skip to Main Content
Mestni derbi mladincev je pripadel Založanom

Selekcije mladincev so sredi tedna odigrale nov krog v tekmovanju za državno prvenstvo.

Zmaji so se tokrat odpravili v Zalog. Mestni derbi že sam po sebi prinaša posebno zanimivost in napetost na tekmah. Če pa temu prištejemo še izenačenost letošnjega prvenstva in dejstvo, da so Založani v tem trenutku vodilni na lestvici, pa smo zares lahko pričakovali razburljivo tekmo. In res je bilo tako.

Prva tretjina je bila v bistvu še najbolj miren del tekme. Žal pa se je že v prvi tretjini nakazovalo to kar smo nato videli skozi celotno tekmo. Igralci Olimpije svojih priložnosti niso izkoristili, nasprotniki pa so. Igralci Olimpije so se tako že v prvi tretjini znašli v rezultatskem zaostanku. Tretjina se je končala z rezultatom 2:0 za domače.

Vso zadevo je za igralce Olimpije poslabšala še izključitev, ki se je v resnici zgodila že na koncu prvega dela igre. Ta kazen se je prenesla v drugi del igre, kar so domači igralci s pridom izkoristili in v 22. minuti je vodstvo domačih znašalo že 3:0.

A pri tem rezultatu tekma še ni bila odločena. Zmaji so se še naprej borili, a svojih priložnosti niso znali izkoristiti. V nadaljevanju igre so imeli kar dvakrat igralca več na ledu, a zadetka enostavno ni bilo. Vse to je v igro vnašalo vedno več in več nervoze. Piko na i pa so nato v 36. minuti postavili domači igralci, ki so z novim zadetkom povedli že s 4:0.

V tej točki so Zmaji postali preveč nervozni. Borbenosti jim sicer ni manjkalo, a hkrati danes ni bilo učinkovitosti. Rezultatski zaostanek je bil tako skorajda že prevelik. Nervoza je v igro prinesla nepotrebno grobost in že kmalu po četrtem zadetku je sledila prva velika kazen za igralce Olimpije. Na nek način je vsak prekršek grobo igro samo še stopnjeval in kazni so se kar vrstile ena za drugo.

Samo v zadnjih 5 minutah druge tretjine sta si ekipi prislužili 35 kazenskih minut, od tega je kar 27 minut pripadlo igralcem Olimpije.

Na srečo se je tretjina nato kmalu končala. A odmor bistvene umiritve v igri ni prinesel. Zadnja tretjina se je tako pričela z novimi kaznimi. Pri Olimpiji smo najprej videli prekršek za kazen igre, kmalu za tem pa še eno malo kazen. Na srečo domači prednosti na igrišču pri teh kazni niso izkoristili, kar je Zmajem dalo nekaj zaleta in v 49. minuti je sledil prvi zadetek. Podal je Žiga Mehle, zadel pa Žiga Ravnikar.

Zadetek je igralcem Olimpije vlil nekaj upanja za preobrat in igralci so se v nadaljevanju male disciplinirali. Sledil je lov za rezultatom. A domači igralci so bili dovolj zbrani, da so vse nalete gostov zaustavili in spremembe rezultata ni bilo. V igro se je tako postopoma vračala nervoza in v zadnjih minutah so sledile nove neljube situacije. Če skupaj seštejemo tudi vse kazni igre, sta si ekipi v zadnjih treh minutah prislužili novih 64 minut kazni. Vso ta razburjanje na ledu, pa spremembe rezultata ni prineslo in tekma se je končala s končnim rezultatom 4:1.

Skupaj sta si ekipi na tekmi prislužili kar 109 minut kazni. Od tega je večji del pripadel Zmajem.

Trener Zmajev Ildar Rahmatullin z razpletom tekme ni bil zadovoljen: “Rezultatsko nam je lahko žal tekme. Tekom igre smo imeli kar nekaj lepih priložnosti. Če bi jih izkoristili bi se rezultat vsekakor lahko obrnil v drugo smer. Prav tako pa nam je manjkalo discipline. Kazni igre so nas bremenile na tej tekmi, hkrati pa bomo morali posledice teh kazni čutiti še na naslednjih tekmah, kjer marsikdo ne bo mogel igrati.

Zmaji so po današnjem porazu padli na 4. mesto prvenstvene lestvice, a imajo nekaj manj odigranih tekem od svojih tekmecev.

Preostali dve tekmi sta se končali z zelo tesnim rezultatom. Triglav je s 4:3 premagal Jesenice (6 zadetkov je bilo doseženih v zadnjih 12 minutah tekme), z enakim rezultatom (sicer po podaljških) pa je Maribor premagal Bled.

Za mladince se prvenstvo nadaljuje v nedeljo, ko v Tivoli prijaha ekipa Jesenic.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top