skip to Main Content
Kadeti v zaostali tekmi do novih 3 točk

Sreda 6.12 je prinesla priložnost za odigranje nekaterih zaostalih prvenstvenih tekem v državnem prvenstvu selekcij U-16.

Zmaji so se tako odpravili na Jesenice, kjer bi morala biti tekma odigrana že pred tedni. Ekipa Hidria Jesenic se sicer nahaja na 3.mestu prvenstvene lestvice in nenazadnje so ravno Jesenice v prejšnji sezoni v finalu zaključnih bojev premagale ekipo Olimpije. A vseeno so bili Zmaji tokrat, glede na prikazane igre v letošnji sezoni, na današnji tekmi favoriti.

Avtor: Dejan Kavčič

Seveda je bilo potrebno to vlogo še dokazati in odigrati na ledeni ploskvi. Naloga pa ni bila enostavna saj so borbeni domači igralci v 4.minuti prvi izkoristili svoje priložnosti in povedli z 1:0. Zmaji so strnili svoje vrste in v 7.minuti je bil izid ponovno izenačen. Za 1:1 je po podaji Justa Alojza Sopotnika zadel Gregor Žeželj. Da bo prva tretjina na koncu vseeno pripadla gostom pa je nato v 17.minuti z zadetkom potrdil Blaž Stipanič (podajalca: Žiga Mehle in Tom Sojer). To je bil tudi končni rezultat 1.tretjine.

Druga tretjina se je sicer pričela s prednostjo gostov v polju (glede števila igralcev), saj je bil v zadnjih sekundah prve tretjine izključen Luka Ogrinec, a te prednosti domači igralci niso vnovčili. Kljub borbeni igri na obeh straneh novih zadetkov ta tretjina ni prinesla in brez zadetkov so igralci z rezultatom 2:1 za goste vstopili v zadnjo tretjino.

V izenačeni tekmi je lahko vsaka napaka usodna, tako da je gostom kar malce odleglo, ko je Mark Sojer (po podaji Žige Mehleta) v 44.minuti zadel za 3:1. S tem je bila prednost gostov zadostna, da so ti lahko zaigrali malce bolj sproščeno. Domači igralci so napadali, a moči za zadetek in preobrat ni bilo. Na koncu tekme so sicer iz vrat potegnili še vratarja, a tudi to ni prineslo spremembe rezultata.

Tekma se je tako na koncu končala z zasluženo zmago Olimpije 3:1.

Z zmago je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Bila je dobra tekma. Ekipa je v celoti odigrala dobro, imeli smo tudi dobrega nasprotnika, tako da je bila to že skoraj prava tekma za končnico“.

V drugi odigrani zaostali tekmi je Triglav s 7:2 premagal Celje. Današnji rezultati na razpored na lestvici niso bistveno vplivali. Olimpija je seveda pred zasledovalcem, ekipo Bleda, povečala prednost, a Bled ima s 6 točkami zaostanka tudi 3 manj odigrane tekme, tako da bo prvenstvo do konca rednega dela še kako zanimivo.

Avtor: Dejan Kavčič

Zmaji sicer prvenstvo nadaljujejo v soboto, ko gostujejo pri ekipi Slavije.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top