skip to Main Content
Mestni derbi je po izenačeni igri v podaljšku pripadel gostom

V soboto 2. novembra so bile na sporedu nove tekme v državnem prvenstvu kadetov (U-17). Naše zmaje je čakal pravi derbi. V Tivoli so prispeli mestni tekmeci. Že samo po sebi so mestni derbiji z Založani vedno zanimivi, tokrat pa je v Tivoli prispela še ekipa, ki se trenutno bori za vrh prvenstvene lestvice, tako da smo upravičeno pričakovali zanimivo, izenačeno in težko tekmo. In točno takšno smo tudi dobili….

Tekmo so malce bolj podjetno pričeli gostje. V prvem delu prve tretjine se je več igralo pred našimi vrati. A tudi naši zmaji so bili občasno nevarnih iz protinapadov. Takšna igra je več ali manj trajala tekom celotne tretjine. V drugem delu prve tretjine premoči gostov ni bilo več in je bila igra bolj izenačena. A takšna igra več kot le občasnih priložnosti na eni ali drugi strani ni prinesla in tretjina se je končala brez zadetkov.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. A tokrat mreže niso dolgo mirovale. V 29. minuti so bili v napadu gostje. Po strelu z modre črte je gostujoči napadalec spretno pred vrati preusmeril plošček in ta je končal v mreži. Ekipa Slavije je povedla z 1:0. Zadetek je igro malce poživil. Videli smo nekaj več priložnosti. V 36. minuti je moral zaradi prekrška ob ogradi na klop gostujoči igralec. Naši fantje so pritisnili. Nekaj časa so oblegali vrata gostov, nato pa so ti uspeli prevzeti posest ploščka. Zadrsali so v hiter protinapad in z natančnim strelom vodstvo povišali na 2:0. Glede na izenačeno tekmo je bilo to že kar visoko vodstvo. A naši igralci so se zbrali in še pred koncem tretjine je bil izid znižan. Najprej je v 39.minuti sledil hiter protinapad naših igralcev. Tu je vratar še uspel zaustaviti strel. Po sodniškem metu pa je po podaji Karlo Marinkoviča lepo pred vrata prodrl Tay Petronijevič Lepša in zadel za 2:1. S tem rezultatom se je druga tretjina tudi končala.

V zadnji tretjini je bila igra še bolj živahna. Že takoj je sledilo nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Tako, da na prvi zadetek ni bilo potrebno dolgo čakati. Že v 42. minuti je po podaji Alexa Kepica po desni strani prodrl Gašper Šubic. Z razdalje nekaj metrov se je odločil za strel in gostujoči vratar je bil premagan. Rezultat je bil izenačen na 2:2. Naši igralci so dobili krila in so še dodatno pritisnili na nasprotnikov gol. Sledilo je nekaj priložnosti, nato pa je bil izključen gostujoči igralec. To so naši izkoristili. Nekaj časa so kombinirali, nato pa sta Alex Kepic in Kuret Bruno podala na modro črto do Maura Zupaniča, ki je z natančnim strelom prvič na tekmi Olimpijo povedel v vodstvo. Rezultat je bil 3:2. Tu se je igra le še bolj razživela. Obe ekipi sta imeli nekaj lepih priložnosti, a naslednji zadetek je zopet pripadal gostom. Po sodniškem metu je v 54.minuti sledila manjša nezbranost in izid je bil ponovno izenačen. Tu se je igra kar malce umirila. Pravih napadov ni bilo več. Zaključno “žogico” je nato v zadnjih sekundah imel na palici Jan Petelinkar, ki se je odlično znašel sam pred nasprotnikovimi vrati, a mu vratarja ni uspelo premagati. Izid je ostal 3:3 in sledil je podaljšek.

V podaljšku so sicer naši napadalci na kratko napadli, nato pa je sledil napad gostov. V napadalni tretjini se je napadalec z desne strani otresel svoje “sence”, se znašel sam pred vratarjem in z natančnim strelom po manj kot 2 minutah igre v podaljšku odločil tekmo. Slavija je zmagala po podaljšku z rezultatom 4:3.

Na preostalih tekmah je Beljak premagal Zagreb s 7:5, Maribor je premagal Triglav z 10:2, Jesenice pa so bile boljše od Celja prav tako z 10:2. Naši kadeti tako ostajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice. Zaenkrat držijo priključek z Bledom in KACom, ki se nahajajo pred Olimpijo, Slavija ter Jesenice pa sta zaenkrat ekipi, ki sta točkovno malce pobegnili zasledovalcem. Zmaji po reprezentančnem premoru prvenstvo nadaljujejo v soboto 16.novembra z domačo tekmo proti Mariboru.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top