skip to Main Content
Kadeti zanesljivo v prvi tekmi polfinala

Sobota 11.3 je prinesla prvo tekmo polfinala državnega prvenstva za selekcijo U-16.

V Ljubljana je pripotovala ekipa iz Beograda. V zadnjih kolih rednega dela državnega prvenstva smo pred tedni v Ljubljani videli dve pravi prvenstveni tekmi med tema dvema nasprotnikoma. Enkrat so zmagali gostje, drugič pa Zmaji. Poleg dobrega hokeja na teh tekmah ni manjkalo razburljivosti, preobratov in tudi manjših iskric med igralci. Ne glede na to, da so gostje tokrat v Ljubljano pripotovali v malce okrnjeni sestavi (za selekcijo U-18 se namreč za Beograjčane čez nekaj dni že začenja svetovno prvenstvo skupine II-B v Novem Sadu), so se igralci na čelu s trenerjem Ildarom Rahmatullinom in njegovim pomočnikom Andrejem Hebarjem dobro pripravili na tekmo.

Ljubljančani so tekmo pričeli odlično. Napadi proti gostujočim vratom so se pričeli že v prvih minutah. Prvi je z močnim strelom v 2 minuti zapretil Blaž Stipanič (vse priložnosti in zadetke si lahko ogledate na spodnjem “povzetku s tekme”), a je plošček zgrešil vrata. Kmalu zatem je sledila dvominutna kazen na strani domačih, a to je nalete Zmajev zgolj začasno zaustavilo. Gostujoči igralci so v igri z igralcem več sicer večino kazni igrali v napadalni tretjini, a pravih priložnosti za zadetek ni bilo. V 6.minuti je sledila kazen na strani gostov. Domači so bili v igri z igralcem več bistveno bolj nevarni. Najprej je z nevarnim strelom z modre črte poizkusil Marko Ložar, a se je plošček od igralca odbil mimo vrat. Je pa nekaj trenutkov za tem, po kombinaciji Luke Ogrinca in Urha Iliča, pred vrati plošček dobil Mark Sojer, zadrsal mimo vratarja in povedel Olimpijo v vodstvo z 1:0. Sledila je 10.minuta, ko so Ljubljančani v svoji obrambni tretjini dobili buli. Plošček je prišel do Žige Ravnikarja, ki ga je poslal proti napadalni tretjini gostov. Luka Šinkovec je zadsal v protinapad. Boegrajski branilec mi je sicer sledil, a Luka je bil bistveno hitrejši, prišel prvi do ploščka in se sam znašel pred gostujočim vratarjem ter povišal vodstvo Olimpije na 2:0. Podobno priložnost si je dobri dve minuti kasneje pridrsal Žiga Keber, ki pa v zaključku ni bil uspešen. Premoč Olimpije je bila v prvi polovici prve tretjine očitna. Vendar se gostje niso predali in so z borbeno igro postopoma umirili Ljubljanske napade v nadaljevanju. Z nekaj streli so zapretili Ljubljančanom, a je bil Val Usnik zanesljiv. V 18.minuti pa temu ni bilo več tako. Gostje so napadali, plošček je prišel do Vuka Saviča na modro črto. Vuk je s pol-strelom,pol-podajo posredoval plošček proti Ljubljanskim vratom. Gneča pred vrati je povzročila malce zmede, tako da se je plošček na koncu znašel v mreži in rezultat je bil znižan na 2:1.

