skip to Main Content
Kadeti zanesljivo premagali Maribor

Sobota 2.12 je prinesla nove tekme v Državnem prvenstvu Kadetov (U-16).

V Tivoli je prispela ekipa Maribora. Ekipi sta se v letošnjem prvenstvu enkrat že srečali. Pred tedni so v Mariboru dokaj prepričljivo z 10:3 slavili Zmaji, a tekma rezultatsko ni bila nezanimiva, saj so Zmaji še na polovici tekme vodili zgolj s 3:2 in tekmecem takrat nikakor niso mogli pobegniti na višjo razliko. Sicer pa se Ljubljančani v letošnjem prvenstvu borijo za vrh lestvice, ekipa Maribor pa se nahaja na 8.mestu, tako da je vseeno ekipa Ildarja Rahmatullina veljala za favorita današnje tekme.

Avtor: Marko Šubic

In to vlogo so Ljubljančani upravičili. Že v prvi tretjini so domači povedli s 4:0. Zadeli so Žiga Mehle, Blaž Stipanič, Luka Ogrinc ter Just Alojz Sopotnik. Podajalci pa so bili: Mark Sojer (2x), Žiga Mehle, Gregor Žeželj ter Žiga Ravnikar.

Čeprav so v nadaljevanju priložnost dobili mlajši igralci, pa se je rezultatska prednost zgolj stopnjevala. Druga tretjina se je zaključila z rezultatom 10:0. Pri tem je zanimivo, da so Zmaji dva zadetka dosegli v zadnjih 8 sekundah te tretjine. Sicer pa so bili strelci v drugi tretjini: Blaž Stipanič (2x), Mark Sojer, Nik Pratneker Hatič (2x) ter Just Alojz Sopotnik. Podajalci pri teh zadetkih pa so bili: Luka Ogrinc (3x), Žiga Mehle, Blaž Stipanič, Jan Lan Matija (2x), Gregor Žeželj ter Gašper Lesjak. V tem delu smo videli tudi menjavo v domačih vratih. Zanesljivega Nala Kavčiča je zamenjal Lan Purkat.

Igra se je po vodstvu domačih z 10:0 v zadnji tretjini rezultatsko popolnoma umirila. Takoj v prvih sekundah je ponovno zadel Nik Pratneker Hatič (podajalca: Gašper Lesjak in Lan Jan Matija). Kot zanimivost naj povemo, da je bila ista trojka udeležena tudi pri zadnjem zadetku v zadnjih sekundah 2.tretjine. Vodstvo 11:0 domačih je tako tekmo dokončno umirilo in tekma se je mirno peljala vse do konca. 5 minut pred koncem smo sicer na ledu videli nekaj nervoze, saj so si za kratek čas v lase skočili nekateri igralci. A sodniki so zadevo z nekaj kaznimi hitro umirili in tekma se je končala s končnim rezultatom 11:0.

V soboto je bila odigrana samo še ena tekma v tem krogu in sicer so igralci Slavije s 14:2 premagali Celje.

Avtor: Marko Šubic

Ljubljančani so tako na prvenstveni lestvici “pobegnili” ekipi HKMK Bled na 3 točke prednosti (res pa je, da imajo Zmaji odigrani dve tekmi več). Drugih sprememb na lestvici, zaradi nepolno odigranega kroga, pa ni bilo.

Prvenstvo Zmaji nadaljujejo v sredo 6.12, ko bodo na Jesenicah odigrali zaostalo tekmo. Sicer pa se s polnim krogom prvenstvo nadaljuje v soboto 9.12, ko je v Zalogu na vrsti tekma Slavija – Olimpija.

 

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top