skip to Main Content
Kadeti z novim “Shoot out”-om ostajajo pri vrhu

Sobota 3.12 je prinesla nov krog državnega prvenstva selekcij U-16. Ljubljančani so doma gostili ekipo Team Zagreb.

Ekipa Team Zagreb se nahaja pri dnu trenutne lestvice in Ljubljančani, ki se držijo vrha lestvice so v tekmo vstopali kot favoriti. Tega se je zavedal tudi trener Zelenih Ildar Rahmatulin, ki je zato pazljivo pripravil ekipo na novo preizkušnjo.

AVtor: Drago Čigon

Ljubljančani so tekmo pričeli odlično, saj je že v prvi minuti po podaji Blaža Stipaniča in Luke Ogrinca zadel član Risov Urh Ilič. Zadetek je pomenil, da so lahko Ljubljančani v nadaljevanju igrali mirno, s čimer so zanesljivo vnovčili svojo premoč. Novih zadetkov v prvi tretjini sicer ni bilo, je pa bilo razmerje strelov občutno v korist Ljubljančanov (9:2).

Več dela je odlični Ljubljanski vratar Val Usnik imel v drugem delu igre, kjer je zbranost domačih v obrambi malce popustila. Gostje so v tem delu igre kar 14-krat streljali na vrata domačih, a ta so za goste danes ostala zaklenjena. Na drugi strani pa ni bilo popuščanja v napadih Zelenih in najprej je po podaji Nala Brodnika ponovno zadel Urh Ilič, proti koncu tretjine pa podaji Mark Sojerja še Nal Brodnik.

Naleti gostov so s tem vodstvom v zadnji tretjini pojenjali, tako da je vratar domačih Val Usnik brez večjih težav mrežo ohranil nedotaknjeno. Na drugi strani je proti koncu srečanja za končnih 4:0 po podaji Tilna Kosmača zadel še Luka Ogrinc.

Trener Zelenih Ildar Rahmatulin je bil vsekakor s prikazanim zadovoljen. Zmaga je po pričakovanju ostala doma, domači pa so povečinoma tudi v popolnosti kontrolirali potek srečanja.

V derbiju kroga je ekipa HK Slavija Junior premagala vodilno ekipo HD Mladi Jesenice, s čimer sta ti dve ekipi trenutno na vrhu lestvice s 26 točkami. Ljubljančani sledijo na tretjem s 23 točkami, a s tekmami manj, tako da vse tri ekipe tako rekoč izenačene na vrhu lestvice.

V naslednjem krogu sledi gostovanje pri ekipi HK Triglav, kjer si trener Ildar Rahmatulin obeta nov dober rezultat.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top