skip to Main Content
Kadeti z zmago na prvo mesto prvenstvene lestvice in neposredno v polfinale končnice državnega prvenstva

Nedelja 26.2 je prinesla še zadnjo tekmo selekcije U-16 v rednem delu državnega prvenstva. Kot smo že zapisali v prejšnjih prispevkih, so se Kadeti v zadnjih tekmah potegovali za prvo mesto na lestvici rednega dela prvenstva. Prvo mesto poleg prestiža tudi edino prinaša neposredno uvrstitev v polfinale končnice.

Avtor: Amir Hatič

Zmaji so v zadnjih 4 tekmah za osvojitev prvega mesta potrebovali 3 točke. Naloga je bila na videz relativno lahka, a izkazalo se je ravno obratno. Najprej so se Zmaji 16.2 odpravili v Zagreb, k sicer zadnje uvrščeni ekipi, ki pa je na domačem ledu vedno nepredvidljiva. Igralci Olimpije so imeli zmago v palicah vse do konca, saj so še v 50.minuti vodili s 4:2. Vendar so se borbeni Zagrebčani vrnili v igro in do konca rednega dela tekme izenačili, v podaljških pa zmagali, tako da so igralci Olimpije na tisti tekmi osvojili le točko. Sledila je domača tekma z Jeseničani, ki je bila pravi derbi. Ljubljančani so bili na tekmi boljši nasprotnik, a tekma se je odločila šele v 8 seriji kazenskih strelov, tako da so se morali igralci Olimpije ponovno zadovoljiti zgolj s točko. Sledila je včerajšnja domača tekma proti ekipi Crvene Zvezde, ki so jo Beograjčani zasluženo in prepričljivo dobili z rezultatom 5:2. Relativno enostavna naloga se je tako spremenila v nalogo, ko so se morali Ljubljančani en dan po dokaj visokem porazu vrniti na led in na novi tekmi z odličnimi Beograjčani iztržiti vsaj točko. Na drugi strani so Beograjčani v zadnjih kolih prikazali odlične igre in poleg zmage z Olimpijo zabeležili tudi nekaj drugih prepričljivih zmag, tako da so se kar naenkrat znašli v situaciji, da bi v primeru današnje zmage celo prehiteli ekipo Slavije in se uvrstili na 3.mesto prvenstvene lestvice. Obe ekipi sta torej v tekmo vstopali s polno motivacijo in željo po novih točkah.

Trener Ildar Rahmatullin se je pomembnosti in težkosti tekme zavedal in je zato igralce dobro pripravil na boj. Za razliko od prejšnjega dne, tokrat Ljubljančani gostom niso pustili, da se razigrajo in so se že od prve sekunde naprej odločno postavili po robu močnim in visokim gostom. Tekma se je pričela zelo izenačeno. V 13.minuti videli prvo izključitev. Na strani gostov je bil zaradi nepravilnega naleta na ogradi izključen igralec. Prvi napad Ljubljančanov, ki na prejšnji tekmi strelsko ni bil razpoložen, je tokrat zaigral, tako kot smo navajeni in priložnost igre z igralcem več ni minila neizkoriščeno. V 14.minuti je po podaji Marka Sojerja in Urha Iliča zadel Nal Brodnik (zadetek si lahko ogledate v spodnjem posnetku). Izenačena igra se je nadaljevala tudi po zadetku. Vmes so imeli priložnost v igri z igralcem več tudi gostje, a je obramba Zelenih vzdržala. Prva tretjina se je tako končala z rezultatom 1:0.

V drugi tretjini se je boj dodatno razplamtel. V prvi polovici tretjine sta se ekipi izmenjavali v igri z igralcem več. Na vsaki strani smo videli po 4 minute igre z igralcem več, a nobena od ekip ni uspela izkoristiti danih priložnosti. Še najbolj vroče je bilo pred Ljubljanskimi vrati, ko je v borbi pred vrati vratarju Valu Usniku palica ušla iz rok. Vendar se je odlično znašel kapetan Ljubljančanov Urh Ilič, ki je takoj priskočil, podal Valu svojo palico in se nato v boj z beograjskimi hokejisti podal brez palice. Odlično priložnost so imeli tudi domači igralci, ko je z modre črte močno na gol ustrelil Blaž Stipanič. Plošček se je bodisi od notranjosti vrat, bodisi od prečke odbil nazaj vratarju v hrbet in so ga gostujoči gostje v gneči nekako uspeli zaustaviti pred črto, ki označuje gol. Sodnik je dosodil nadaljevanje igre brez zadetka (situacijo si lahko ogledate tudi na video posnetku “povzetki s tekme” spodaj). Kakorkoli že, v 34.minuti dvoma o novem zadetku Ljubljančanov ni bilo. Ponovno je bil v igri prvi napad. Tokrat je bil strelec Urh Ilič, podajalca pa Mark Sojer in Nal Brodnik. Čeprav so imeli gostje na koncu tretjine novo priložnost v igri z igralcem več, se je z rezultatom 2:0 druga tretjina tudi končala.

