skip to Main Content
Končan je drugi turnir za selekcijo U-20 EBYSL

Od petka 18. oktobra in do nedelje 20.oktobra je v avstrijskem Zeltwegu potekal nov turnir EBYSL U-20. Najprej spomnimo, da zmaji v letošnji sezoni, skupaj z mladimi hokejisti iz Zaloga sodelujejo v tem tekmovanju v ekipi Team Ljubljana. Letošnji sistem tekmovanja smo sicer podrobneje že predstavili v novici na tej povezavi.

Ekipe nastopajo na dveh turnirjih, kjer se pomerijo s po 3 ekipami. Neavstrijske ekipe se pomerijo z avstrijskimi ekipami, v točkovnem smislu pa se nato neavstrijske ekipe primerjajo med seboj. Na prvem turnirju so naši pokazali dobre igre. Na 3 tekmah so zbrali 5 točk. Najprej so v dveh tekmah dvakrat zmagali (enkrat po podaljšku), nato pa so v napeti končnici izgubili proti ekipi Red Bull Juniors, ki je bila tudi gostiteljica prvega turnirja. Vsekakor so bili rezultati dobri, a hkrati se je pokazalo, da sta na tekmovanju še dve madžarski ekipi (MAC Budapest in Sapa Fehervar), ki so zelo zanesljivo dobili vse 3 tekme. Glede na to, da se v nadaljnje tekmovanje uvrstita le prvi dve neavstrijski ekipi, je to pomenilo, da morajo naši igralci na drugem turnirju zaigrati še bolje, hkrati pa bi morale madžarske ekipe verjetno malce nepričakovane izgubiti nekaj točk.

Naši so svoj del naloge tokrat opravili odlično. Najprej so se v petek pomerili z avstrijskim klubom Academie Steirmark. Kasnejši rezultati so pokazali, do se avstrijci kot drugo-uvrščena avstrijska ekipa uvrstili v nadaljnje tekmovanje, a to naših pri doseganju dobrega rezultata ni prav nič ustavilo. Že takoj v uvodu tekme so naši dvakrat hitro zadeli, nato pa so do konca tekme kontrolirali potek igre. Tekma se je končala z rezultatom 7:3 v našo korist.

Malce bolj je bilo zanimivo naslednji dan, ko so naši stopili na led že ob 8.30 zjutraj. Naši ekipi je nasproti stala ekipa Okanagan. Dolgo časa smo gledali izenačeno tekmo brez zadetkov. Nato pa so naši igralci v 47. minuti izkoristili igro z dvema igralcema več na ledu. Avstrijci so se morali odprteti, naši pa so tako v naslednjih minutah vodstvo povišali na 3:0. Tekma se je končala z izidom 3:1.

Zadnji dan pa so bili naši nasprotniki mladi hokejisti iz Dunaja. Gre sicer za renomirano ekipo, a v resnici v tekmovanju EBYSL ta ekipa ni pokazala pravih iger. Vse tekme do sedaj so izgubili in tudi proti naši Ljubljanski ekipi ni bilo nič drugače. Tudi tokrat so naši igralci že v uvodnih minutah povedli z 2:0. A vse le ni šlo gladko. Borbeni avstrijci so se vrnili v igro in so sredi prve tretjine že vodili s 3:2. To vodstvo je trajalo vse do 31. minute, ko so naši izenačili. S tem pa so tehtnico ponovno prevesili na svojo stran in še v isti tretjini so naši vodstvo povišali kar na 7:3. Tekma se je končala z izidom 9:3.

Naši igralci so torej na 6 tekmah zabeležili 5 zmag in 1 poraz. A to ni bilo dovoj za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Madržaski ekipi v naši skupini sta zanesljivo dobili vseh 6 tekem, tako da je čast uvrstitve v nadaljevanje pripadlo njim. Obe Madžarski ekipi sta zbrali po 18 točk, naša ekipa pa je zbrala 15 točk. V Avstrijski skupini sta bili najboljši ekipi Okanagan in Academie Steirmark. Kot zanimivost povejmo, da so naši igralci zbrali bistveno več točk kot obe avstrijski ekipi, ki sta se uvrstili v nadaljnje tekmovanje, hkrati pa je naša ekipa v medsebojnih dvobojih premagala obe ekipi.

Tekmovanje v EBYSL U-20 je za Ljubljansko ekipo končano, lahko pa se veselimo novih izkušenj in novih dobrih predstav naših predstavnikov.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Več o tekmovanju si lahko preberete na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top