skip to Main Content
Mestni derbi mlajših dečkov je tokrat pripadel Založanom

V soboto 19. septembra je bil na vrsti drug krog državnega prvenstva. V Tivoli je prispela ekipa HK Slavija Junior. Zmaji so doma gostili prvo tekmo, po tem ko so v prvem krogu v Celovcu doživeli poraz z rezultatom 4:2. Slavija pa je v Tivoli prispela na krilih zmage prvega kroga, kjer so kar s 25:2 premagali ekipo HDD Bled. Vseeno smo se nadajeli pozitivnega rezultata, kar pa se na koncu ni zgodilo…

Tekma je bila v uvodnih minutah izenačena. Prvi pa so se veselili zmaji. V tretji minuti so naši igralci lepo presekali napad gostov, sledila je podaja naprej in v protinapadu je naš napadalec zadel za zgodnje vodstvo. Izenačena igra se je nadaljevala tudi po tem zadetku. Dokaj hiter ritem igre je nato na sredi tretjine zaustavila tehnična težava s semaforjem. Nekaj časa je trajalo, da se je tekma nadaljevala. Ko pa se je, se je igra upočasnila. Pobudo so počasi prevzeli gostje in kmalu je sledil zadetek za izenačenje. V tem delu igre smo videli kar nekaj smole za naše mlade zmaje. 5 minut pred koncem je nalet gostujočega igralca poškodoval in iz igre izločil našega najboljšega strelca. Sodniki pri tem niso dosodili niti 2-minutne kazni. Nekaj minut pred koncem tretjine, pa so naši igralci zadeli še okvir vrat. Rezultat je na koncu tretjine ostal 1:1.

Tudi druga tretjina se je pričela z dokaj izenačeno igro. Sredi tretjine pa so naši igralci ponovno pričeli prevzemati pobudo. K temu so pripomogle tudi izključitve na strani gostov. V danem trenutku so naši celo napadali z dvema igralcema več. A zadetka ni bilo. To se je našim igralcem maščevalo. Nevarni so postajali tudi gostje in v enem izmed napadov proti koncu tretjine so prvič na tekmi tudi povedli. 2:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Podobno kot druga se je odvila tudi tretja tretjina. Naši so najprej napadali. Pritisk na vrata je bil viden, a zadeka ni bilo. Napadi so proti sredini in koncu tretjine nato počasi pojanjali ina na koncu so nevarni postali tudi gostje. A tudi oni niso bili uspešni. Rezultat je ostal nespremenjen in gostje so se na koncu lahko veselili zmage z rezultatom 2:1.

Po drugem zaporednem porazu je bil seveda malce nezadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Še vedno igramo dokaj slabo. Malce smo se popravili glede na prejšnjo tekmo, a še vedno se vsepreveč ustrašimo nasprotnika. Upam, da nam bo v naslednjih tekmah vseeno uspelo stopnjevati igro, da bomo končno lahko zaigrali tako kot hočemo“.

Na preostalih tekmah je VSV premagal HDD Bled z 10:7, Jeseničani so v Celovcu izgubili kar s 7:0, Triglav je premagal Maribor s 7:1, HK MK Bled pa je z 8:2 premagal Celje.

Naše mlade zmaje nadaljevanje prvenstva čaka že v torek. Tokrat se zmaji odpravljajo v Celje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top