skip to Main Content
Kadeti z drugo zmago v prvenstvu napovedujejo uspešno sezono

Sobota 16.9 je prinesla nov krog državnega prvenstva za selekcije U-16.

Zmaji so v Tivoliju gostili ekipo Team Zagreb. Ekipa trenerja Ildarja Rahmatullina se je na goste dobro pripravila.

Prvi zadetek smo videli že v 2.minuti. Proti vratom gostov je lepo prodrl Mark Sojer. Njegov strel je vratar ubranil, a odbit plošček je v gol zanesljivo pospravil Blaž Stipanič.Vendar veselje Zmajev ni prav dosti trajalo. Že v naslednji minuti so gostje izenačili in pokazali, da se v Ljubljani ne bodo predali kar tako. Po obeh hitrih zadetkih je sledila odprta igra na obeh straneh.

V 6.minuti je sledila izključitev na strani Ljubljančanov. Večji del ekipe je odšel na menjavo. V tem trenutku je plošček prišel do Ljubljanske klopi in sodnik je pokazal, da je 6 Ljubljanskih igralcev na ledu aktivno sodelovalo v igri. Gostje prednosti z igralcem več niso izkoristili. Je pa na drugi strani praktično takoj, ko sta bili ekipi zopet v polni postavi v napad lepo prodrl Gregor Žeželj in z back-endom premagal gostujočega vratarja.

Po zadetku smo ponovno videli takoj napad gostov in stativa je preprečila izenačenje na 2:2. V 11.minuti je proti vratom gostov prodrl Gašper Šubic in gostom ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek. Igro z igralcem več so Zmaji znali izkoristiti. Ponovno je sledil najprej strel, nato pa je Žiga Mehle odbitek lepo in zanesljivo pospravil v mrežo za vodstvo s 3:1. (podajalca Blaž Stipanič ter Tom Sojer).

Pobudo so vedno bolj in bolj prevzemali domači, a gostje so hkrati postajali vedno bolj in bolj nevarni iz protinapadov. V enem takšnem hitrem protinapadu so v 16.minuti tudi zadeli in ekipi sta odšli na prvi odmor z rezultatom 3:2.

Druga tretjina se je nadaljevala podobno, kot se končala prva. Pobuda na strani Ljubljančanov, a gostje hkrati zelo nevarni v protinapadih. Pri teh protinapadih je se v drugi tretjini zelo izkazal vratar Nal Kavčič, ki je ubranil kar nekaj takšnih naletov, ko se je gostujoč napadalec znašel sam pred vratarjem.

Napadalci Olimpije, so tako lahko z zanesljivim vratarjem “v miru” napadali. Prva priložnost za zadetek je prišla že v 23.minuti, ko so Zmaji napadali z igralcem več. A zadetka ni bilo. Novo priložnost v igri z igralcem več, pa so domači izkoristili v 33.minuti, po tem ko je bil zaradi spotikanja izključen gostujoč napadalec. Za 4:2 je zadel Tom Sojer (podajalca Mark Sojer in Žiga Mehle). Nato pa so tipično nepazljivost ekip po prejetem zadetku izkoristili Zmaji, ki so že v naslednjem napadu ponovno zadeli. Uspešen je bil Žiga Mehle (podajalca Mark Sojer in Blaž Stipanič). 5:2 je bil tudi končni izid po drugi tretjini.

V zadnji tretjini pa so razumljivo gostje vseeno malce bolj napadli. Tretjino so sicer v igri z igralcem več začeli Ljubljančani, a prednosti niso izkoristili. Nato pa je v 45.minuti sledila izključitev na strani Zmajev, kar so gostje v 46.minuti izkoristili za znižanje na 5:3. Ko je igralec v Zelenem dresu v 48.minuti ponovno moral na kazensko klop, je že kazalo, da bi lahko gledali razburljivo končnico tekme, a igralci Olimpije so se uspešno ubranili in ponovno prevzeli vajeti igre v svoje roke. Videli smo kar nekaj lepih priložnosti (Gregor Žeželj se je na primer v 52.minuti sam znašel pred gostujočim vratarjem). Tekma je bila dokončno odločena v začetku zadnje minute. Najprej je za 6:3 zadel Žiga Mehle (podajalca Mark Sojer in Blaž Stipanič), nato pa je že v naslednjem napadu zadel Nejc Koncilja (podajalec Gašper Šubic). Tekma se je tako končala z rezultatom 7:3 ter težko prigarano, a zasluženo zmago Zmajev.

Avtor: Marko Šubic

Po dveh krogih so tako Zmaji še neporaženi. Neporaženi pa sta tudi ekipi Slavije, ki je v tem krogu s 5:3 premagala Triglav v Kranju ter HK MK Bled, ki je v tem krogu z 9:4 doma premagala Maribor.

Naslednji krog bi se moral nadaljevati že v torek, vendar je celoten krog zaradi obveznosti sodnikov na seminarju prestavljen. Tako naslednja tekma za Ljubljanske Kadete sledi šele 30.septembra v Tivoliju proti ekipi Crvene Zvezde.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top