skip to Main Content
Mestni derbi v kategoriji U-15 je pripadel našim zmajev

V sredo 23. septembra, je bil na vrsti tretji krog v državnem prvenstvu dečkov (u-15). Naši zmaji so v prvih dveh krogih zanesljivo zmagali, tokrat pa jih je čakal dokaj težak tekmec – v Tivoli so prispeli vrstniki iz Zaloga.

Tekma se je pričela, tako kot se za dober mestni derbi spodobi. Takoj v uvodnih minutah sta si ekipi izmanjali lepi priložnosti, a izid je ostal nespremenjen. Sledilo je obdobje hitre in izenačene igre, ki pa se je povečini odvijala v srednji tretjini, tako da pravih priložnosti ni bilo. Več pobude je gostom dala naša izključitev v 5. minuti igre. Sicer smo zdržali pritisk, a pobudo so gostje obdržali tudi v polnih postavah. To je trajalo vse do 10. minute ko so gostje izkoristili enega izmed svojih napadov in povedli z 1:0. Po tem zadetku je igra postala malce bolj raztrgana, kar se je izkazalo kot dobro za naše. V takšni igri je prišlo do izključitve na strani gostov, že po nekaj sekundah igre z igralcem več, pa je Bruno Kuret od daleč sprožil natančen strel in izid je bil izenačen (podajalec je bil Ian Petronijevič Lepša).

Nato je do konca tretjine ponovno sledila hitrejša in izenačena igra. Na koncu tega dela igre so imeli nekaj več priložnosti ponovno gostje, saj so že drugič v tretjini dobili priložnost v igri z igralcem več. A tudi tokrat te priložnosti niso izkoristili. Čisto v zadnjih sekundah, ko sta bili ekipi že polni, pa so imeli lepo priložnost v protinapadu tudi naši fantje. Izid je ostal nespremenjen 1:1, kar je odražalo dejansko stanje na ledu po prvi tretjini.

Tudi v drugi tretjini je bila igra zelo izenačena. Proti sredini tretjine, pa so naši pričeli pritiskati. Napad je trajal skorajda dve minuti, nato pa je Bruno Kuret podal do Bora Rakuna na desni strani. Ta je sprožil strel in Olimpija je povedla z 2:1. A vodstvo naših ni trajalo dolgo. Gostje so izkoristili našo nezbranost po tem zadetku. Takoj so napadli in takoj je plošček tudi našel pot v mrežo. A zadetek je bil razveljavljen zaradi visoke palice. Vendar to gostov ni ustavilo. Takoj so ponovno napadli in v gneči pred našimi vrati so bili bolj spretni in bolj odločni, tako da je sledil zadetek. Izid je bil ponovno izenačen 2:2. Izenačujoči zadetek je v naše vrste prinesel nekaj zmede in v naslednjih minutah bi gostje lahko hitro povedli. A naš vratar Gal Hebar je bil vedno na mestu in izid je ostal nespremenjen. Po nekaj minutah pritiska in zmede, se je igra nato umirila. V zaključku tretjine pa so rahlo pobudo ponovno pričeli prevzemati naši fantje. Kazalo je že, da bo ta pobuda še večja, ko je moral na klop za kaznovane gostujoči igralec. a tu se je ponovno pripetila manjša napaka. Sredi naših napadov, so gostje krenili v protinapad in z igralcem manj zadeli in povedli s 3:2. To je bil tudi izid druge tretjine.

So se pa naši zmaji nato končno zbrali v zadnji tretjini. Uvodni trenutki tretjine so sicer pripadali gostom, saj so v tretjino zaradi naše izključitve na koncu druge tretjine, vstopili z igralcem več na ledu. A naši so se začetnega pritiska hitro znebili. Že sredi 2. minute je sledil zadetek za izenačenje. Podala sta Bruno Kuret in Bor Rakun, zadel pa je Tevž Žibert. Sledila je odprta, izenačena in hitra igra. Tu pa so bili bolj uspešni naši hokejisti. V 50. minuti Bruno Kuret prestregel plošček na sredini in sledil je hiter protinapad. Plošček je prišel do Tai Kontreca, ta pa je podal do Iana Petronijevič Lepše, ki je zadel za vodstvo naših 4:3. In tega vodstva nato naši do konca niso izpustili iz rok. Gostje so se seveda borili in v določenih momentih so močno pritisnili na naša vrata. A v 58. minuti so gostje morali storiti prekršek. Sodniki so dvignili roko, a naši niso dopustili prekinitve. Po nekaj podajah je plošček prišel do Tevž Žiberta, ki je zadel s 6 igralci v polju in vodstvo se je povišalo na 5:3. Tekma je bila praktično odločena. Gostje so nato poizkusili še v igri brez vratarja, a naši zadetka niso dopustili. Ian Petronijevič Lepša pa je v zadnjih sekundah igre kaznoval še to potezo in z zadetkom v prazno mrežo postavil končni rezultat 6:3.

Na preostalih tekmah je HDD Bled z 8:2 premagal Celje, HKMK Bled pa je bil s 4:2 boljši od KACa. Naši fantje prvenstvo nadaljujejo v nedeljo z domačo tekmo proti Celju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top