skip to Main Content
Kadeti z borbeno igro ugnali Bled

V soboto 12.11. je bil na sporedu nov krog državnega prvenstva selekcij U-16. V goste je prišla ekipa HK MK Bled. Ekipa HK MK Bled se je pred tekmo na lestvici nahajala tik za Ljubljančani. Glede na to, da je letošnje državno prvenstvo zelo izenačeno, smo vedeli, da ekipo Ildara Rahmatulina čaka težka preizkušnja.

Ljubljančani so se na začetku kar malce ustrašili nasprotnika in igre ni in ni stekla. Gostje so bili boljši. Pogled na statistiko sicer kaže, da so bili gostje v prvem delu v strelih na gol boljši celo z 12:2, vendar premoč vseeno ni bila tako očitna. Gostje so napadali in občasno resno ogrozili vrata domačih, a je bil domači vratar Val Usnik vedno na mestu. Na drugi strani pa so Ljubljančani zapravljali svoje nalete z izključitvami. Ko je že vse kazalo, da se bo tretjina vseeno končala brez zadetkov, je 2 minuti pred odmorom domači vratar vseeno klonil in tretjina se je končala z rezultatom 0:1.

2016-11-12-18-26-51-1V nadaljevanju igre so Ljubljančani nevtralizirali napade gostov in v prvih minutah druge tretjine je igra po večini tekla v srednji tretjini. V 25.minuti pa je napako gostov izkoristil Urh Ilič, ki je dobil plošček in krenil v samostojni protinapad in izid je bil izenačen. Ta gol je kar nekako ponovno prebudil goste, ki so po golu prevzeli pobudo. Še najhuje so oblegali Ljubljanska vrata po 28.minuti, ko je sledila nova izključitev na domači strani. Vratar Val Usnik in obramba so bili odlični in zdržali vse nalete. Gostje so med drugim zadeli tudi stativo. Naleti so se nadaljevali tudi, ko sta bili ekipi v polni postavi. Vendar je vse to prekinil odlični Urh Ilič, ki je še enkrat izkoristil nepazljivost gostov, ukradel plošček v njihovi obrambni tretjini ter s samostojnim prodorom povišal na 2:1. Drugi gol domače je goste malce umiril. Sledile so manj zanimive minute in Žiga Mehle je v 37.minuti z ukradenim ploščkom poskrbel, da so gostje prvič v srečanju naredili prekršek za izključitev. Med številčno premočjo Ljubljančani sicer niso resneje zapretili, a so po vrnitvi izključenega igralca bili toliko bolj nevarni gostje, ko je vratar Val Usnik ponovno moral resno posredovati. Tretjina se je zaključila z novo izključitvijo na strani gostov.

Ljubljančani so tretjino začeli z igralcem več in to so znali izkoristiti. V 41.minuti je Blaž Stipanič po podaji Žigata Mehleta povišal na 3:1. Vendar tekma še zdaleč ni bila končana. Gostje so ponovno pritisnili. Sledili sta zapored izključitvi najprej na strani domačih, nato pa na strani gostov in videli smo hitro igro 4 na 4. Gostje so se v tej hitri igri bolje znašli in bistveno resneje napadali na Ljubljanska vrata. Med drugim so že drugič na današnji tekmi zadeli stativo.

2016-11-12-18-26-44

Ekipi sta se vrnili v polni postavi in pritisk gostov se je nadaljeval. Vse skupaj je bilo kronano z golom gostov v 47.minuti. Semafor je kazal 3:2 za domače in pričakovali smo težko tekmo vse do zadnje sekunde. Gostje so pritiskali, vendar so Ljubljančani uspeli nekako umiriti napade. V 56.minuti je sodnik izključil gostujočega igralca in igralci Olimpije so lahko mirno odigrali še naslednji dve minuti. Zadnji dve minuti srečanja pa smo videli popoln napad gostov, vendar je obramba zelenih z vratarjem Valom Usnikom na čelu zdržala vse napade in tekma je bila končana s zmago zmajev s 3:2.

Priznati moramo, da so odlični gosti močno pritiskali na vrata domačih skozi celotno tekmo. Končno razmerje v strelih je bilo celo 40 proti 17 za goste. Vendar sta obramba, vratar Usnik in odlična igra ostalih igralcev vseeno pretehtala in zmaga je ostala doma.

V naslednjem krogu Ljubljančani nadaljujejo tekme v Tivoliju. Tokrat v goste prihaja ekipa Crvene zvezde.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top