Avtor: Amir Hatič

Če smo rekli, da se je boj v drugi tretjini dodatno razplamtel, pa bi za zadnjo tretjino morali reči, da se je boj sprevrgel v pravi požar. Igralci so se namreč polno borili za vsak centimeter ledu in praktično v vsakem trenutku smo videli polno borbo za plošček. V takšni igri so prvi prekršek za izključitev naredili domači, kar pa gostje niso izkoristili. Nemoč gostov ob odlični in borbeni obrambi Ljubljančanov je očitno prišla gostom do živega in na koncu dvominutne kazni smo videli prve iskrice. Ob prekršku se je vnel pravi manjši pretep. Sodniki so imeli kar nekaj dela, da so zadevo spravili nazaj v red. Rezultat je bil izključitev 3 igralcev Crvene Zvezde in dveh igralcev Olimpije (Žiga Keber in Žiga Ravnikar). Igra se je po incidentu malce pomirila, a že nekaj minut zatem smo videli nove iskrice. Po izključitvi Ljubljanskega igralca, sta si v lase skočila Val Usnik in gostujoči igralec, ki je pred tem grobo in namerno podrl Urbana Koklja. Tokrat se je zadeva pomirila hitreje in novih 20-minutnih kazni nismo videli. V vseh teh burnih minutah, pa je ves čas rezultat ostajal nespremenjen. Ljubljančani se niso pustili sprovocirati in so nadaljevali z odlično igro v obrambi ter z nevarnimi napadi na gol nasprotnikov. Vse to je trajalo vse do 54.minute, ko se je tekma dokončno prelomila. Po podaji Žige Keberja je za 3:0 zadel Luka Šinkovec. Po tem zadetku, pa so gostom dokončno pošle moči in verjetno tudi volja za nadaljnjo borbo. To so izkoristili Zmaji in v 55.minuti povišali vodstvo na 4:0 (strelec Nal Brodnik po podaji Urha Iliča in Marka Sojerja), v 58.minuti pa je Nal Brodnik dosegel še svoj tretji zadetek na tekmi. Podajalec je bil Mark Sojer, ki je s tem dosegel že svojo četrto podaji na tekmi. Pri rezultatu 5:0 je sirena na koncu tudi označila konec tekme in zasluženo slavje Ljubljančanov se je lahko pričelo…

Redni del prvenstva je torej končan in Ljubljančani so zasedli prvo mesto. 7 ekip (vse Slovenske in ekipa Crvene zvezde) nadaljuje tekmovanje v končnici, ki se začne že ta teden. Ljubljančani so neposredno uvrščeni v polfinale, ostala šesterica, pa bo v medsebojnih dvobojih določila ostale 3 polfinaliste.

Polfinalni pari so:

Jesenice – Maribor

Slavija – Triglav

Crvena Zvezda – Bled

V polfinalu bo nasprotnik Olimpije zmagovalec dvoboja Crvena zvezda – Bled in prav lahko se zgodi, da se bo dvojni program tekem v Tivoliju z Beograjčani kmalu ponovil (ekipa Crvene zvezde namreč “domače” tekme v končnici igra v Sloveniji). Polfinalni boji se bodo odvijali po pravilu dveh dobljenih tekem. Olimpija ima kot prvo uvrščena prednost domačega igrišča. Prva tekma bo v Tivoliju 11.3.

Čestitke ekipi in trenerju Ildarju Rahmatullinu za osvojeno prvo mesto na prvenstveni lestvici po rednem delu. Z nestrpnostjo pričakujemo dvoboje v končnici in verjamemo v Zmaje, da bodo z borbenimi ter uspešnimi igrami nadaljevali tudi v končnici.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici in razvrstitev za končnico si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top