skip to Main Content
Medsebojna tekma mlajših dečkov obeh ekip Olimpije v novih postavah

Torek 8. januarja je bil na vrsti nov krog v državnem prvenstvu mlajših dečkov (u-12).

Razpored je določil, da je na vrsti medsebojna tekma obeh ekip Olimpije. A tokrat je bila ta tekma malce drugačna, kot prejšnje.

Ekipi sta prvič v sezoni zadrsali v novih dresih, ki so narejeni po vzorcu dresov članske ekipe. Hkrati pa sta ekipi zadrsali v spremenjenih postavah, ki so določene ob koncu zimskega prestopnega roka.

S tem se je sezona nekako prevesila v drugi del. V prvem delu so bili igralci med ekipama “Zeleni” in “Beli” porazdeljeni enostavno po abecednem redu. S tem so vsi igralci dobili enakovredno možnost za igranje in nabiranje izkušenj. V drugem delu pa je porazdelitev med ekipama zasnovana na strokovni presoji trenerjev. Cilj ekipe “Zeleni” v drugem delu sezone je predvsem, da se čim bolj enakovredno kosa z najmočnejšimi ekipami v prvenstvu, cilj ekipe “Beli” pa da si lahko igralci v miru naberejo čim več kakovostnih izkušenj za prihajajoče sezone.

Še vedno pa seveda vse sloni na principu “dve ekipi” – “en klub”, kar so igralci dokazali tudi na današnji tekmi. Tekma je minila v mirnem in pozitivnem vzdušju. Ekipa “Zeleni” je bila po pričakovanju sicer boljši nasprotnik, a so igralci ekipe “Beli” dokazali, da znajo igrati hokej in da bodo z dobrimi igrami lahko nadaljevali tudi v nadaljevanju prvenstva. Vsaj zaenkrat se klubu ni potrebno bati, da ne bi imel v prihajajočih sezonah v teh selekcijah na voljo močne in široke baze igralcev.

Na preostalih tekmah kroga smo prav tako videli pričakovane rezultate. Jesenice so z 12:1 premagale Celje, KHL Zagreb je bil s 5:2 boljši od Medveščaka, EC KAC je s 3:1 premagal Triglav. Še najbolj napeto pa je bilo v Zaloge, kjer je ekipa HDD Bled s 6:5 slavila šele po podaljških. Državno prvenstvo se nadaljuje že v soboto 12. januarja in obe naši ekipi čaka težak preizkus. Naši ekipi se namreč trenutno nahajata na relativno visokih mestih (3. in 5. mesto) in vsaka ekipa bo imela v soboto za svojega nasprotnika svojega neposrednega zasledovalca. 3. uvrščena ekipa “Zeleni” so bo pomerila v Kranju s 4. uvrščeno ekipo HK Triglav. 5. uvrščena ekipa “Beli” pa bo v Tivoliju gostila 6. uvrščeno ekipo HDD Bled.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih po ekipah si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top