skip to Main Content
Mestni derbi mladincev je pripadel Založanom

Četrtek 27. septembra je za selekcijo mladincev prinesel drugo tekmo v državnem prvenstvu.

V Tivoli so prišli Založani. Obe ekipi sta v prvem krogu zmagali. Igralci Olimpije so premagali Triglav, Založani pa Jesenice. Na vrsti je bil torej pravi mestni derbi.

Prva tretjina se je že takoj pričela napadalno. Prvi napad in strel so sprožili domači, ko je po levi strani že v prvi minuti napadel Mark Sojer. A kmalu je moral na drugi strani posredovati tudi domači vratar Ian Sotlar. Igra se je hitro razživela in videli smo kar nekaj nevarnih napadov in strelov na obeh straneh. Sredi prve tretjine je bilo teh vedno več in več s strani gostov, ki so postopoma prevzemali pobudo. A proti koncu tretjine se je pritisk preselil pred gostujoča vrata. Temu je pripomogla tudi izključitev na njihovi strani. Nič od tega pa ni prineslo spremembe rezultata. Oba vratarja sta se izkazala s kar nekaj lepimi obrambami in izenačen rezultat 0:0 je bil za prvo tretjino kar pravičen.

Čeprav smo že v prvi tretjini videli kar nekaj akcij, pa je pravo dogajanje sledilo šele v drugi tretjini. To so bolj napadaldno pričeli gostje. Domači se njihovega pritiska kar niso uspeli otresti. V 23.minuti je sledila prva izključitev na strani domačih. Minuto kasneje pa so se domači znašli na ledu že z dvema igralcema manj. Čeprav so bili gostje bolj napadalni, pa tovrstne priložnosti niso izkoristili in te prve izključitve so minile brez zares pravih strelov oz. priložnosti. A s tem pristika gostov še ni bilo konec. Ta se je nadaljeval in domači vratar Ian Sotlar je bil med zaslužnejšimi, da je semafor še vedno prikazoval “nogometnih” 0:0. Čez nekaj minut so domači pričeli vzpostavljati ravnotežje, kjer pa je prišlo do nove izključitve. Sledili sta dve minuti pritiska gostov na domača vrata. Domači igralci so se z borbeno igro sicer ubranili, a pritisk gostov ni pojenjal niti po tem, ko sta bili ekipi v polnih postavah. Plošček je še naprej krožil v obrambni tretjini zmajev. Na koncu pa je v 30.minuti sledil strel z modre črte. Gneča pred vrati je preprečila domačemu vratarju dober pogled na plošček in ta je končal v vratih.

Zadetek je dal gostom krila, ki so s svojimi napadi pritiskali še naprej, V borbi pred domačimi vrati so si igralci Olimpije v 31. minuti prislužili novo izključitev. Te pa niso zdržali in proti koncu kazni je v 33.minuti padel zadetek za vodstvo gostov z 2:0. A tu so Zmaji na nastalo situacijo uspešno odgovorili. Še v isti minuti je sledil napad po levi strani. Žiga Mehle je podal do Marka Sojerja. Ta je sprožil strel. Strel ni bil najmočnejši in vratar gostov ga je skoraj ubranil. A plošček je po tleh vseeno prečkal gol-linijo in vodstvo gostov je bilo znižano na 2:1. Tekma se je s tem še bolj razživela. V takšni igri pa so bili uspešnejši gostje. Dve minuti kasneje je sledil protinapad gostov po desni strani. Napadalec je zadrsal proti vratom, ujel plošček in ga s palico preusmeril v vrata. Kmalu zatem sledi nov proti napad, ki pa je namesto zadetka povzročil izključitev na strani Zmajev. Pritisk gostov med izključitvijo so domači nekaj časa dobro držali. Priigrali so si tudi izvrstno priložnost, ki pa jo Mark Sojer žal ni izkoristil. A na koncu izključitve je obramba domačih vseeno klonila in gostje so vodili že z visokih 4:1. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Visoko vodstvo gostov in želja domačih po vrnitvi v igro je povzročila, da sta ekipi zadnjo tretjino pričeli z bistveno bolj izenačeno igro. A ta v prvi minutah pravih priložnosti ni prinesla. Tekma je zopet postala hitrejša šele proti polovici zadnjega dela. Tu so pobudo prevzeli domači.  Posledično je sledila izključitev na strani gostov. Zmaji so napadli. Žiga Mehle je za vrati podal do Marka Sojerja. Ta je (še vedno za vrati) krenil pred vrata. Vmes pa se je pred vrati odprl prazen prostor, kamor je lepo zadrsal mladi Nik Pratneker Hatič. Mark mu je podal, Nik pa je lepo zadel in vodstvo gostov je bilo znižano na 4:2. To je igralcem Olimpije povrnilo nekaj upanja. Po zadetku so napadali še naprej. Pomembna je bila 53.minuta. Najprej je imel lepo priložnost Mark Sojer, a je vratar strel ubranil. Še v isti minuti pa je poizkusil še Blaž Stipanič, a strel je za las preletel vrata. Rezultat je ostal nespremenjen. Gostje so se tu pritiska končno otresli in v nadaljevanju je bil na preizkušnji domač vratar. V 58.minuti je nato sledil prekršek domačih in izključitev, kar je tekmo umirilo. Posebnih akcij v zaključku tekme ni bilo in tekma se je končala z zmago gostov 4:2.

Na preostalih tekmah so Jeseničani doma visoko premagali Triglav s 7:2, Mariborčani pa so bili po podaljških boljši od Bleda z 2:1.

Prvenstvo mladinci nadaljujejo že v nedeljo, ko se odpravljajo na Bled.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v selekciji mladincev lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top