skip to Main Content
Kadeti z novo zmago v Tivoliju ostajajo edina neporažena ekipa v prvenstvu.

Sobota 7.10 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu selekcij U-16.

V Tivoli je prišla ekipa Bleda. Tekma je predstavljala derbi kroga, saj sta ekipi po 4 odigranih tekmah na vrhu lestvice brez poraza.

Tekma se je tudi začela dokaj izenačeno. Zmaji so pričeli pobudo počasi prevzemati šele proti 5 minuti. Prvi strel domačih je v 6.minuti sprožil Alojz Just Sopotnik. Blejčani so sicer takoj v naslednjem napadu vrnili z nekaj nevarnimi streli, a Nal Kavčič se ni pustil presenetiti. V protinapadu je nato zapretil Gregor Žeželj, a tudi gostujoči vratar ni dopustil spremembe izida.

V 12.minuti je nato sledila lepa priložnost Marka Sojerja, a prav tako brez spremembe rezultata. V 14.minuti so Zmaji dobili priložnost v igri z igralcem več. Ljubljančani so napadli, a so gostje celo prišli do nekaj priložnosti, kar pa se jim je skoraj maščevalo, saj je po izgubljenem ploščku gostov Gregor Žeželj zadrsal v hiter protinapad, a je zadel zgolj stativo. Tudi po kombinaciji Marka Sojerja in Blaža Stipaniča v 15.minuti smo še vedno gledali igro brez zadetkov. Ko je že kazalo, da se bo prva tretjina končala z nedotaknjenimi mrežami, pa sta v 19.minuti Gregor Žeželj ter Blaž Stipanič podala, Miha Žitko pa zadel za vodstvo domačih. Do konca tretjine pa so si gostje po vrhu prislužili še novo dvo-minutno kazen.

V začetku druge tretjine so domači igralci imeli še več kot minuto igralca več na ledu, a zadetka ni bilo. Potem, pa se je igra kar malce umirila. Vendar so Zmaji po nekaj minutah mirne igre ponovno pričeli pritiskati na vrata gostov in rezultat je prišel v 29.minuti. Za povišanje vodstva je podal Tom Sojer, zadel pa Žiga Mehle. V naslednji minuti pa je sledil še tretji zadetek v mreži gostov. Podala sta Just Alojz Sopotnik ter Svit Gerkman, zadel pa Nal Brodnik.

Naslednje minute so minile v novih priložnostih domačih napadalcev. Do lepe priložnosti je v 34.minuti prišel Cvetko Gašper, ki je izkoristil manjšo zmedo pri menjavi gostujočih igralcev, a žal v protinapadu ni zadel. Podobno je bil malce kasneje neuspešen, strelec prvega zadetka, Miha Žitko.

Šele po teh priložnostih, so gostje uspeli vzpostaviti ravnotežje in videli smo nekaj priložnosti tudi na njihovi strani. A podobno kot v prvi tretjini, je njihovo napadalno igro skorajda kaznoval Gregor Žeželj, ki je silovito pobegnil v protinapad, a tokrat je bil njegov strel previsok. Gostje so nadaljevali s svojimi napadi in v 39.minuti je bil na preizkušnji domač vratar, ko si je zrl iz oči v oči z gostujočim napadalcem, ki je sam prišel pred vrata, a je bil Nal Kavčič uspešnejši. Na koncu tretjine pa je sledila še izključitev na domači strani.

Vse te napade na koncu druge tretjine in na začetku tretje so domači igralci uspeli ubraniti. Ko so med 48. in 50.minuto Ljubljančani uspeli ubraniti še dodatno dvo-minutno kazen, je bila tekma praktično odločena. Igra se je umirila in igralci so jo mirno pripeljali do konca s končnim izidom 3:0 za domače.

Na preostalih tekmah kroga, so igralci Triglava v Beogradu slavili z 8:6, igralci Jesenic so doma visoko premagali Maribor s 17:2, o napovedani tekmi v Zagrebu med domačo ekipo Team Zagreb in Slavijo v času pisanja tega prispevka ni podatkov, Celjani so bili v tem krogu prosti.

Po odigranih 5 tekmah so tako Zmaji ostali sami na vrhu, edini brez poraza. Tekmovanje se nadaljuje v soboto 14.10, ko v Tivoli prihaja trenutno 4. uvrščena ekipa prvenstva, HK Slavija Junior.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top