↑ Return to Sezona 2016/17

Strokovno vodstvo 2016/17

Trenerji

Hokej šola, Zmajčki, Malčki: Rok Prusnik, Jure Vnuk, Andraž Praprotnik, Andraž Burazin

Mlajši dečki U-12, dečki U-14: Igor Beribak

Kadeti U-16, Mladinci U-18: Ildar Rahmatullin

Člani U-20: Andrej Brodnik

Vratarji: Andrej Hebar

Članice: Franc Ferjanič, pomočnik: Andraž Burazin

 

Za ogled podatkov o posameznih trenerjih, morate imeti omogočeno delovanje popup pojavnih oken (podatke o posameznem trenerju dobite s klikom na njegovo ime). V primeru težav, si lahko podatke ogledate tudi v dokumentu na tej povezavi.

 

Tehnični vodje

Hokej šola: Andrej Jaklin

Zmajčki: Vladimir Ban

Malčki: Uroš Cerjak, Uroš Šebenik

Mlajši dečki U-12: Uroš Sever, Boštjan Ponikvar

Dečki U-14: Amir Hatič

U-16: Simon Sojer

Mladinci U-18: Henrik Hoffman

Člani U-20: Aljaž Kokelj

sportikus delegat

 

Rok Prusnik

 

Rojen v Ljubljani, 24.10.1984. Hokejsko mladost je preživel v kategorijah HK Olimpija. Takoj po začetku študija je aktivno igranje prekinil zaradi poškodbe in v klubu pričel s trenerskim delom (v sezoni 2005/2006). Del študija je opravil na Karlovi univerzi v Pragi in diplomiral z raziskavo, ki izraža doseganje optimalne telesne priprave hokejista in preventive pred poškodbami (cobiss/diploma). Z igranjem je nadaljeval pri HK Olimpija, HK Slavija in bil zelo dejaven v inline hokeju. Svoje športno znanje je pridobival tudi preko borilnih veščin in se predstavil v različnih športnih in dobrodelnih akcijah kot npr. Rolanje čez Slovenijo v 24 urah (iz Hodoša v Piran; vimeo/rolanje).

 

Reference

 

 - Univ. dipl. prof. šp. vzg.

 - Trener hokeja na ledu (2. stopnja)

 - Nekdanji štipendist za delovanje na področju športa (MŠŠ)

 - Strokovni delavec v programu NPŠŠ v času od 2011

 - Trener slovenske hokejske selekcije 2004 (HZS)

 - Sportikus delegat za fairplay

IMG_20160810_152015

 

Jure Vnuk

 

Rojen 18.6.1974. Hokejsko znanje je začel pridobivati v HK Olimpija, kjer se je aktivno pričel ukvarjati s hokejem že pri 6 letih in kasneje tudi oblekel dres članske ekipe. Bogato hokejsko pot je preživel še v klubih HK Bled Promolinea, HK Jesenice in v tujini HK Medveščak, HC Como (It), HC Hartz Braunlage (D). Za člansko reprezentanco Slovenije je nastopil, kar na 4 svetovnih prvenstvih. Evropsko prvenstvo do 18 let pa je odigral še za Jugoslovansko reprezentanco.

 

Trenersko kariero je začel že leta 1998 pri HC Como, kjer je poleg igranja, treniral tudi mlajše selekcije. Od takrat se izobražuje na področju trenerstva in je zaključil izpite osnove športnega treniranja na fakulteti za šport v Ljubljani. Kot trener je vodil člansko ekipo Police Academy&Colege Ankara, predstavnika Turčije na kontinentalnem pokalu.

 

Je selektor Makedonske članske reprezentance v hokeju na ledu. 

 

Bil je eden od pionirjev inline hokeja pri nas. V tem športu je ustvaril pravo kariero in vrsto let profesionalno igral v Italiji. Bil je kapetan inline reprezentance Slovenije na 5ih svetovnih prvenstvih. Vodil je reprezentanco Turčije in kasneje Makedonije v inline hokeju. 

 

Od leta 2012 aktivno sodeluje pri vzgoji najmlajših hokejistov pri HK Olimpija. Izredno ga veseli, da lahko strastno prenaša bogato hokejsko znanje na mlajše prav pri domačem klubu HK OLIMPIJA.

andraz_popup2

 

Andraž Praprotnik

 

Rojen 26.7.1990. Hokejsko znanje je pridobil v HK Slavija, kjer se je aktivno pričel ukvarjati s hokejem že pri 4 letih. Kot igralec je profesionalno hokejsko kariero preživel v klubu HK Slavija.

 

Reference in izkušnje:

 

 - Študent Fakultete za šport

 - Inštruktor smučanja (2. stopnja)

 - Vaditelj plavanja

DSC_0042

 

Andraž Burazin

 

Rojen 22.1.1981. Hokejsko znanje je pridobil v HK Olimpija, kjer se je aktivno pričel ukvarjati s hokejem že pri 4 letih.

 

Že nekaj let aktivno sodeluje pri vzgoji najmlajših hokejistov pri HK Olimpija. Med drugim je bil v letih 2011 in 2012 tudi pomočnik selektorja Slovenske ženske članske hokejske reprezentance, sodeloval pa je tudi pri ženski članski ekipi HK Olimpija.

beribak_popup2

 

Igor Beribak

 

Rojen 18.5.1964. Hokejsko znanje je pridobil v HK Olimpija.

