skip to Main Content
Kadeti zanesljivo z novimi točkami iz Zaloga

Sobota 9.6 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu selekcij U-16.

Ekipa Olimpije se je odpravila v Zalog. Ekipa Slavije na lestvici zaseda visoko 4.mesto, a Zmaji so še vedno prvi, tako da so vseeno lahko pričakovali pozitiven rezultat.

Avtor: Dejan Kavčič

Vendar tekma vsaj na začetku ni bila lahka. Že takoj na začetku so Zmaji naredili napako pri menjavi, zaradi česar so domači igralci že v 3.minuti dobili priložnost v igri z igralcem več. Tega sicer niso izkoristili, so pa izkoristili svojo priložnost v 7.minuti, ko so prišli v vodstvo. Zmaji so se po zadetku zbrali in sledile so priložnosti. Najprej so priložnosti prišle na vrsto v igri z igralcem več. Prve kazni Zmaji niso izkoristili so pa domači igralci na koncu kazni storili nov prekršek, tako da so igralci Olimpije dobili še drugo priložnost z igralcem več (nekaj sekund so celo napadali z dvema igralcema več), kar pa ponovno ni prineslo spremembe rezultat.Vseeno pa domači igralci na prvi odmor niso odšli s prednostjo. V zadnji minuti so namreč domači igralci storili nov prekršek za izključitev, kar so tokrat, po nekaj sekundah igre, Zmaji znali unovčiti. Po podaji Luke Ogrinca je za izenačenje zadel Žiga Mehle.

Druga tretjina se je za Zmaje pričela bolje. Že v 24.minuti je nov zadetek za vodstvo z 2:1 dosegel Žiga Mehle (podajalec tokrat Mark Sojer). A vodstvo ni trajalo dolgo, saj so domači že minuto za tem izid izenačili. Igralci Olimpije so morali ponovno dati vse od sebe, da bi ponovno prevzeli vodstvo. Ob izključitvi domačega igralca v 27.minuti jim to sicer ni uspelo, Jim je pa to uspelo v 34.minuti. Žiga Mehle je bil tokrat v vlogi podajalca, strelec pa je bil Blaž Stipanič. Nekaj minut kasneje pa je nato Žiga Mehle dosegel svoj tretji zadetek (podajalec Blaž Stipanič) in Zmaji so lahko bistveno bolj mirno odšli na zadnji odmor.

Tekma je bila verjetno dokončno odločena v 45.minuti, ko je zadel še Mark Sojer. Po tem zadetku sicer razburjenj na igrišču še ni bilo konec, saj smo videli kar nekaj izključitev na obeh straneh, a novih zadetkov do konca nismo več videli in Zmaji so se lahko veselili zaslužene zmage s 5:2.

Avtor: Marko Šubic

Na preostalih tekmah je Bled v Zagrebu premagal Zagreb s 3:1, Jeseničani so bili boljši od Celja 7:1, Mariborčani pa od Crvene Zvezde 9:3.

Na lestvici še vedno vodi Olimpija, sledi Bled (s 6 točkami zaostanka, a z dvema manj odigranima tekmama). Blizu so še, na tretjem mestu, Jeseničani, ekipa Slavije na 4 mestu, pa že malce zaostaja za prvo trojico.

Prvenstvo Zmaji nadaljujejo šele v torek 19.12, ko v Tivoli prihajajo Celjani.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top