skip to Main Content
Kadeti z drugo zmago zanesljivo v polfinale državnega prvenstva

Sreda 9.marca je prinesla povratno tekmo četrtfinalnega dvoboja državnega prvenstva.

Zmaji so odpotovali v Maribor. Glede na rezultate v letošnji sezoni ter glede na zanesljivo zmago pred dnevi na prvi četrtfinalni tekmi (9:1) bi lahko pomislili, da je tokrat Zmaje čakalo lažje delo. A gostovanja v Mariboru nikoli niso lahka, hkrati pa je večji del ekipe le dan prej gostoval (v dresih selekcije U-18) na pomembni in težki četrtfinalni tekmi v Beogradu.

Avtor: Amir Hatič

A tekma se je začela točno tako, kot so si Ljubljančani želei. Že v 30 sekundi tekme je Blaž Stipanič zadel za 1:0. Zadetek je vsekakor pomenil lažje in mirnejše nadaljevanje. Nekaj minut kasneje so sicer morali Ljubljančani najprej ubraniti kazen zaradi izključenega igralca, a od tam naprej je igra lepo tekla in Zmaji so zanesljivo dobili prvo tretjino. Do konca tretjine so zadeli še trikrat – na 2:0 je v 9.minuti po podaji Mihe Žitka povišal Aljaž Just Sopotnik, na 3:0 je v 12.minuti po podaji Blaža Stipaniča povišal Žiga Mehle, na 4:0 pa je v 15.minuti povišal Mark Sojer. 4:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini se je nalet Ljubljančanov razumljivo malce umiril. Sredi tretjine so Zmaji izkoristili igralca več na ledu in zadeli še petič. Po podaji Tom Sojerja je bil strelec Žiga Mehle. Nekaj minut kasneje so svojo priložnost v igri z iglacem več izkoristili še domači igralci ter znižali rezultat na 5:1. A do konca tretjine so nato ponovno zadeli igralci Olimpije. Na 6:1 je, po podaji Blaža Stipaniča, povišal Žiga Mehle.

Začetek zadnje tretjine je igro še bolj umiril. A v tem duhu tekma ni potekala do konca, saj se je proti koncu tekme igra ponovno razživela. V drugi polovici zadnje tretjine smo videli tri zaporedne zadetke Ljubljančanov. Na 7:1 je po podaji Tima Novaka in Mihe Žitka, povišal Nik Pratneker Hatič, na 8:1 je po podaji Blaža Stipaniča, povišal Mark Sojer, na 9:1 pa je po podaji Blaža Stipaniča in Marka Sojerja povišal Žiga Mehle. A da se tekme ni končala z enakim rezultatom kot prva tekma pred dnevi so 17 sekund pred koncem poskrbeli domači napadalci, ki so zadeli še enkrat in postavili končni rezultat tekme 9:2.

Olimpija se je tako že uvrstila v polfinale državnega prvenstva, kjer pa na svojega nasprotnika še čaka. V paru Zagreb – Slavija je namreč izid v zmagah izenačen, saj so v sredo Zagrebčani doma premagali Slavijo z 2:0 in tako se serija vrača v Zalog. V drugem polfinalnem obračunu je prav tako že znan en udeleženec. Jeseničani so še drugič premagali Triglav (5:2) in tako v polfinalu čakajo na razplet dvoboja Bled – Crvena Zvezda. Na prvi tekmi pred dnevi so Blejčani doma zmagali 2:1, druga tekma pa bi morala biti odigrana v sredo, a podatkov o tej tekmi žal nimamo.

Kakorkoli že, tekmovanje za Zmaje se bo s polfinalom nadaljevalo v sredo 14.marca v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet v končnici državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top