skip to Main Content

V hokejsko šolo vpisujemo otroke od 4. leta dalje. Hokejska šola je začetna stopnja razvoja hokejskih igralcev, namenjena je prvim 2-4 letom učenja drsanja. V hokejsko šolo redko vpisujemo otroke po 9. letu.

Otroci imajo do 3 treninge na ledu in 1 trening izven ledu (praviloma v telovadnici osnovne šole v Spodnji šiški) tedensko. Starejši kot so otroci, bolj je pomembna tudi redna prisotnost na treningih, saj bodo tako hitreje napredovali v športnem razvoju.

Starši pripeljejo otroke na trening praviloma 20-30 minut pred začetkom in jim pomagajo obleči vso opremo. Klub organizira prisotnost t.i. tehničnih vodij ekipe, ki pomagajo pri oblačenju, zavezovanju vezalk, ipd. Ker pa je otrok veliko, je vse to nemogoče izvesti brez sodelovanja staršev. V klubu promoviramo samostojnost in tako otroke zelo hitro navajamo na samostojno oblačenje opreme, vendar so določeni deli opreme (vezalke, ipd.), ki jih otrok še nekaj časa ne bo mogel samostojno urediti.

Na žalost ne moremo zagotoviti 100% stabilnosti urnikov. Treningi namreč potekajo na ledeni ploskvi in v Tivoliju je na voljo zgolj ena. Zaradi vseh drugih dogodkov na ledu občasno prihaja do premikanja terminov in ur. V klubu se trudimo, da bi bilo tega čim manj. Vsak teden (predvidoma ob četrtkih) objavimo urnik za naslednji teden.

Treningi potekajo 60 minut. Na ledu so otroci največkrat razdeljeni v različne starostne in kakovostne skupine.

Vabljeni k ogledu naslednjega treninga hokej šole v Tivoliju!

 

Back To Top