skip to Main Content
Kadeti zmagali na “večnem derbiju” po izvajanju kazenskih strelov

Selekcije kadetov nadaljujejo državno prvenstvo z nezmanjšanjim tempom. Danes je bil na vrsti nov krog.

Zmaji so odpotovali na derbi kroga na Jesenice. Ekipi sta načeloma dokaj izenačeni, večni derbiji so vedno večni derbiji in pričakovali smo zanimivo tekmo. In tako je tudi bilo.

Trener Ildar Rahmatullin je na pot odpotoval tudi z malce mlajšo ekipo, saj je bil ena izmed peterk sestavljena iz letnikov 2005 (U-14). V tekmo so bolje vstopili Ljubljančani. Že v 8. minuti je po podaji Nika Pratnekerja Hatiča in Karlo Marinkoviča zadel Gašper Šubic. Do konca tretjine je sledilo še nekaj priložnosti, a ostalo je pri rezultatu 1:0.

Še posebej je bil zanimiv drugi del igre, kjer se je tekma na nek način kar dvakrat prelomila. Najprej so do dveh hitrih zadetkov prišli gostje. Že v prvi minuti je po podaji Nika Pratnekerja Hatiča ponovno zadel Gašper Šubic, samo nekaj minut kasneje pa je na 3:0 povišal Karlo Marinkovič (podajalca sta bila Nik Pratneker Hatič in Just Alojz Sopotnik). A kot rečeno, tu tekma še ni bila odločena. Do 31.minute novih dogodkov ni bilo, nato pa so domači znižali na 3:1.  Takoj po tem zadetku je prišlo do izključitve na strani Olimpija, kar so gostje z novim hitrim zadetkom izkoristili in v igri z igralcem več že v 32.minuti znižali na 3:2. Na srečo se je nalet domačih tu ustavil in ekipi sta na odmor odšli z minimalnim vodstvom Ljubljančanov.

Vse to je nakazovalo na razburljivo končnico in res je bila.  Gostje so dolgo časa branili minimalno vodstvo. Vmes so imeli tudi igralca manj na ledu, kar domači niso izkoristili. Nato pa je prišla 54.minuta in domači so zadeli za izenačenje. Rezultat je ostal izenačen do konca tekme.

V podaljšku so nato sledile nove priložnosti, a zadetkov ni bilo, tako da so bili na vrsti kazenski streli. Ljubljančani so bili pri izvajanju kazenskih strelov uspešnejši (zadela sta Nik Pratneker Hatič ter Just Alojz Sopotnik) in 2 točki sta odšli v Ljubljano. Izvajanje kazenskih strelov igralcev Olimpije si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

 

 

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Seveda je včasih slabo, če po vodstvu 3:0 tekme ne zmagaš, a vseeno smo danes zadovoljni. S pomlajeno ekipo smo se odpravili na težko gostovanje in dobro odigrali tekmo.“.

Na preostalih tekmah so Blejčani v Celju zmagali z 10:3, KAC je z 10:0 doma premagal Triglav, igralci Slavije pa so v Mariboru slavili s 6:1. Zmaji tekmovanje nadaljujejo z novo težko preizkušnjo. V soboto v Tivoli prihaja KAC, ki v uvodnih dveh kolih še ni poražen.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Podrobnejše dogodke in statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top