skip to Main Content
Končan je še zadnji letošnji turnir za najmlajše pod pokroviteljstvom HZS

V nedeljo 24. marca je bil v Ljubljani na sporedu še zadnji turnir za najmlajše v letošnji sezoni. Zadnji turnir, kar se tiče turnirjev pod organizacijo HZS.

Foto: Valentin Areh

Klub HK SŽ Olimpija se je tokrat predstavil s 3 ekipami U-10 ter 2 ekipama U-8. Na sporedu pa so bile tudi tekme selekcij U-7 in U-6. Tako so na račun prišli tudi vsi najmlajši hokejisti (in hokejistke).

Turnirja so se udeležile tudi ekipe HDD Bled, HK Triglav in HK ECE Celje. Pri najmljaših so se naši nadebudni fantje in dekleta selekcij U-6 in U-7 pomerili s sovrstniki iz Kranja.

Na turnirju so naše ekipe vodili trenerji: Andraž Burazin, Andraž Praprotnik, Črt Snoj ter Rok Prusnik. Ti so bili z videnimi predstavami naših zelo zadovoljni.

Za dobro organizacijo so poskrbeli tudi tehnični vodje posameznih ekip ter starši nastopajočih, ki so poskrbeli za hokejske ograde, glasbo in ostale podobne aktivnosti. Pomagali pa so tudi mladi hokejisti mlajših tekmovalnih selekcij našega kluba, ki so na terenu “delili pravico” in poskrbeli, da so tekme tudi v tem smislu potekale nemoteno. Hvala vsem naštetim, ter seveda hvala tudi navijačem, ki so v velikem številu prišli vzpodbujat mlade upe našega hokeja.

Foto: Tomaž Šuštar

Večkrat smo tekom leto že ponovili, da so tovrstni turnirju netekmovalne narave. In nič ni narobe, če to ponovimo še enkrat. Točke in zadetki se na tovrstnih turnirjih ne beležijo. Ti v tej fazi razvoja mladih športnikov niso pomembni in prav je, da mladi hokejisti s tem niso obremenjeni. Priložnosti za točke in zadetke bo namreč še več kot preveč v prihodnjih letih. Seveda to ne pomeni, da je mladim borcem vseeno. Še vedno si želijo na ledu pokazati vse svoje znanje in v večini primerov jim je to več kot uspelo.

Čeprav so s tem turnirjem tekmovanja pod okrivljem HZS za najmlajša za letošnjo sezono zaključena, pa to ne pomeni, da je sezone za mlade igralke in igralce konec. Večino njih v aprilu čaka še potovanje v tujino. Olimpija se bo namreč takrat udeležila simpatičnega turnirja v Brixenu.

 

Fotografije ekipe U-6 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-7 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekip U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekip U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev po ekipah si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri najmlajših selekcijah spremljate na spodnjih povezavah:

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top