skip to Main Content
Končan redni del prvenstva za selekcije mlajših dečkov

V soboto 23. februarja je bila na vrsti zadnja tekma naše ekipe Beli v rednem delu letošnjega državnega prvenstva. Ekipa se je odpravila v Celje.

Čeprav je ekipa Beli že uvrščena v končnico, Celjani pa že vedo, da tja ne morejo več, tekma ni bila čisto nepomembna. Na tekmi se je namreč odločalo ali bo ekipa Beli po rednem delu zasedla 6. ali 7. mesto. Ekipa KHL Zagreb se je namreč naši ekipi v zadnjih krogih nevarno približevala. Pred zadnjim krogom, je imela naša ekipa še točko prednosti. Pred tekmo v Celju pa nito to ne več. Ekipa KHL Zagreb je namreč svojo zadnjo tekmo odigrala že v petek. Premagala je ekipo KHL Mladost z rezultatom 8:7. Glede na dosedanje rezultate v prvenstvu, bi lahko sicer rekli, da se je ekipa Mladost nepričakovano dobro upirala favorizirani ekipi KHL Zagreb, a točke so na koncu vseeno odšle k ekipi KHL Zagreb. Ekipa Beli je tako morala na današnji tekmi s Celjem osvojiti vsaj dve točki, če bi želela ohraniti 6. mesto.

To pa nqšim žal ni uspelo. Že takoj na začetku so naši igralci storili prekršek za izključitev. To so domači igralci s pridom izkoristili in v 3. minuti so že vodili z 1:0. Naši zmaji se sicer tu niso predali. V 4. minuti so bili naši napadi uspešni in izid je bil ponovno poravnan na 1:1. Nekaj časa je bil rezultat izenačen, nato pa so domači igralci konec 12. minute dosegli dva hitra zadetka in kar naenkrat so se znašli v vodstvu s 3:1. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi del igre so naši vstopili bistveno bolje. Že po pol minute igre je bil izid znižan na 3:2 in naša ekipa je bila ponovno v igri za dober rezultat na tekmi. A sredi tretjine so domači ponovno pobegnili na dva zadetka razlike, kmalu za tem pa so povedli že s 5:2. Ni pa to bil končni rezultat druge tretjine. Naši igralci so bili še enkrat uspešni in ekipi sta se odpravili na zadnji odmor z vodstvom Celja s 5:3.

Tekma je bila tako na vhodu v zadnjo tretjino še čisto odprta, a kmalu temu ni bilo več tako. V 43. minuti so domači igralci dosegli kar tri hitre zadetke. Vsi so bili doseženi znotraj iste minute in tekma se je seveda pri rezultatu 8:3 prelomila. Moči za preobrat zmaji niso imeli več. Do konca tekma so sicer še enkrat zadeli, a to je bil bolj tolažilen zadetek. Tekma se je končala z zmago domačih z 8:4.

Ekipa Beli je tako osvojila končno 7. mesto po rednem delu. Ekipa zeleni je svoje tekme končala že prejšnji teden. Redni del je končala na 3. mestu. Vsaj teoretično je bila pred zadnjim krogom odprto še 8. mesto, ki še vodi v končnico. Tega so pred zadnjim krogom zasedali Blejčani (HK MK Bled). A ekipa Slavija bi ekipo teoretično še lahko prehitela. A pri tem bi morala Slavija premagati vodilno ekipo KAC. Še pred to tekmo pa so Blejčani potrdili svoje 8. mesto, ko so s 6:5 premagali mestnega rivala HDD Bled. Dodatno pa je nato še KAC premagal Slavijo z rezultatom 9:2.

Pari končnice so tako znani. V končnico se je uvrstilo prvih 8 ekip. Vsi pari se odigravajo po principu dveh zmag. Na koncu končnice bo poleg finala na vrsti tudi tekma za 3. mesto. Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu v soboto 2. marca, druge tekme bodo na sporedu teden dni kasneje 9. marca. Morebitne tretje tekme četrtfinala pa so na sporedu v torek 12. marca.

Četrtfinalni pari so:

EC KAC – HK MK Bled

HD Hidria Jesenice – HK SŽ Olimpija Beli

HK SŽ Olimpija Zeleni – KHL Zagreb

HK Triglav – HDD Bled

 

Fotografije z današnje tekme ekipe Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladmir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top