skip to Main Content
Kadeti z novo zmago zapuščajo Zagreb

Sobota 28.10 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Kadetov (U-16).

Zmaji so se odpravili v Zagreb. Ekipa iz Ljubljane trenutno zanesljivo drži vodstvo na prvenstveni lestvici, ekipa iz Zagreba pa se bori za priključek najboljšim na 4.mestu.

Ekipo Ildarja Rahmatullina je torej čakalo težko gostovanje.

Avtor: Marko Šubic

Tekma se je sicer pričela po željah gostov, ki so hitro že v 5.minuti povedli z 1:0 (podajalec Miha Žitko, strelec Gregor Žeželj). Kmalu zatem je nato v 7.minuti sledila izključitev domačega igralca, kar pa Zmaji niso izkoristili in igra je počasi postajala enakovredna. Do konca tretjine smo nato videli še dve izključitvi (na vsaki strani po eno), vendar to spremembe rezultata v izenačeni igri ni prineslo in z 1:0 za Ljubljančane, se je prva tretjina tudi končala.

Druga tretjina je ponudila podobno igro. Izenačeno, trdo in borbeno, a brez zadetkov. Proti koncu tretjine so bili po izključitvi Gašperja Šubica v priložnosti z igro 5-na-4 domači, čisto na koncu tretjine, pa je bil v zadnjih sekundah igre izključen še domači igralec.

Zmaji so tako zadnjo tretjino pričeli z igro 5-na-4, kar so znali izkoristiti. Že po 20.sekundah tekme je, po podaji Blaža Stipaniča in Žiga Mehleta, zadel Nal Brodnik. Vodstvo 2:0 je bilo ogroženo že v naslednji minuti, ko je bil zaradi visoke palice izključen Žiga Mehle. A Zmaji so nalete domačih uspeli ubraniti in prednost dveh zadetkov je ostala nedotaknjena. V težki in izenačeni tekmi se je izkazalo, da je to vodstvo tudi zadostno za dokončno zmago, saj so do konca tretjine Ljubljančani uspeli mrežo ohraniti nedotaknjeno. Tekma se je končala z zmago ekipe HK Olimpija 2:0.

Trener Ildar Rahmatullin je bil po tekmi zadovoljen s prikazano borbenostjo: “Tekma je bila težka in izenačena. Nekaj naših standardnih igralcev je bilo odsotnih in nastopajoči igralci so si z borbeno igro zaslužili zmago.”

Na preostalih tekmah so Blejčani v Mariboru premagali domačo ekipo s 4:1, Crvena zvezda je zmagala v Celju s 7:1, Slavija je doma s 6:3 premagala Triglav, Jeseničani pa so bili v tem krogu prosti.

Zmaji tako še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Sledita Bled in Slavija. Kadeti tekmovanje nadaljujejo predvidoma 8.novembra, ko odpotujejo v Beograd.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme (avtor Marko Šubic) si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top