skip to Main Content
Kratek počitek kadetov ni oviral pri novi zmagi

Selekcije kadetov po sobotnih tekmah dolgo niso počivale. Že danes v torek je bil na sporedu nov krog.

Zmaji so se v Zalogu pomerili z domačo Slavijo.

Slavija je imela sicer pred tekmo več zbrani točk od Zmajev (Založani so premagali Celje in Maribor), a vseeno so Založani kasneje dokaj zanesljivo izgubili z Jeseničani (6:0), ki so jih Zmaji v zanimivi tekmi po izvajanju kazenskih strelov premagali. Marsikdo bi torej lahko vlogo favoritov pripisal Zmajem, a letošnje tekmovanje U-16 je dokaj izenačeno. Lokalni derbiji so vedno zanimivi in četo Ildarja Rahmatullina je čakalo težko delo.

Prvi del tekme se je sicer za Zmaje dokaj dobro izšel. Igralci Olimpije so v vodstvo prišli v 9. minuti. Podal je Karlo Marinkovič, zadel pa Jan Petelinkar. Kljub nekaterim izključitvam, ki so nato sledile v drugi polovici prve tretjine, je bil to končni izid tega dela igre.

V drugem delu igre so Zmaji še bolj pritisnili. Vodstvo so na 2:0 povečali v 29.minuti. Ponovno je podal Karlo Marinkovič, tokrat pa je zadel Nik Pratneker Hatič. A to ni bilo vse v tej tretjini. Že nekaj minut kasneje je zadel še Martin Vahen in v 32.minuti je Olimpija vodila že s 3:0. Novih zadetkov v drugi tretjini ni bilo.

V zadnji tretjini pa so se domači igralci pričeli približevati. Olimpija je sicer dolgo časa držala dokaj visoko vodstvo, a v 53.minuti so domači dosegli svoj prvi zadetek. Izid je bil znižan na 3:1. Zadetek je vnesel nekaj živčnosti v igro in že minuto kasneje so igralci Olimpije zaigrali z igralcem manj na ledu. Dobro minuto so Zmaji zdržali, nato pa so domači ponovno zadeli. Izid je bil 3:2, do konca pa še dolgih 5 minut igre. A pritisk ni bil takojšen, saj so nato prekršek za izključitev naredili še domači. Dve minuti pred koncem sta bili postavi zopet v polni zasedbi in domači so krenili v zadnji juriš. Iz vrat so potegnili tudi svojega vratarja, a obramba Zmajev z vratarjem Lanom Kavčičem na čelu je zdržala in zmaga je odšla v Tivoli.

Na preostalih tekmah je Triglav visoko premagal Celje z 9:1. Na derbiju kroga med vodilnima ekipama Bleda in KACa pa je bilo zelo zanimivo. Blejčani so vodili že s 3:1, a na koncu so vseeno slavili Celovčani s 4:3.  (igralci KAC-a v letošnji sezoni še niso doživeli poraza).

Prvenstvo se nadaljuje šele v soboto 13. oktobra, ko Zmaji odpotujejo v Kranj.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top