skip to Main Content
Kadetom na žalost uvrstitev v finale ni bila usojena

Končala se je polfinalna serija naših kadetov, na žalost neuspešno.

V polfinalu so se naši pomerili z ekipo HKMK Bled. Ekipa HKMK Bled se je v polfinale uvrstila z zmago nad ekipo Triglava. Glede na to, da je ekipa HKMK Bled prihajala iz 2.jakostne skupine rednega dela, bi to marsikdo videl kot presenečenje, a mladi Blejčani so se v polfinale uvrstili povsem zasluženo in tudi proti Olimpiji so nato pokazali svoje kvalitete…

Prvič se je našim zalomilo že na prvi tekmi. Na žalost so v to tekmo vstopili preveč nepripravljeni in kazen je hitro sledila. Naši so bili sicer v strelih na gol bojši v vseh treh tretjinah, a gostje so bili tisti, ki so zadevali. Prvič so zadeli že v 14. minuti, prednost pa se je nato samo še poviševala in na koncu so gostje zmagali s kar 5:0.

Da je bila prva tekma bolj “slab dan” kot pa nekaj drugega, so naši kadeti dokazali že na drugi tekmi na Bledu. Tu je bila slika popolnoma obrnjena. Že v prvi tretjini so nastreljali domače v razmerju 15:2. Tu je padel tudi prvi zadetek. Po podaji Svita Ravnika in Bruno Kureta je zadel Ian Petronijevič Lepša. Še bolj pa so bili uspešni naši napadalci v drugi tretjini. 3x je zadel Martin Črepinšek, po enkrat pa Tevž Žibert in Svit Ravnik. Vodstvoj 6:0 je praktično pomenilo, da je tekma odločena. V zadnji tretjini so sicer svoj gol dosegli še domači, a to ni spremenilo skorajda ničesar. S 6:1 so si naši povrnili prednost domačega igrišča v polfinalnem dvoboju.

Sledila je tretja tekma v Tivoliju. Tu pa nismo več videli rezultatske prevlade ene ali druge ekipe. Še vedno pa so bili naši tisti, ki so na gostujoča vrata sprožili več strelov (razmerje 46:23). A to je našim, na žalost, zadostovalo le za en zadetek. Po vodstvu gostov v prvi tretjini, je na 1:1 v 39. minuti izenačil Tevž Žibert. Drugi zadetkov v rednem delu ni bilo in sledil je podaljšek. V podaljšku so naši pritiskali, a mreža gostov se ni in ne zatresla. Nato so sledili kazenski streli. Že v prvi seriji so najprej zadeli gostje. Nato smo videli preostale 3 serije v kateri so enkrat vratnico zadeli gostje, drugič pa naši, a ostalo je pri prvem zadetku. Zadnjo serijo pa so začeli gostje. Bili so uspešni in zmaga je po izvajanju kazenskih strelov odšla na Bled.

Sledila je četrta tekma na Bledu. Tekma je bila zelo podobna prejšnji tekmi iz Ljubljane in na žalot se je zelo podobno tudi razpletla. Naši so bili (mnogo) boljši v strelih na nasprotnikova vrata, izid pa je bil nizek in izenačen. V 23. minutu je po podaja Filipa Rogača zadel Bruno Kuret, to pa je bilo s strani naših tudi vse, kar se tiče zadetkov. A minimalno vodstvo je vseeno vodstvo in to se je kar nekaj časa obdržalo. Izgledalo je že, da bodo naši tekmo celo pripeljali do konca z nogometnim izidom 1:0, nato pa je v 59. sledil prodor domačih, ki so ga naši zaustavili s prekrškom. Dosejen je bil kazenski strel, kjer so bili domači uspešni in izid je bil izenačen. Sledil je podaljšek. Tudi tu so imeli naši pobudo. Zaigrali so celo z igralcem več na ledu, kjer pa so bili na žalost, preveč osredotočeni na napad. Domači so ukradli plošček in s hitrim protinapadom po levi streni dosegli zmagoviti zadetek. Zmagoviti za zmago na tekmi, ter za zmago v polfinalni seriji.

Sezona je za naše kadete tako končana, saj se tekma za 3. mesto v tej starostni kategoriji ne igra. Vseeno pa večina fantov svojo tekmovalno sezono še ni dokončala, saj se bodo bodisi v dresu mladincev, bodisi v dresu dečkov še naprej borili za naslov državnih prvakov.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tretje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek četrte tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistko s tretje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistko s četrte tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top