skip to Main Content
Mestni derbi je po izvajanju kazenskih strelov pripadel gostom

V nedeljo 21. marca je bila na sporedu nova tekma naših mladincev in hkratni nov mestni derbi. V Tivoli so prišli igralci Slavije.

Redni del prvenstva se počasi končuje in ekipi se borita, da bi morebiti dosegli 2.mesto, ki vodi v letošnje finale. Tekma se je tako pričakovano pričela borbeno, trdo in odločno. Igra je bila izenačena, nekaj več od igre pa so vseeno imeli naši igralci.

V 8. minuti so napadali naši igralco. Sledilo je nekaj strelov od daleč. Te strele je vratar ubranil, pri zadnjem strelu, ki ga je sprožil Tian Hebar, pa se je plošček odbil do Karla Marinkoviča, ki je neposredno pred vrati gostov zadel in Olimpija je prišla v vodstvo z 1:0. Borbena in izenačena igra se je nadaljevala tudi po tem zadetku. A novih zadetkov v tem delu igre ni bilo in ekipi sta odšli na prvi odmor z minimalnim vodstvom domačih 1:0.

Naši so v drugo tretjino vstopili še bolj odločno. V zadnih sekundah prvega dela igre so namreč gostje napravili prekšrek in zmaji so lahko pričeli novo tretjino z igralcem več na ledu. A po kratkem pritisku so napravili napako in gostje so zadrsali v protinapad. Našim igralcem ni preostalo nič drugega, kot da storijo prekršek. V igri 4-na-4 nekih posebnosti nismo videli, so pa nato gostje zadeli v igri 5-na-4 in izid je bil izenačen. Izenačeno pa je bila tudi igra. Sredi tretjine smo videli kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Občasno, ob igri z igralcem več na ledu, je posamezno moštvo pritisnilo na nasprotnikova vrata, a mreži se do konca tretjine niso več zatresli, tako da je izid po koncu druge tretjine ostal 1:1.

Tudi zadnjo tretjino so naši igralci pričeli z igralcem več na ledu. Tokrat naši niso storili napake lastne izključitve, zadetka pa tudi niso dosegli, tako da se je igra nadaljevala z izenačenim rezultatom. Ves čas je bila igra borbena in izenačena. Lepih priložnosti ni manjkalo, a danes sta bila oba vratarja dokaj dobro razpoložena. Minute so minevale, rezultat pa je ostajal nespremenjen. V zadnjih minutah sta nato ekipi še zadnjič pritisnili, a nobena ekipa hkrati ni želela preveč tvegati, tako da novih zadetkov v rednem delu nismo več videli.

Podobno je minil tudi podaljšek in izkazalo se je, da bodo današnjega zmagovalca odločili kazenski streli. V prvih dveh serijah zadetka nismo videli. Nato so gostje zadeli v tretji seriji. Četrta serija prav tako ni prinesla zadetka. 5. serijo so pričeli gostje. Gostujoči napadlec je zadrsal proti našim vratom. Pri strelu se mu je zlomila palica, a plošček je vseeno pristal v mreži in izvajanja kazenskih strelov je bilo konec. Zmage so se veselili gostje.

Na preostalih dveh tekmah so Blejčani doma premagali Maribor s 4:2, Jeseničani pa so bili doma boljši od Triglava z 2:1 z zadetkom v podaljšku. Do konca rednega dela prvenstva imajo naši zmaji še 5 tekem in željeno 2. mesto, ki vodi v letošnji finale državnega prvenstva se nevarno oddaljuje. Ampak za končno preštevanje točk počakajmo še nekaj krogov. Priložnost za nove točke imajo zmaji z v četrtek, ko se odpravljajo v Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotnetekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top