 

Kot igralec hokeja:

 

 - nastopal za Jugoslovansko reprezentanco vse od leta 1983, kasneje pa tudi za Slovensko reprezentanco

 - udeleženec olimpijskih iger v Sarajevu leta 1984, kot najmlajši član reprezentance

 - udeleženec svetovnega prvenstva skupina A na Švedskem leta 2002, ko je Slovenija prvič zaigrala v eliti

 - za člansko ekipo Olimpije začel igrati že pri 16 letih in bil 11 let kapetan ekipe

 - v karieri zaigral tudi za Medveščak, Crveno zvezdo in Slavijo

 

Kot trener:

 

 - trenersko pot začeel leta 2004 in od takrat je trener mladih selekcij HK Olimpije.

 - glavni trener Slovenske reprezentance U-18 na svetovnem prvenstvu divizija !, skupina A leta 2007

 - glavni trener selekcije U-12 na Pee Wee  turnirju v Quebecu

 - pomočnik glavnega trenerja Slovenije na univerzijadi  v Erzurumu – Turčija  leta  2011

 - od leta 2008 izbran izvajalec programa športa v MOL

 - naziv 2.stopnje trenerja hokeja na ledu

 

ramo2

 

Ildar Rahmatullin

 

Rojen 9.1.1961. Hokejsko znanje je pridobil v domačem Kazanu (nekdanja Sovjetska zveza), kjer se je aktivno pričel ukvarjati s hokejem že pri 6 letih. Kot igralec je profesionalno hokejsko kariero najprej preživel v domačem Kazanu, kjer je nastopal tudi v prvi ligi Sovjetske zveze. Leta 1992 se je preselil v Slovenijo, kjer je najprej zaigral za klub Acroni Jesenice, nato pa za Olimpijo.

 

Glavne reference oz. uspehi:

 - svetovni prvak leta 1980 v kategoriji U-20 z reprezentanco Sovjetske zveze

 - Kot igralec in trener 7-x državni prvak Slovenije

 - Visokošolska izobrazba z nazivom profesorja telesne vzgoje

 - 2.stopnja naziva "Trener hokeja na ledu"

 - Izbran izvajalec programa športa v MOL programu MPŠŠ od leta 2013

brodnik

 

Andrej Brodnik

 

Rojen 4.5.1970. Hokejsko znanje je pridobil v HK Olimpija.

 

Kot igralec je za Jugoslovansko državno reprezentanco zaigral že leta 1990, nato pa je bil standarden član Slovenske reprezentance in z njo tudi nastopil na svetovnem prvenstvu elitne divizijo leta 2002, ko je Slovenija tam nastopila prvič, kjer je bil tudi izbran za najboljšega igralca naše reprezentance na prvenstvu. Sicer je s Slovensko reprezentanco na svetovnih prvenstvih zaigral kar 9-krat.

 

Klubsko kariero so zaznamovali številni uspehi v Slovenskih klubih, kar nekaj sezon pa je uspešno nastopal tudi na Švedskem in Nemčiji v različnih klubih.

 

Leta 2003 je zaradi poškodbe končal bogato igralsko kariero in se posvetil trenerskemu delu.

 

Kot trener je sodeloval pri različnih ekipah in tudi reprezentancah. Tako je na primer pri klubih vodil ekipe Crvene Zvezde in Bleda, bil pa je tudi pomočnik trenerja HDD Olimpije. Pri reprezentancah, pa velja omeniti vodenje reprezentance Srbije in Turčije na svetovnih prvenstvih. Bil pa je tudi pomočnik trenerja Slovenske članske reprezentance v Kanadi leta 2008 ter večkratni trener Slovenskih mlajših selekcij.

 

Od leta 2008 aktivno sodeluje v klubu HK Olimpija kot vodja mladinskih ekip.

 

Trenerski nazivi:

 - STEG 2 Coaching license – Swedish IceHockey Federation

 - Trenerska licenca Hokejske zveze Slovenije – trener hokeja na ledu

hebar_popup

 

Andrej Hebar

 

Andrej Hebar se je prvih hokejskih korakov naučil pri HK Olimpija. Po bogati igralski karieri, je nadaljeval s trenerko kariero.

 

V zadnjih desetih letih je tako zasedal različna trenerska mesta pri klubih HK Olimpija in HDD Olimpija. Med drugim je deloval tudi kot pomočnik glavnega trenerja članske ekipe Olimpije Hannuja Järvenpääja.

 

Bil je tudi trener Slovenske reprezentance U-16, pomočnik glavnega trenerja reprezentance. U-20 ter pomočnik članske Slovenske reprezentance. Dodatno je deloval tudi kot trener vratarjev vseh reprezentanc Slovenije.

 

Veliko časa je deloval tudi kot trener vratarjev, kar je tudi njegova trenutna zadolžitev v klubu HK Olimpija

franc

 

Franc Ferjanič

 

 

Franc Aci Ferjanič, star 59 let, trener od leta 1978, 28 let trener pri Olimpiji, 8 let trener mlajših reprezentanc Jugoslavije, 5 let trener ženske reprezentance Slovenije, itd. Dvanajst let trener zamejskega društva Polet na Opčinah. Vodja izobraževanja, usposabljanja in licenciranja strokovnega kadra pri HZS, član Strokovnega sveta HZS zunanji sodelavec Fakultete za šport, prdavatelj na šoli za trenerje Inline v Italiji.

DSC_0042

 

Andraž Burazin

 

Rojen 22.1.1981. Hokejsko znanje je pridobil v HK Olimpija, kjer se je aktivno pričel ukvarjati s hokejem že pri 4 letih.

 

Že nekaj let aktivno sodeluje pri vzgoji najmlajših hokejistov pri HK Olimpija. Med drugim je bil v letih 2011 in 2012 tudi pomočnik selektorja Slovenske ženske članske hokejske reprezentance, sodeloval pa je tudi pri ženski članski ekipi HK Olimpija.

Translate »