skip to Main Content
Kadeti z domačo zmago ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice

V soboto 5. novembra je bil na sporedu nov krog v kategoriji u-17. V Tivoli je prispela ekipa z Bleda. Obe ekipi sta bili pred srečanjem pri vrhu lestvice in pričakovali smo izenačeno tekmo. Točno takšna je tudi bila….

Naši so tekmo sicer pričeli odločno, a po uvodnih nekaj minutah izenačene igre so s strelom z modre črte prvi povedli gostje. Ta zadetek je naše malce presenetil in v naslednjih minutah je naša igra malce zastala. Še vedno je bila tekma izenačena, a nekako naši niso uspeli prevzeti pobude.

To jim je uspelo šele v drugi tretjini. Že takoj na začetku so krenili bolj odločno v igro in pobuda je bila na naši strani. A zadetka še kar ni bilo. Gostje so se dobro branili. Potem pa je prišle 33. minuta. Na ledu je bil naš tretji napad. V napadalni tretjini se je za plošček najprej boril Jure Železen. Pravega strela si sicer ni mogel pripraviti, je pa zato plošček prišel do Jona Purkata, ki je bil pred gostujočim vratarjem zbran in natančen za izenačenje na 1:1. Ta zadetek je igro poživil. Obe ekipi sta pričeli igrati hitreje. V takšni igri pa so bili bolj uspešni naši igralci.  Čez nekaj minut je Lev Lesar podal do Bruno Kureta. Ta je zadrsal proti vratom, sprožil strel, a je vratar strel zaustavil. Pridrsal pa je Tevž Žibert, ki je z bližine plošček porinil v gol in naši igralci so povedli z 2:1. Nalet pa so naši še dodatno izkoristili tik pred koncem tretjine, ko je zadel še Joc Bukovec (podala sta Tevž Žibert in Bruno Kuret).

Naši so v drugi tretjini preobrnili rezultat, ni pa bila tekma še odločena. V zadnji tretjini so gostje želeli izid znižati. Pri tem so zadeli tudi okvir vrat. A naši so igro ter rezultat dobro kontrolirali in gostje so z vsako minuto postajali manj nevarni. Proti koncu jim je že vidno zmanjkalo moči in četudi so naši v zadnjih minutah igrali z igralcem manj na ledu, si gostje pravih priložnosti za znižanje rezultata niso pripravili, tako da je zmaga dokaj zanesljivo ostala doma.

S to zmago naši ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Jih pa čez 14 dni čaka pravi derbi, saj bo na sporedu tekma z ekipo Jesenic, ki se nahajajo na drugem mestu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v tekmovanju u-17 ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top