skip to Main Content
Kadeti v Zalogu dosegli pomembno zmago

Kadete so v soboto 2. februarja odigrali nov krog v državnem prvenstvu. Zmaji so se odpravili v Zalog.

V zadnjem času se tekme naših kadetov niso vedno končale tako kot bi si želeli. Posledično je naša ekipa na prvenstveni lestvici nekako obstala pod vrhom. Na vrhu so prve tri ekipe že preveč “pobegnile” (KAC, Jesenice, Bled). Naši zmaji pa vodijo skupino “zasledovalcev” na 4. mestu. A tu jim za vratom “diha” današnji nasprotnik ekipa Slavije, tako da je bila tekma v točkovnem smislu za obe ekipi zelo pomembna. Naša ekipa je bila na videz v prednosti. saj je Olimpija dobila obe dosedanji tekmi v letošnji sezoni (najprej 3:2, nato pa še zmaga po kazenskih strelih 4:3).

A vseeno smo pričakovali težko tekmo. In točno takšna je tudi bila. Čeprav se je za zmaje na koncu končala srečno in uspešno.

Prvi so v vodstvo prišli naši igralci. V 14. minuti je po podaji Tita Smolnikarja zadel Martin Vahen. Kmalu nato je sledila izključitev na strani naše ekipe, vendar domači igralci v igri 5-na-4 niso bili preveč zbrani. Prislužili so si kazen zaradi napačne menjave in kazni izključitev v prvem delu igre tako niso prišle do izraza. Ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom Olimpije 1:0.

Ekipa Olimpije je v tekmi narekovala tempo in imela pobudo, a borbeni domači igralci se niso predajali. Bili so dovolj enakovredni in nevarni, da je bila tekma zanimiva in izenačena. V takšnem duhu se je tekma nadaljevala tudi v 2. tretjini. V tem delu igre pa so bili rezultatsko bolj uspešni domači. Prvo priložnost v igri z igralcem več v začetku tretjine sicer niso izkoristili, so pa zato izkoristili priložnost v 26. minuti in izid izenačili na 1:1. Dolgo časa nato novih zadetkov ni bilo, čeprav so domači igralci vmes še enkrat prišli do priložnosti v igri z igralcem več. So pa nato zadetki pričeli “padati” na koncu drugega dela igre. Najprej je v 37. minuti z 2:1 v novo vodstvo popeljal Mark Sever. Do konca tretjine ni ostalo veliko, a dovolj da so domači igralci z dvema hitrima zadetkoma ponovno povedli s 3:2. Z vodstvom domačih se je 2. tretjina tudi končala.

A ta dva zadetka na srečo nista prinesla preloma tekme. Igralci Olimpije so ohranili napadalno in agresivno igro. Tako je že v 2. minuti nadaljevanja prišlo do izključitve na strani domačega moštva. To so naši igralci znali izkoristiti in v 32. minuti je po podaji Gašperja Šubica zadel Tian Hebar. Izid je bil ponovno izenačen na 3:3. Tu pa se je tekma počasi pričela “lomiti” v našo korist. Sledile so minute z nekaj izključitvami. To pa so naši zmaji znali izkoristiti in v 50. minuti so dosegli nov zadetek v igri z igralcem več na ledu. Podal je Mark Sever, zadel pa je Nik Pratneker Hatič. Olimpija je bila ponovno v vodstvu s 4:3. Ko pa je še v isti minuti to vodstvo na 5:3 povišal Aleksej Turšič (podala sta Martin Vahen in Tian Hebar) se je že nakazovalo, kdo bo današnji zmagovalec. Tekmo je dokončno odločil nov zadetek zmajev v 53. minuti. Na 6:3 je povišal Martin Vahen. Zmaga je bila praktično zagotovljena. Domači so sicer do konca tekme še poizkušali izid spreobrniti, a zmaji so tekmo vseeno dokaj mirno pripeljali do konca. 6:3 je ostal končni rezultat.

Po tekmi je bil seveda zadovoljen tudi trener naše ekipe Ildar Rahmatullin: “Dobro smo igrali skozi celotno tekmo, kar se nam je obrestovalo v zadnji tretjini, ko so naše prednosti prišle do izraza. Dobili smo pomembne točke, tako da je 4. mesto v končnici in prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice zelo blizu.“.

Na preostalih tekmah je Bled z 2:1 po podaljšku premagal KAC, Mariborčani so se nekaj časa dobro upirali Jeseničanom a so na koncu bili Jeseničani boljši s 7:4, Triglav pa je v zanimivi tekmi slavil v Beogradu s 4:2.

Naslednja tekma naše kadete čaka šele 16. februarja (sledi namreč krajši reprezentančni premor) ko v Tivoli prihaja ekipa KAC.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top