skip to Main Content
Končan je turnir U-11 v Zalogu

Od petka 7.4 do nedelje 9.4 je v Zalogu potekal že tradicionalni turnir selekcij U-11.

Organizator je tokrat v Zalog privabil 7 ekip: HKMK Bled, KAC, Dunaj, Graz, Team Zagreb, HK Olimpija ter seveda domačini HK Slavija Junior.

7 ekip na turnirju se je pomerilo v ligaškem tekmovanju. Vsaka ekipa je igrala z vsako ekipo in končni vrstni red je določala lestvica osvojenih točk.

Ekipa Olimpije se je na turnirju predstavila v naslednji postavi:

IgralecPoložajLetnik
ADLEŠIČ JašaIgralec2014
ADLEŠIČ TajIgralec2009
ADROVIČ DejanNapadalec2004
AJDAROVIČ IanIgralec2009
AKSENOV StepanIgralec2012
AMBROŽ LanIgralec2011
AREH MaksIgralec2011
AREH TimIgralec2009
BABIČ AžbeVratar2010
BABIČ TevžIgralec2011
BAN KOSELJ NikIgralec2008
BANEK LukaNapadalec2005
BARON AlaynaIgralec2018
BARON DominicIgralec2012
BARON GabrielIgralec2014

Ekipo je vodil trener Igor Beribak.

Avtor: Mitja Pipan

Že takoj prvi dan v prvi tekmi turnirja so se igralci Olimpije pomerili z ekipo iz Bleda. Igralci so tekmi pristopili zelo borbeno in prvi polčas se je končal z vodstvom 1:0za Zmaje. V drugem polčasu pa so Blejčani uspeli izid obrniti in tekma se je končala z zmago Bleda 3:1. Sledila je popoldanska tekma z Zagrebom, kjer pa so Zmaji stopili še bolj skupaj in so tekmo zanesljivo dobili z rezultatom 13:2.

V drugem dnevu so bile za igralce Olimpije na vrsti novi dve tekmi. Najprej je sledila zmaga proti ekipi iz Gradca s 5:2, nato pa še prepričljiva zmaga proti Dunajčanom s 7:0.

V prvih dveh dneh sta tudi ekipi HK MK Bled ter HK Slavija Junior z visokimi rezultati premagovali svoje tekmece, tako da je lestvica po koncu drugega dneva pokazala, da bodo vse tri slovenske ekipe zasedle prva 3 mesta na turnirju in da bodo o končnem razpletu na vrhu odločale medsebojne tekme.

Tako je tretji dan najprej sledila tekma z domačini. Zmaji so se borili, a na koncu so bili vseeno boljši igralci iz Zaloga, ki so s končnim rezultatom 2:1 zabeležili pomembno zmago. Ekipa Olimpije je bila tako pred zadnjo tekmo že dokončno uvrščena na 3.mesto. V zadnji tekmi za Olimpijo je nato sledila še zmaga proti ekipi KAC z rezultatom 8:1.

V zadnji tekmi turnirja, ki je glede na razporeditev ekip, hkrati predstavljala tudi finalni obračun so bili boljši domačini, ki so s 3:2 premagali ekipo z Bleda.

Trener Igor Beribak je bil z organizacijo turnirja ter s prikazano igro in borbenostjo svojih varovancev zelo zadovoljen. Malce smo sicer pričakovali večjo konkurenčnost od ostalih neslovenskih ekip, a vseeno je turnir postregel z dovolj močnimi in zanimivi tekmami. Osnovni cilj turnirja je bil omogočiti čim več igre vsem povabljenim igralcem in tako je tudi bilo. Prav vsi igralci so dobili svojo priložnost in vsi so jo tudi dobro izkoristili.

Avtor: Mitja Pipan

S tem pa sezone za ekipo še ni konec. Že v torek je za polno selekcijo U-12 na sporedu zanimiva prijateljska tekma z ekipo Team Zagreb, 21.aprila pa selekcija U-12 odpotuje še v Budimpešto na kvaliteten mednaroden turnir.

Bravo ekipa za prikazane igre in borbe!

Končna lestvica turnirja:

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo (avtor: Mitja Pipan) 1.dneva si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo (avtor: Mitja Pipan) 2.dneva si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo (avtor: Mitja Pipan) 3.dneva si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top