skip to Main Content
Mestni derbi je v razburljivi končnici pripadel našim zmajem

V nedeljo 26. septembra je bil na sporedu nov krog v prvenstvu IHL u-15. Na vrsti je bil mestni derbi. Naši zmaji so nastopili v Zalogu. Mestni derbiji so bili vedno zanimivi in napeti in tudi tokrat ni bilo drugače.

Na začetku je prvih nekaj minut pripadlo domačim, saj so si naši hitro prislužili kazen za izključitev. Nato so pobudo prevzeli naši hokejisti. Sredi tretjine pa je igra postala bolj izenačena in tu so prišli na vrsto prvi zadetki. Najprej so v 12. minuti zadeli domači, konec tretjine pa je bil uspešen Svit Ravnik in prvi del igre se je končal z rezultatom 1:1.

V prvi tretjini sta bili ekipi dokaj izenačeni tudi po strelih na gol: 10:9 v korist zmajev. V drugi tretjini pa je bila ta statistika bistveno bolj v prid domačih. Ti so sprožili 18 strelov na naša vrata, mi pa 9 na njihova. A rezultat se je vseeno gibal podobno kot v prvi tretjini. Najprej so povedli naši. V 25. minuti je v igri z igralcem več ponovno zadel Svit Ravnik (podajalec Joc Bukovec), v 33. minuti pa so ponovno zadeli gostje in izid je bil ponovno poravnan.

Podobno igro s podobnim številom strelov smo videli tudi v zadnji tretjini, a tu so bili strelci bistveno bolj natančni. Že takoj v prvem napadu zadnje tretjine so najprej zadeli domači. A njihovo vodstvo ni bilo dolgotrajno. V 43. minuti je izid ponovno izenačil Oskar Rogl. A v 48. minuti so bili domači ponovno v prednosti. 4:3 je bil rezultat, ki se je nato obdržal dolgo. Že je na koncu kazalo, da bo to tudi končni rezultat tekma, a naši zmaji so izid v zadnjih minutah popolnoma preobrnili. V 59. minuti je Svit Ravnik podal do Nika Bana Koselja. Ta je sprožil strel na vrata. Vratar je strel ubranil, a Joc Bukovec je bil zbran in je plošček pospravil v mrežo. Izid je bil izenačen. Minuto kasneje pa je zadetek dosegel še Tom Smolnikar in Olimpija je ponovno prišla v vodstvo. To vodstvo pa v zadnji minuti ni izpustila iz rok in tekma se je le končala v korist naših.

Na preostalih tekmah je KAC s 13:1 premagal Maribor, Triglav je s 7:2 premagal Bled, Jeseničani so bili s 13:4 boljši od Beljaka, Celje pa je doma s 6:4 premagalo ekipo HDD Bled. Sledi manjši premor, tekme v kategoriji u-15 pa se nadaljujejo v nedeljo 10. oktobra. Naši zmaji odpotujejo v Beljak.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top