skip to Main Content
Kljub borbeni igri brez točk

V 44. krogu ICEHL so v Ljubljani gostovali hokejisti iz Beljaka, ki so iz Tivolija odnesli tri točke. To je bil zadnji obračun obeh moštev v rednem delu lige, po dvakrat so slavili zmaji, dvakrat pa Beljak.

Urnik tekem v ICEHL je februarja neizprosen. Številne tekme so zaradi zdravstvene situacije odpadle, nadomestne termine pa je vodstvo lige našlo med predvidenim februarskim reprezentančnim premorom. Moštva pa se borijo za mesta v končnici, lestvica je precej izenačena in vsaka točka dragocena.

Zeleno-beli so bili uvodno tretjino boljši nasprotnik, a ploščka niso uspeli spraviti za hrbet vratarja Alexandra Schmidta. So pa bili pri tem bolj uspešni gostje, ki so povedli v 13. minuti, do konca tretjine pa še enkrat. Razmerje v strelih je bilo 14:8 v prid Ljubljančanom.

V drugi tretjini smo videli številne izključitve na strani zeleno-belih. Gostje so imeli dobro minuto na ledu kar dva igralca več, a so se zmaji ubranili. V 33. minuti je kazen tekmo prejel še Wade Murphy. Rezultat pa je ostal nespremenjen.

Pet minut do konca tekme so zmaji spravili na noge obiskovalce Tivolija. Najprej je bil po podaji Nika Simšiča in Guillauma Leclerca v 55. minuti uspešen Žiga Pance, natanko 17 sekund kasneje pa je za novo veselje poskrbel Anže Ropret po podaji Mihe Štebiha in Aljoše Crnoviča. Po napaki obrambe zeleno-belih pa so gostje ponovno hitro zadeli za za končnih 2:4.

Do konca tedna zmaje čakajo še tri tekme, prva že v četrtek, 3. februarja, ko ob 19.45 v Hali Tivoli gostuje madžarska ekipa Hydro Fehervar AV19.

Vabljeni v Halo Tivoli, zmaji potrebujejo vašo podporo v boju za končnico!

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top