skip to Main Content
Kadeti z “nogometnim” izidom povedli v polfinalnem obračunu

Sreda 14.marca je prinesla prve tekme polfinalnih obračunov končnice državnega prvenstva kadetov.

V Tivoli je prispela ekipa iz Zaloga. Res da imajo Zmaji v obračunu prednost domačega igrišča, res da vstopajo v finale kot prvo uvrščena ekipa rednega dela in res da sta se ekipi letos že trikrat srečali in v vseh treh tekmah so bili uspešnejši igralci Olimpije, a tekme z mestnimi rivali so vedno težke in izenačene.

Tako je bilo tudi danes.

Začetek tekme je minil v rahli premoči domačih. A pravih priložnosti ni bilo. Vsi streli so povečini zgrešili okvir vrat. Nevarna sta bila predvsem strela Marka Sojerja in Blaža Stipaniča. A v 7.minuti igre so bili Zmaji bolj natančni. Mark Sojer je lepo zadrsal v protinapad. Čeprav se je znašel sam pred vratarjem, je lepo podal nazaj, kjer mu je sledil Žiga Mehle, Žiga pa je plošček takoj vrnil Marku, ki mu ni bilo težko iz bližine zadeti skoraj prazno mrežo. Olimpija je tako v 7.minuti po lepi akciji povedla z 1:0.

Podobna igra (z rahlo premočjo domačih, a brez izrazitih priložnosti) se je nadaljevala tudi po zadetku. Vmes so nekajkrat nevarno zagrozili tudi gostje. Še posebej je bilo nevarno v 15.minuti, ko so gostje v protinapadu sprožili kar hitra strela, a je Nal Kavčič strela lepo ubranil ter v 17.minuti, ko so hitri napadalci gostujoče ekipe z višine bulija sprožili močan strel. Plošček je zadel prečko, se odbil na tla skorajda na gol-linijo, a vseeno ni končal v mreži. Tretjina se je nato končala brez novih priložnosti z rezultatom 1:0.

Prvi trenutki tretjine so sicer nakazali napadalnejšo igro gostov, a po nekaj ubranjenih strelih Nala Kavčiča, je igra postopoma postajala podobna igri iz prve tretjine. Več priložnosti za goste je nato sledilo sredi druge tretjine, ko je bil najprej izključen Nik Pratneker Hatič. Po izteku kazni so v hiter protinapad krenili igralci Olimpije, a Blaž Stipanič ni uspel zadeti. V gneči, ki je sledila temu protinapadu je bilo nekaj nervoze in sodnik je izključil Marka Sojerja. Tudi drugo zaporedno kazen so igralci Olimpije prestali brez zadetka in igra se je po izteku kazni ponovno malce umirila.

Gostje so ponovno pritisnili šele proti koncu tretjine. Vroče je bilo v 36.minuti, ko je Nal Kavčič zapored ubranil dva nevarna strela. Napadi gostov niso obrodili sadov in ekipi sta se z rezultatom 1:0 iz prve tretjine odpravili na zadnji odmor.

Začetek zadnje tretjine pa je nakazal, da bomo vseeno v nadaljevanju videli več dogajanja. Že v prvi minuti je sledil nevaren strel Blaža Stipaniča, v naslednji pa enako nevaren poizkus gostov. Sledili so si napadi najprej iz ene strani, nato iz druge, a razen večje živahnosti novih pravih priložnosti in zadetkov ni bilo.

Priložnosti sta ekipi dobili tudi v igri z igralcem več. V 49.minuti je Alojz Just Sopotnik ukradel plošček v obrambni tretjini in gostom v protinapadu ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek za izključitev. V 54.minuti pa je na drugi strani Blaž Stipanič v napadalni tretjini nepravilno zadrževal gostujočega branilca. V igri z igralcem več se je dinamika napadov seveda še povečala, a nič od tega novih zadetkov ni prineslo.

Gostje so nevarno zapretili v 57.minuti, ko so branilci Olimpije malce nespretno posredovali in je gostujoči napadalec uspel sam iza vrat podati lep plošček pred vrata. Na drugi strani pa so Zmaji v 59.minuti lepo prišli do strela, ko je Blaž Stipanič podal pred vrata Marku Sojerju. A vratarja sta se izkazala in izid je ostal nespremenjen.

Dobro minuto pred koncem so gostje iz vrat potegnili svojega vratarja. Sledilo je nekaj dobrih strelov na Ljubljanska vrata, a nato so do ploščka prišli domači igralci. Plošček je najprej Mihi Žitku ušel preveč na levo, tako da je iz ozkega kota uspel zadeti le okvir praznih vrat, nato pa je dvakrat s strelom poizkusil Mark Sojer, a so branilci gostov oba strela uspešno blokirali. Tik pred koncem so gostujoči igralci vseeno vzeli plošček v svojo posest in hitro so zadrsali v zadnji napad. Vroče je bilo pred domačimi vrati, a Nal Kavčič je plošček nato vseeno pokril. Do konca sta bili samo še 2 sekundi. V prekinitvi je trener Ildar Rahmatullin vzel še minuto odmora, s čimer so se domači branilci lahko umirili in pripravili na zadnji sodniški met. Dobili so ga sicer gostje, a časa za dober strel ni bilo več in domači igralci so se lahko veselili zmage z izidom 1:0.

V drugem polfinalnem obračunu so Jeseničani v gosteh premagali ekipo Bled s 4:1. Zmaga je bila težja kot kaže rezultat, saj so Jeseničani vodili “le” z 2:1 še pol minute pred koncem srečanja. Nato so dosegli zadetek v prazno mrežo, v zadnjih sekundah tekme pa je bila koncentracija Blejčanov zelo nizka in Jeseničani so dosegli še četrti zadetek. Polfinalni obračuni se nadaljujejo v soboto 17.marca, ko bosta imeli ekipi Olimpije in Jesenic že prvo zaključno žogico, saj se obračuni v polfinalu odločajo na dve zmagi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top