaji tekme državnega prvenstva nadaljujejo naslednjo nedeljo, ko v Tivoli prihaja Maribor.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top