skip to Main Content
Malčki in Zmajčki sezono zaključili s prijetnim turnirjem v Italiji

V soboto 14.aprila je v Italijanskem Brixenu potekal turnir za selekcijo U-10.

Na turnirju je sodelovalo 8 ekip iz Italije, Avstrije, Nemčije ter Slovenije.

Na turnir so se mladi Zmaji odpravili že v petek. Pot je bila zabavna, so se pa na poti Zmajem pridružili tudi štirje sovrstniki iz kluba HDD Bled – Brin, Jaka, Matevž in Bor, ki so popestrili ekipo Olimpije ter celotno dogodivščino.

Na turnirju so igralci pokazali veliko dobrih iger in kljub mlajši zasedbi, so vse tekme s sovrstniki iz drugih držav odigrali hrabro in enakovredno.

Avtor: Drago Čigon

V skupini z 8 ekipami so po 7 tekmah zasedli 4. mesto, kar je pomenilo uvrstitev na zaključno tekmo za 3.mesto.

Avtor: Drago Čigon

Tekma za 3.mesto se je igrala z domačo ekipo, s katero so Zmaji že v rednem delu igrali neodločeno 3:3. Tudi tokrat je bila tekma zanimiva, borbena in predvsem izenačena. Prevladovale so dobre obrambe na obeh straneh, tako da se je tekma končala z rezultatom 0:0. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, ki se je “zavleklo” v 6.serijo, kjer so na koncu vseeno bili uspešni domačini.

 

Ekipa je tako z osvojenim 4.mestom uspešno zaključila s prvim tekmovalnim dnevom.

Avtor: Drago Čigon

Navedimo še posebno priznanje, ki ga je za najboljšega vratarja na turnirju prejel naš Jan Luka Bole.

Avtor: Drago Čigon

Sicer sta na turnirju ekipo vodila trenerja Andraž Praprotnik ter Andraž Burazin.

Avtor: Drago Čigon

Med samimi tekmami je bilo na voljo tudi nekaj časa za druženje in sprostitev, kar so mladi hokejisti s pridom izkoristili za igro in zabavo v bližnjem parku.

V nedeljo je nato ekipo čakalo še srečanje “na celo igrišče” z domačini.

 

Kljub temu, da je bilo v mladi ekipi Olimpije kar nekaj igralcev, ki so prvič zares začutili žar igre na celotno igrišče, so se igralci ponovno borbeno in hrabro zoperstavili starejši ekipi domačinov.

Avtor: Drago Čigon

Prva tretjina se je končala brez zadetkov. V drugi tretjini so sicer najprej povedli domačini, a še pred koncem tretjine so igralci Olimpije izid najprej izenačili, nato pa še povedli.

Avtor: Drago Čigon

V zadnji tretjini se je borbena in lepa igra na obeh straneh nadaljevala in nekaj minut pred koncem so domači uspeli izenačiti. Z rezultatom 2:2 se je tako že tretja tekma z domačo ekipo končala z neodločenim rezultatom. Tudi tokrat je nato sledilo izvajanje kazenskih strelov, kjer so bili domači igralci ponovno uspešni.

Avtor: Drago Čigon

Hokejski del potovanja je bil tako za mlado ekipo končan. Utrujeni, a zadovoljni so po koncu pospravili hokejsko opremo in se pripravili za na pot domov.

Avtor: Drago Čigon

Še prej so si v bližnjem parku privoščili kosilo in sledila je pot domov. Pot, ki je pomenila zaključek prijetnega druženja v Italiji in pot, ki je pomenila konec letošnje hokejske sezone (vsaj kar se tiče dogajanj na ledu).

Avtor: Drago Čigon

V Italiji so nastopili naslednji igralci:

 

Tem igralcem so se priključili še štirje igralci ekipe HDD Bled:
– Brin Jovanovič Sorn
– Jaka Krivic
– Matevž Fister
– Bor Hrobat Plemelj

Avtor: Drago Čigon

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Rezultate s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Vso dogajanje v letošnji sezoni za selekcijo Malčkov si lahko ogledate na tej povezavi (za selekcijo Zmajčkov pa na tej povezavi).

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top