Če so Ljubljančani prvo tretjino pričeli izvrstno, pa to ni veljalo za drugo tretjino. V prvih dveh minutah so si gostje priigrali kar dve lepi priložnosti, a je Val Usnik vse strele dobro ubranil. Na srečo so se domači dovolj hitro zbrali in sledilo je nekaj minut napadov domačih. V enem izmed takšnih napadov v 24.minuti je najprej lepo poizkusil Žiga Keber, a je plošček žal zletel mimo vrat, nato pa sta isti igralec ter Blaž Stipanič lepo kombinirala, dokler plošček ni prišel do Žige Mehleta, ki je bil v gneči pred vratom najspretnejši in povišal vodstvo Olimpija na 3:1. Po zadetku pa je koncentracija domačih zopet malce upadla in sledilo je nekaj minut bolj mirne igre, brez pretiranih priložnosti na eni ali drugi strani. Prvi so nato zopet zapretili Ljubljančani. Luka Šinkovec je lepo zadrsal v napadalno tretjino. Najprej je močno ustrelil z višine bulija, a je vratar plošček ubranil. Luka je prišel do odbitka in od blizu še enkrat poizkusil. Vratar je plošček zopet odbil in ta je ponovno prišel do Luke, ki je tokrat raje zadrsal okoli vrat in poizkusil z druge strani, a ponovno neuspešno. Nekaj minut kasneje je priložnost dobil Tom Sojer, ki je izvrstno pridrsal pred vrata gostov. Podaja je bila močna in natančna, prav tako strel z neposredne bližine, a je vratar plošček ubranil. Nato pa se je igra za nekaj časa ponovno umirila. Tokrat pa so se prvi prebudili gostje. Najprej je gostujoči napadalec nekaj minut pred koncem tretjine v hitrem protinapadu sam pridrsal pred Vala Usnika, je je bil Val na mestu, nato pa so gostje močno pritisnili še v zadnji minuti tretjine. Ravno v zadnjih sekundah igre so sprožili dva nevarna strela, a je bil vratar Zmajev zopet na mestu.

V prvi tretjini so bolje pričeli domači, v drugi gostje, v tretji pa se je igra pričela dokaj enakovredno. Nekaj več priložnosti so v prvem obdobju sicer imeli domači, a več kot terensko premoč brez zadetkov in pravih priložnosti nismo videli. Prvo pravo priložnost je v 48.minuti zabeležil Žiga Keber, a je vratar dober prodor in strel z bližine ubranil. Nato pa je sledila 51.minuta. Ljubljančani so pritisnili na vrata. Sproženih je bilo nekaj strelov in v gneči pred vrati se je na koncu najbolje znašel Mark Sojer (podaja Žiga Ravnikar in Nal Brodnik), ki je povišal vodstvo Zelenih na 4:1. Nato pa je sledila še 54.minuta. Ljubljančani so dobili buli v napadalni tretjini. Prvi prodor Marka Sojerja proti vratom so branilci iz Beograda še zaustavili, drugega, ki ga je uprizoril Urh Ilič pa ne in vodstvo Olimpije je znašalo še 5:1. Še minuto kasneje pa se je v hitrem protinapadu ponovno znašel Urh Ilič, ki je sam zadrsal proti vratom gostov, a je njegov močan strel zadel vratnico. S temi zadetki in napadi je bila tekma dokončno odločena. Gostje so se sicer borili še naprej, a bistvenih nevarnosti za Ljubljanska vrata ni bilo.

Zmaji so torej zasluženo premagali goste iz Srbije s 5:1. V torek ob 16:15 bo v Tivoliju (uradno je domačin ekipa iz Beograda, a Beograjčani vse svoje domače tekme v končnici igrajo v Sloveniji) na sporedu druga tekma. To bo že prva zaključna žogica za naše Kadete za uvrstitev v veliki finale državnega prvenstva.

V drugem polfinalnem paru so Jeseničani premagali ekipo HK Slavije Junior z rezultatom 6:4. Tekma je bila zelo razburljiva. Jeseničani so po prvi tretjini sicer vodili že s 3:0, a so igralci iz Zaloga v drugi tretjini rezultat izenačili na 3:3. V začetku zadnje tretjine so Založani celo povedli s 4:3, a so jih Jeseničani sredi zadnje tretjine ujeli. V samem zaključku pa smo videli zmagovit zadetek za Jesenice v 59.minuti in nato čisto na koncu še zadnji gol v prazno mrežo za končnih 6:4.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razvrstitev v končnici lahko spremljate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top