skip to Main Content
Konec rednega dela prvenstva pri kadetih

V soboto 23. februarja je bila na vrsti zadnja tekma naših kadetov v rednem delu letošnje sezone. Ekipa Olimpije je gostovala v Kranju.

Zadnje srečanje skorajda ni odločalo o ničemer. Sicer pred srečanjem še ni bilo jasno, ali bodo naši zmaji na koncu zasedli 4. ali 5. mesto po rednem delu prvenstva. Ekipa Slavije je namreč svoje zadnje srečanje končala že pred dnevi in je imela na lestvici 2 točki več od Olimpije. Jasno je bilo, da se bosta ravno ti dve ekipi srečali v četrtfinalu. Ni pa še bilo čisto jasno, kdo bo v tem dvoboju imel prednost domačega igrišča.

V dosedanjem teku prvenstva so se naši igralci že dvakrat srečali s Kranjčani. Prvič so jih premagli s 6:4, na drugi tekmi pa so bili igralci Triglava boljši po podaljšku s 3:2.

Kakorkoli že, naši igralci so krenili v tekmo odločeni, da domov prinesejo nove 3 točke. V začetku se sicer zadeve niso odvijale tako kot bi se morale. Domača ekipa je v 11. minuti povedla z 1:0. A Olimpija je v 16. minuti dosegla dva zadetka v eni minuti. Oba je dosegel Mark Sever (pri enem je bil podajalec Nik Sečen). Prvo tretjino so tako dobili naši igralci z rezultatom 2:1.

Druga tretjina se je odvila zelo podobno. Najprej so prvi zadeli Kranjčani, ki so tako v 29. minuti izid izenačili. A nekaj minut pred koncem so naši zopet dosegli dva hitra zadetka. Prvega je dosegel Lan Matija Jan, drugega pa ponovno Mark Sever (tokrat je bil podajalec Tian Hebar). Na koncu druge tretjine so imeli tako naši igralci rezultatsko prednost 4:2.

Današnja tekma je potekala v malce bolj umirjenem ritmu in izkazalo se je, da sta pri tem dva zadetka prednosti dovolj za končno zmago. V 45. minuti so naši igralci dosegli še 5 zadetek. Ponovno je bil uspešen Mark Sever (podala sta Karlo Marinkovič in Nik Pratneker Hatič). Nato pa so zmaji, kljub dvema izključitvama, ki sta sledile, tekmo mirno pripeljali do konca.

Zmaga je tako odšla v Ljubljano in redni del državnega prvenstva je končan. Uradno sta sicer na sporedu še dve tekmi. Bled mora namreč še odigrati tekmo s Celjem in Mariborom. A razplet na teh dveh tekmah ne vpliva več na končni vrstni red, tako da so četrtfinalni pari končnice že določeni. To so:

EC KAC – HK ECE Celje

HD Hidria Jesenice – HK Triglav

HK MK Bled – HDK Maribor

HK SŽ Olimpija – HK Slavija Junior

Vsi krogi v končnici se igrajo po principu dve zmag. V četrtfinalu bodo prve tekme na sporedu v soboto 2.3, druge v torek 5.3, morebitne tretje pa v soboto 9.3.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje in razplet končice v selekciji kadetov spreljate v tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top