skip to Main Content
Kadeti z odlično igro nadaljujejo boj za vrh prvenstvene lestvice

Četrtek 15.12 je prinesel novo tekmo državnega prvenstva za ekipo HK Olimpija v tekmovanju DP U-16. Odigrana je bila zaostala tekma z ekipo HK Triglav v Kranju.

Četa pod vodstvo trenerja Ildarja Rahmatulina je v tekmo vstopala kot ena izmed vodilnih treh ekip prvenstva, ki so po točkah že vidno spredaj. Vlogo favorita so Ljubljančani več kot opravičili.

V strelih na gol so sicer domačini lahko parirali razigranim gostom, a tokrat je bila ta statistika malce varljiva, saj so Zeleni prednjačili v vseh ostalih prvinah hokejske igre.

AVtor: Drago Čigon

Že v 3.minuti so Ljubljančani izkoristili igro z igralcem več. Po podaji Urh Iliča in Nala Brodnika je zadel Luka Ogrinc in nakazal smer v katero se bo tekma odvijala. Zgodbo o uspehu je v 6.minuti po podaji Žige Mehleta nadaljeval Luka Šinkovec. Domačini so, kot rečeno napadali in se borili, a razigrani vratar Zelenih Val Usnik in obramba Ljubljančanov je bila danes odlična in več kot nabiranje statistike strelov na gol domači igralci niso uspeli.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v 2.tretjini, kjer so bili domači celo boljši v strelih na gol. A rezultatsko je Tilen Kosmač po podaji Mihe Žitka poskrbel za povišanje vodstva na 3:0.

Borbeni domači igralci se kljub temu še niso predali in v zadnji tretjini še dodatno pritisnili na vrata Ljubljančanov. V statistiki strelov na gol so bili v tej tretjini boljši celo 18:12. A obramba zelenih je zdržala in Nal Brodnik (po podaji Mark Sojerja in Urh Iliča) ter Luka Ogrinc (po podaji Nala Brodnika) sta poskrbela za končnih 5:0.

Za konec še omenimo, da je svojo prvo prvenstveno tekmo v ekipi U-16 odigral Nik Pratneker Hatič, ki si je z odličnimi predstavami v ekipi U-14 prislužil poziv tudi v ekipo U-16.

Po zmagi je bil trener Ildar Rahmatulin vidno in upravičeno zadovoljen. Z zmago se je ekipa HK Olmipije obdržala v trojki vodečih ekip (Slavija, Jesenice, Olimpija). Po točkah je ekipa Olimpije trenutno na 3.mestu, a z manj odigranimi tekmami. Pravi pokazatelj resničnega mesta Ljubljančanov, pa bo sledil v naslednjih tednih, saj Zeleni najprej v četrtek 22.12 doma igrajo proti ekipi Slavije. V torek 27.12 pa v gosteh proti ekipi Jesenic. Po teh dveh tekmah bo že marsikaj bolj jasno glede končne razvrstitve na lestvici.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Trenutno stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top